Centrál a hlučnosť agregátu

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Vyriešený
meno
Daniela K. 08. augusta 2013

Každý deň púšťajú agregát v Centráli. Chcela by som, aby sa odmerala hlučnosť a aby sme vedeli koľko decibelov nám strpčuje život, lebo mne to pripadá ako keby štartovalo lietadlo. Toto nám nikto nepovedal a "dakujem" pánu architektovi, ktorý vymyslel, že agregát je otočený do školského dvora a tým obťažuje minimálne 6 domov v okolé Jelačičovea a Metodovej. Dnes začal hučať už o 7 ráno a trvá už hodinu. Rada by som vedela, čo sa s tým dá robiť - odhlučniť? Takto sa predsa nedá žiť. Máme úplne znehodnotené životné prostredie a to ani nevieme čo vypúšťa.

08. august 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podent.
Upozornili sme prevádzkovateľa na hlučnosť agregátu.
O meranie hlučnosti môžete požiadať Regionálny úrad verejného zdravotníctva Bratislava, Ružinovská 8, 820 09 Bratislava, ktorý je oprávnený takéto merania vykonávať. Zároveň dávame do pozornosti, že na základe obdobných podnetov úrad spravidla vykonáva merania priamo v byte sťažovateľov.


Tatiana Baáriová, kancelária starostu
08. august 2013

frantisek

Problem toho agregatu je v tom, ze okrem hlucnosti na odvod spalin otoceny na skolsky dvor. Prosim skuste sa prist na ten smog pozriet.
09. august 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
zasielame stanovisko prevádzkovateľa:
Zdrojom hluku bolo plánované spustenie dieselagregátu. V čase cca 7,15 – 7,25 h. bol spustený dieselagregát bez záťaže. Je to povinná skúška dieselagregátu a robí sa každých 14 dní. Tieto skúšky prebiehajú iba ak su teploty vonku vyššie ako 30 stupňov. Akonhle teploty klesnu, prestaneme tieto skúšky robiť. Zároveň sme dali pokyn správcovi, aby tieto skúšky vykonával až po 9,00 hod. aby neprišlo k rušeniu okolitého obyvateľstva.


Tatiana Baáriová, kancelária starostu
09. august 2013

Daniela Kotásková

Klamú, lebo agregát bol spustený od 7 - 9 h, pár minút po 9 prestal hučať. A na začiatku sa vyvalil čierny dym, ktorý sa rozptyloval nad školským dvorom - ak bude fúkať len trošku vietor, tak to bude smerovať na naše domy - a to neviem, čo obsahoval ....
09. august 2013

Daniela Kotásková

Chcela by som poďakovať starostovi a zamestnancom samosprávy za rýchlosť s akou sa ujali nášho problému. Aj keď nie sme spokojní, uvedomujem si, že veľa sa v tomto podniknúť nedá. Ale stojí za zamyslenie aké projekty predkladá architekt, ktorý sa nezamyslí nad tým aký dopad bude mať megalomanská stavba dosadená do stredu obytných domov a životom obyvateľov. Zahusťovanie Ružinova už dávno prekročilo mieru únosnosti, lebo je na úkor obyvateľov. Privítali by sme trochu zelene, nejaký parčík - za naším domom kedysi taký býval, sedávali sme tam s deťmi. Dnes by sme si tam radi posedeli ako dôchodkyne, ale po 30 rokoch tam nezostala ani jedna lavička ...
10. august 2013

Anonymný užívateľ

niečo podobné je ako zo vzduchotechniky pri Národnom tenisovom centre

starostovia so stavebnými úradmi priamo škodia obyvateľom nezvratnými procesmi

na verejných priestranstvách boli voľakedy komunistickí úderníci, dnes by tam mal tretí sektor zviditeľňovať zástupcov ľudu, ktorí toto spôsobujú
12. august 2013

frantisek

Pani Baariova nemohli by ste prosim poziadat prevadzkovatela toho agregatu, aby nejak inak vyriesil odvod spalin z neho? Je nemyslitelne, aby ten cierny dym isiel na skolsky dvor. Velmi pekne dakujem ato hlavne za nase deti.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.