Zlé značenie nájazdu na obchvat

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Marián 23. mája 2018

Nájazd na Prístavný most z ulice Bajkalská. Tabula po križovatke s Prievozskou zobrazuje smery „Komárno, Slovnaft“ a „Brno, Wien, Budapest, Petržalka“. To evokuje, že opačný smer na Žilinu bude nasledovať neskôr (smerom rovno), alebo nie je možný. Tento smer vôbec nie je označený, podľa tabule, ako keby ani neexistoval, pričom je možný (označený je až pred následným kruhovým objazdom). Zvážte nápravu, lebo je to mätúce a to nielen pre mimobratislavských vodičov.

24. máj 2018

Nivy

to je pravda, veľa vodičov tam potom zmätkuje
29. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

vo veci Vášho podnetu Vás informujeme, že uvedené dopravné značenie bolo schválené dopravnými inžiniermi, ako aj v spolupráci s Krajským dopravným inšpektorátom, ktorý má kompetenciu rozhodovať v predmetnej agende, v súlade s aktuálnou vyhláškou. Taktiež nie je možné označiť všetky smery.

Ďakujeme za pochopenie a pekný deň.

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
04. jún 2018

Marián

PING PONG ZODPOVEDNOSTI:

Krajský dopravný inšpektorát KR PZ v Bratislave pôsobí ako dotknutý orgán štátnej správy v zmysle zákona č. 135/1961 Zb. cestný zákon v znení neskorších predpisov, teda neurčuje, neosádza ani nevykonáva správu dopravného značenia a dopravných zariadení.



V zmysle § 3d ods. 5 písm. d) zákona č. 135/1961 Zb. o pozemných komunikáciách (cestný zákon) v znení neskorších predpisov správu pozemných komunikácií vykonávajú ak ide o prejazdné úseky ciest vo vlastníctve obce, o miestne komunikácie a účelové komunikácie vo vlastníctve obce – obce.



V zmysle § 3 ods. 4 písm. d) zákona č. 135/1961 Zb. o pozemných komunikáciách (cestný zákon) v znení neskorších predpisov Okresné úrady v sídle kraja určujú použitie dopravných značiek a dopravných zariadení na cestách I. triedy.


Predmetné dopravné značenie je v súlade s vyhláškou MV SR č. 9/2009 Z. z., ktorou sa vykonáva zákon o cestnej premávke.



Prioritné trasovanie tranzitných vozidiel smer Žilina je navigovaný dopravným značením po Gagarinovej ulici ceste I/63 a Trnavskej ceste I/61.



V prípade jazdy vozidiel cez okružnú križovatku, smer Žilina je v danom úseku vyznačený dopravným značením.



Na základe uvedeného, teda platnej právnej legislatívy na území SR, správa dopravného značenia nespadá do kompetencie Krajského dopravného inšpektorátu KR PZ v Bratislave a preto je potrebné sa obrátiť na správcu komunikácie, ktorým je v danom prípade Magistrát hl. mesta SR Bratislavy, prípadne cestný správny orgán, ktorým je Okresný úrad Bratislava, Odbor pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania