Neexistujúca časť chodníka okolo Račianskej

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Vyriešený
meno
Peter Oravec 06. augusta 2013

Na Račianskej ulici medzi dvoma odbočkami z nej (ktoré sa, paradoxne, tiež volajú Račianska) neexistuje chodník ani cyklotrasa, a to na pomerne krátkom úseku. Pôvodne existujúci chodník bol sprivatizovaný a ohradený, a mesto ani mestská časť nevytvorili náhradu pre chodcov a ani pre cyklistov.

06. august 2013

Kollárik

Prosím odstúpiť podnet na magistrát, alt. MČ Rača.
S pozdravom
Kollárik
Račianská ul. prechádza cez dve MČ aj Nové Mesto aj Raču.
26. august 2013

Peter Oravec

Vážený správca,
nikde som nenašiel, podľa akého kľúča sa označujú podnety ako "neriešené". Tento podnet z augusta 2013 ste označili ako neriešený, hoci mám na Vašej stránke podnety aj o rok staršie, ale ešte stále v statuse "zaslaný". Je v tom nejaké pravidlo? Ďakujem.
27. august 2013

Veronika F.

Je v tom kľúč, popísaný na http://www.odkazprestarostu.sk/ako-to-funguje v sekcii Odpoveď a riešenie podnetu samosprávou. Ak ale samospráva napríklad sľúbila, že niečo vyrieši do nejakého dátumu, resp. podnikne dovtedy nejaké kroky, a neurobila ich, myslím, že môžete podnet znovu aktualizovať s otázkou, ako to pokračuje.

Mimochodom ďakujem za tento podnet, bola by som veľmi rada, ak by sa ním niečo zmenilo (a niečo iné než vyrúbanie stromov, ktoré stoja v ceste). V skutočnosti ma fascinuje samotný koncept, že mestský chodník môže byť "sprivatizovaný a uzavretý".
27. august 2013

Odkaz pre starostu

Z dôvodu pochybenia administrátora bol status podnetu zmenený naspäť na "Zaslaný", pretože podnet po zmene zodpovednosti nebol odoslaný predmetnej MČ.

Matej Šebej, Administrátor OPS pre BaNM
29. august 2013

Miro

23 dni bez odpovede arogancia.
04. september 2013

Matej Šebej

Vzhľadom na to, že parkovisko pred objektom bývalej AB Kozmetiky na parcele č. 17400/5, cez ktoré prechádza cyklistická trasa Račianska radiála, je súkromný pozemok,
bola majiteľovi parkoviska tunajším Stavebným úradom povolená drobná stavba (oplotenie parkoviska). Tomuto povoleniu predchádzalo niekoľko rokovaní a žiadostí.
Vzhľadom na nemožnosť vysporiadať mnohé vlastnícke vzťahy k pozemkom, nie je možné zo strany Mestskej časti vybudovať nový chodník na cudzích pozemkoch. Preto STaRZ v roku 2008 upravila vyjazdený chodník medzi stromoradím spevnením štrkodrvou.
Mestská časť Bratislava - Rača už 2,5 roka intenzívne pracuje na cyklotrasách a hlavne na projekte Malokarpatsko – Šúrska cyklomagistrála v rámci združenia obcí JURAVA, ktorý bude viesť cez celú Raču. Treba si však uvedomiť, že vzhľadom na nemožnosť vysporiadať vlastnícke vzťahy k pozemkom, časť cyklotrás musí prechádzať aj miestnymi komunikáciami, kde sa snažíme, aby boli čo najmenej zaťažené dopravou. V rámci projektu Malokarpatsko – Šúrskej cyklomagistrály je v štádiu prípravy prepojenie smerom do mesta od Peknej cesty ďalší úsek pod sídliskom Slanec cez vinice s napojením na Račiansku ulicu. Na základe výberového konania bol vysúťažený projektant, ktorý v týchto dňoch začína pracovať na projekte Pekná cesta – Alstrova ulica.
Pevne veríme, že prvé výsledky komplexnej prípravy cyklotrás budú viditeľné už v budúcom roku, nakoľko sa uchádzame o eurofondy na ich budovanie.

S pozdravom

Ing. Jana Pešková
prednostka miestneho úradu
Mestskej časti Bratislava - Rača
Kubačova 21
831 06 Bratislava
04. september 2013

Peter Oravec

Pani Pešková, pán Šebej, to čo píšete, sú nič neriešiace výhovorky.
V podnete jasne nejde iba o cykllotrasu, ale o to, že v tejto časti Krasňan nie je ani chodník pre chodcov. Tu výhovorky o nejakej príprave nejakej cyklotrasy nepomôžu. V danom mieste je potrebné urobiť normálny chodník, miesta je tam na to dosť. Prosím, prestaňte sa konečne vyhovárať donekonečna na to, ako niečo nejde, a začnite už niečo poriadne robiť.
Opakujem dôrazne: Podnet nie je (iba) o cyklotrase, podnet je o chýbajúcom chodníku pre chodcov.
Pre administrátora: Označiť na základe tohto hmlistého sľubu podnet za vyriešený je výsmechom obyvateľom a zásadným spochybnením zmyslu tejto stránky.
04. september 2013

Odkaz pre starostu

Vážený p. Oravec,

1. Ako administrátor OPS odpovede samosprávy len zverejňujem - niesom ich priamym autorom. Z toho dôvodu Vás chcem upozorniť, aby ste sa vyhýbal obvineniam, ktoré niesu pravdivé. ("pán Šebej, to čo píšete, sú nič neriešiace výhovorky")
2. Podnetu bol pridelený status "Vyriešený", pretože v odpovedi samosprávy sa uvádza, prečo nemožno vybudovať nový chodník a zároveň bol zverejené riešenie, ktorého autorom je STaRZ, konkrétne: ("Vzhľadom na nemožnosť vysporiadať mnohé vlastnícke vzťahy k pozemkom, nie je možné zo strany Mestskej časti vybudovať nový chodník na cudzích pozemkoch. Preto STaRZ v roku 2008 upravila vyjazdený chodník medzi stromoradím spevnením štrkodrvou. ")
Ak nieste spokojný s riešením podnetu, vždy máte možnosť podať nový podnet, v ktorom bude presne špecifikované Vami navrhované riešenie. Vzhľadom na pôvodné zadanie podnetu by takýto postup bol primeraným riešením.
3. Viď. vyššie, prečo bol podnet označený ako vyriešený.

Administrátor OPS pre BaNM
04. september 2013

Peter Oravec

Vážený pán Šebej,
1. Prepáčte, nechcel som sa Vás dotknúť. Možno sa to stalo preto, že ste odpoveď samosprávy zverejnili ako aktualizáciu podnetu (čo sa asi nerobí, aspoň pri iných podnetoch som sa s tým nestretol, pretože odpoveď samosprávy sa zverejňuje práve ako odpoveď samosprávy, a nie ako aktualizácia podnetu). Mimochodom, ako som mal z "aktualizácie", ktorú ste zverejnili VY, vedieť, že ste administrátor? Máte tam evidentne nejednotnosť v systéme zverejňovania aktualizácii a odpovedí samosprávy, tak sa je potom ťažko v tom vyznať, kto je vlastne čoho autorom.
2. To, že niečo nejde (ale predsa vieme, že ide, na chodník je tam stále dosť miesta) predsa nemôže byť vyriešením vecného a pravdivého podnetu o tom, že niekde, na frekventovanej ulici, chýba cca. 50 metrov chodníka. Prečo teda samospráva (alebo kto) predala chodník súkromnému majiteľovi? A stále ostáva možnosť riešenia, a to vytvorením chodníka (normálneho, pevného, spevneného, betónového, asfaltového) pomedzi stromami.
Mám tomu rozumieť tak, že Vaša stránka označí za riešený každý podnet, kde samospráva ako odpoveď napíše, že raz, možno, niekedy bude mať plán na nápravu? Veď to celé potom nemá zmysel. O čom je táto hra? Riešenie je riešením iba vtedy, ak sa skutočne, na mieste, v teréne niečo vyrieši, a nie, keď samospráva napíše, že raz, možno, niekedy.
Myslím, že by ste si mali ujasniť v administrácii stránky nejaký pevne dodržiavaný a systematický prístup k tomu, čo je a čo nie je vyriešený podnet. Inak je to také "raz tak, raz inak".
Samozrejme, ak inak nedáte, dám to ako nový podnet. Ak to Vám zjednoduší situáciu, mne z nosa neubudne.
Ďakujem.
S pozdravom
06. september 2013

Peter Oravec

Pán Šebej, už sa nedožujem odpovede? Dávam to teda ako nový podnet, a teraz ako podnet na neexistujúci chodník, aby sa samospráva nemohla vyhovárať na nejaký projekt cyklotrasy o desať rokov.
06. september 2013

Peter Oravec

Pán Šebej,
citujem z Vašej stránky, zo záložky "Pomoc":
Po odoslaní podnetu príslušnej samospráve správcovia portálu očakávajú odpoveď zodpovedného pracovníka samosprávy. Táto odpoveď v ideálnom prípade obsahuje d á t u m r i e š e n i a podnetu a p o s t u p, ktorý bude k vyriešeniu viesť. Ak odpoveď samosprávy nie je zaslaná do desiatich pracovných dní od pridania podnetu, podnet je automaticky označený ako neriešený. V čase, kedy plynie samospráve alebo zodpovednému subjektu lehota na zaslanie odpovede, je podnet u priradený status "Zaslané". Status "Zaslané" tiež f i g u r u j e aj pri podnetoch, na ktoré zodpovedný subjekt odpovedal a v odpovedi i d e n t i f i k o v a l p o s t u p vedúci k odstráneniu problému a termín, do ktorého by sa postup mal zrealizovať.
V prípadoch, kedy z odpovede zodpovedného subjektu nie je zrejmé, akým spôsobom bude podnet vyriešený a kompetencia za riešenie podnetu je súčasne presne identifikovaná, priraďujeme podnetom status "Rozhodnite"."

Konštatujem, že pri priradení statusu "Vyriešený" ste nerešpektovali pravidlá samotnej Vašej stránky.
1. Odpoveď samosprávy neobsahovala dátum riešenia a ani postup riešenia.
2. Ak by v odpovedi samosprávy aj termín riešenia a postup riešenia boli, podnet mal až do skutočnej realizácie riešenia byť označený ako "Zaslaný".
3.Ak by z odpovede samosprávy nebolo zrejmé riešenie podnetu, podnet mal byť označený ako "Rozhodnite".
Prosím, vyjadríte sa k tomu? Ale máte nejaké iné, interné pokyny?
08. september 2013

Ctibor Košťál-Odkazprestarostu.sk

Dobry den pan Oravec. Dakujeme za upozornenie na nezrovnalost v hodnoteni odpovede samospravy a pravidlami uvedenymi na nasom portali. O obsahu jednotlivych statusov sa v ramci nasho timu zivo diskutuje, kedze zivot priniesol rozne situacie, ktore sme pred 3.5 rokom nemohli predpovedat. Zvazujeme v buducnosti urobit zopar zmien, ako napr. predstavit status "V rieseni", ktory by odlisil podnety Zaslane, Neriesene a tie, v ktorych prebieha riesenie. V pripade dalsich nejasnosti alebo nedostatkov budeme radi, ak nas budete kontaktovat. Nas portal spaja dobrovolnikov z celeho Slovenska a kazda pomoc, aj vo forme upozornenia na nejasnosti, nam umoznuje sa zlepsovat a setri cas nasich dobrovolnikov. Dakujeme.
08. september 2013

Peter Oravec

Ďakujem za odpoveď.
Obávam sa, že v navrhovanom statuse "v riešení" sa ocitne väčšina podnetov, a bude to vítané riešenie pre samosprávy, pretože sa z tohto statusu stane smetný kôš, kde sa akože niečo bude formálne riešiť, ale fakticky sa nič nebude diať. Status "v riešení" vidím tak, že tam podnety budú spočívať roky. Ale asi nemám iný návrh. Takže je to na Vás.
S pozdravom
09. september 2013

Jozef

Pán Oravec, myslím, že keď budete naďalej zahlcovať tento server, tak to skončí jedine tak, že ho už mestské časti nebudú riešiť a vykašľú sa na neho.
Ak si myslíte, že vyriešiť tento konkrétny problém v Rači je otázkou hodín alebo dní, tak ste na veľkom omyle.
Sledujem Vaše podnety a často Vaše riešenia sú úplné fantasy - napr. prikázať majiteľovi zbúrať budovu a dať tam zeleň a pod.
V tomto prípade vyššie ide o to, že pozemky v okolí majú súkromné firmy a tento kúsok je predpokladám nevysporiadaný - teda tam nie je možné ani stavať.
09. september 2013

Peter Oravec

Pán Jozef,
to nemáte nič múdrejšieho na robote, ako "sledovať" moje podnety?
1. Samosprávy zahlcujú obyvateľov bordelom v Bratislave, takže ja len fotím stav, v akom sa Bratislava nachádza. Ak je to zahlcovanie, tak nech sa páči.
2. Ak sa chcú na to vykašľať, prosím, ale potom za čo berú peniaze?
3. Ja si nemyslím, že je to problém hodín alebo dní. Ale ako vyriešený sa tento podnet označiť nedá. Prípadne, fajn, označte si ho ako chcete. Pre mňa vyriešený nie je. A správca stránky nemusí podnet pridať, je to jeho právo.
4. Ja nikomu neprikazujem zbúrať budovu a dať tam zeleň. Narážate zrejme na potraviny na Šancovej. Vám sa to tam páči? Nuž, proti gustu žiaden dišputát. Ja som tam iba napísal, že aj stavebný zákon umožňuje samospráve konať. Veľmi jasne a exaktne.
5. Prečo teda predali pozemky v tejto časti, keď vedeli, že je na nich verejný chodník? Pán Jozef, toto nie je jediný prípad, keď mesto predalo pozemky, na ktorých je chodník, vedel by som vymenovať minimálne 3 ďalšie príklady. Ale to je potom systémová chyba mesta, že predáva pozemky, na ktorých sú verejné chodníky. A každý pozemok sa dá vysporiadať.
S pozdravom "sledovaniu zdar!"
15. marec 2016

Peter Oravec

Ako je zrejmé z tohto linku
http://www.raca.sk/aktuality/na-racianskej-pribudne-nova-svetelna-krizovatka/
aktuálne prebiehajúca rekonštrukcia sa týka križovatky Račianskej ulice a cesty smerujúcej na Malé Krasňany, pričom problémové miesto (zablatený chodník medzi borovicami) je o jednu, resp. dve ulice ďalej (smerom von z mesta) pri ulici Nový záhon.
Takže stále neriešené.
09. máj 2016

Peter Oravec

Bez zmeny, bez riešenia. Samospráva trvale ignoruje bezpečnosť chodcov. Tri roky nie je schopná vyriešiť kúsok chodníka na Račianskej ulici.
13. jún 2016

Peter Oravec

Bez zmeny, bez riešenia. Samospráva predá chodníky a potom sa vyhovára, že ľudia musia chodiť po blate, lebo "súkromné vlastníctvo je nedotknuteľné". Na smiech.
01. september 2017

Peter Oravec

Vyriešené, ďakujem.
14. november 2017

Peter Oravec

Podnet je vyriešený, prosím o zmenu statusu podnetu na "vyriešený". Ďakujem.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania