Mimoriadna situácia v MŠ Bohrova - žiadosť o pomoc

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Katarína Mészárosová 25. mája 2018

Dobrý deň,
týmto by som Vás chcela v mene RZ Borkáčik (IČO 50617648) poprosiť o pomoc pri riešení mimoriadnej situácie v Materskej škole na Bohrovej ulici 1.
Chodníky v MŠ sú v kritickom stave, značne opotrebované, prevalené, s veľkými nerovnosťami a prasklinami. Následkom tohto vznikajú po dažďoch v areály škôlky obrovské a hlboké mláky, čo spôsobuje viaceré problémy, napr.:
- prístup do budovy MŠ je možný jedine cez tieto obrovské mláky, alebo alternatívne cez trávnatú plochu, čo nie je vhodným riešením, týmto znehodnocuje trávnatá plocha, ktorá slúži deťom na hry a iné aktivity
- po výdatnejších dažďoch ako boli v posledných dňoch deti navštevujúce škôlku nemôžu využívať areál materskej školy niekedy aj 2 dni za sebou
- pri súčasnom stave chodníkov existuje zvýšené riziko úrazu
Ďakujem

25. máj 2018

Igor

Situácia je skutočne katastrofálna, voda po daždi dosahuje hĺbku minimálne 5 cm, čo je pre deti aj rodičov v normálnej obuvi už nad mieru. Je možné toto urgentne riešiť?
25. máj 2018

Natalia Kerekesova Vavrekova

Toto sa opakuje po každom daždi, mláky sa tvoria už aj pri bráničkách pri vstupe do areálu čiže to je prvá prekážka a potom po celom chodníku v areáli. Zažili sme už situáciu, že si manžel musel vyzuť topánky a vziať dieťa na ruky a prejsť to bosý, nakoľko takto namočená obuv by sa kompletne poškodila. Problém si vyžaduje urgentné riešenie.
25. máj 2018

Kristína Bolečková

Do skolky chodi aj moj syncek a dnesne rano bolo uplne katastrofalne. Hned pred vchodom do skolky ako je branicka sme nemali ako prejst a co sa tyka tych chodnikoch tak isto vsade sama mlaka. Musela som maleho vziat na ruky a ja som mala obuv totalne premocenu. Komplikuje to nielen rodicom, ale aj detickam a ucitelkam. Najlepsie by bolo s tym uz nieco zacat robit. Opakuje sa to neustale ked prsi.
25. máj 2018

Mária

Moje dieťa taktiež chodí do tejto škôlky. Táto situácia trvá už dlhšie ale je to stále horšie. Keď ideme ráno do škôlky, tak tak preskakujeme, preliezame, sme celí zamočení. Keď sa dostaneme do areálu škôlky ideme cez zablatenú trávu len, aby sme sa vyhli chodníkom, ktoré sú kompletne pod vodou. Keď zaprší deti nemôžu ísť poriadne von, lebo je to tam pod vodou. Chcem vyzvať mestskú časť, aby tento havarijný stav riešila. Ďakujem!
25. máj 2018

Peter Fodor

Ako tu bolo spomenute uz viac krat spominana situacia je aj v priestore vstupnej brany (oplotenia) vstupu do areale kde sa da prejst len v cizmach. Dakujeme za urgentne riesenie zhorsujucej sa situacie
25. máj 2018

Lucia T.

Pripájam sa k hore uvedeným komentom. Situácia je naozaj neudržateľná a je znemožneny ,,normálny" príchod a odchod do a zo škôlky. Neviem si predstaviť ako sa napríklad dnes deti sa dostanú z areálu na plavecký výcvik, hlavne tie co nemajú gumáky. Žiadam mestskú časť o urgentne riešenie!
25. máj 2018

Marina Nemethova

Aj nas starsi sem chodi a urcite to treba co najskor vyriesit, vobec nie je v poriadku aby bol ten chodnik v takomto stave. Navyse je to nebezpecne aj pre mladsich surodencov deti, chodnik v tomto stave. Prosim, kompetentne osoby, zaoberajte sa tym resp.vyrieste to. Dakujeme!
25. máj 2018

Lenka Vrábelová

Ako učiteľka v tejto materskej škole, musím povedať, že deti súčasný stav veľmi obmedzuje. V prípade dažďa sú často bez pobytu vonku aj viac dní. Dnes nevedeli pochopiť, prečo nemôžme ísť poobede na dvor, keď sa vyčasilo, a je príjemne teplo. Kvôli nim, prosím kompetentných, aby nám pomohli situáciu vyriešiť. Ďakujeme.
25. máj 2018

Dianka Dii

dobry den, tiez mi tam chodila dcera, teraz syn. po skusenostiach s “jazerom” ktore tam mame po kazdom dazdi radsej obchadzam celu skolku a idem zadnym vchodom aj na priek tomu ze tento zaplaveny vchod mam hned pri dome :( dufam ze sa to podari mestskej casti napravit.
deti ked je po dazdi uz pekne musia byt vo vnutri skolky lebo by nemali kde byt na dvore ked je z neho vacsina zaplavena :((( dufam ze nam pomozete.
25. máj 2018

Katarína Mészárosová

Situácia je stále horšia, mláky sú čoraz väčšie a hlbšie. Vchod do škôlky a chodníky sú tak zaliate, že miestami je voda až viac ako po členky.
29. máj 2018

Edmond Redhawk

a co na to zriadovatel? MC Petrzalka?
30. máj 2018

Odpoveď samosprávy

O havarijnej situácii v MŠ sa hovorilo aj na rokovaní Miestneho zastupiteľstva mestskej časti BA-Petržalka s tým, že do konca júna bude predložený návrh, ako situáciu riešiť.

mestská časť BA-Petržalka
06. júl 2018

Katarína Mészárosová

Dobrý deň,
prosím Vás, mohli by ste nás informovať v akom stave je riešenie?
Ďakujeme
26. júl 2018

Odkaz pre starostu

Zdravím, podnet som preposlal samospráve zo žiadosťou o vyjadrenie.

Michal Haman
Administrátor pre Petržalku
09. august 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet, na odstránení zlého technického stavu chodníkov na dvore MŠ Bohrova pracuje Stredisko služieb školám a školským zariadeniam Petržalka už od mája 2018. V prvom kole riešili provizórny odtok zrážkovej vody do podložia perforovaním asfaltovej plochy. Následne zadali vypracovanie výškopisu a polohopisu ako podklad pre projekt. V súčasnosti je vypracovaný návrh, výkaz, výmer a predpokladaná cena na odstránenie zlého technického stavu. Projektové práce sú pripravené a práce budú zrealizované do konca roka 2018.



Mestská časť Bratislava-Petržalka
17. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

uvedený problém bol podľa informácií zo Strediska služieb školám a školským zariadeniam, ktoré zodpovedá za údržbu areálov ZŠ a MŠ vyriešený už v roku 2018.



MÚ BA - Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania