Súdne konanie ohľadne Polyfunkčného objektu Seberíniho

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Uzavretý
meno
Daniela 02. júna 2018

Chcela by som sa opýtať pána starostu Ružinova, Ing.Dušana Pekára, či je pravda, že stále prebieha súdne konanie, v ktorom žalobca - obyvateľka Ružinova, žiada zrušiť stavebné povolenie na stavbu Polyfunkčný objekt SEBERÍNIHO ešte pred kolaudáciou?
Konkrétne ma zaujíma postoj pána starostu k tejto veci a aké OPATRENIA
v tomto prípade boli resp. sú alebo budú realizované.

06. jún 2018

Common Ennemy

A na základe čoho chce dotyčná pani rušiť stavebko?

Myslíte si, že bude dobré aj pre Ružinovčanov, ak sa bude stavať za Bratislavou? Ak autá budú denno denne dochádzať do BA a zároveň v Ružinove budeme mať voľné plochy, kde by mohli vyrásť byty? Nemyslim si, Bratislava potrebuje zahustiť, oproti Viedni a Prahe, ale aj takému Brnu. Ak sa stavia iba na okraji mesta (slnečnice, Bory a rôzne satelity za Bratislavou) a zároveň sú voľné plochy na sídliskách, voľne brownfieldy po podnikoch v novom meste, Ružinove, voľné plochy ako medzi Ostredkami a Vrakuňou, Karlovkou a Dúbravkou, predlžuje to vzdialenosti MHD a teda stojí to peniaze, čas a pod. Nie každá výstavba je zlá.

Bol by som zvedavý, či by boli majitelia starých bytoviek (panelákov) rovnako, za všetky tie voľné plochy pred bytovkami, ak by si ich prevádzku platili - tak ako si platia majitelia novostavieb, odhŕnanie snehu, kosenie a pod. na celom svojom pozemku (oproti tomu paneláky majú pozemok iba pod stavbou a o všetko okolo sa má starať mesto a teda aj tí, čo bývajú v novostavbách)
07. jún 2018

Daniela

Enstand - doporučujem vyjadrovať sa len obyvateľom mesta, hlavne pokiaľ sa to týka Bratislavy. Cezpoľní nech sa vyjadrujú k svojmu mestu, resp. miestu trvalého pobytu.
08. jún 2018

Nadine Bilicki

Hej, Enstand, čo si spadol z čerešne?
Nechceš sa presťahovať na Mars? Vraj Ti držia ešte 1 voľné miesto.
11. jún 2018

Common Ennemy

Veľmi vecne ste sa obe vyjadrili ;-) gratulujem...

Ja som obyvateľ Ružinova :D Dokonca neďaleko stavby :)

V Bratislave chýba mrte bytov. A máte dve možnosti, buď sa budú stavať v okolí a všetci bude jazdiť cez mesto, mesto sa ešte viac roztiahne (čo už je riadne aj tak, lebo karpaty) A budú sa neúmerne predlžovať dochádzkové vzdialenosti, čo vzhľadom na to, že Blava može o metre len snívať, nie je moc dobré riešenie...

Pre porovnanie hustota:
Praha
Obyvateľstvo 1 313 508 (Júl 24 2017)
Hustota 2 648,2 obyv./km²

Viedeň
Obyvateľstvo 1 766 746 (1. 1. 2014) [1]
Hustota 4 258,55 obyv./km²

Brno
Obyvateľstvo 377 508 (1. 1. 2014) [1]
Hustota 1 672,39 obyv./km²

Budapešť:
Obyvateľstvo 1 733 685 (1. 1. 2011) [1]
Hustota 3 301,25 obyv./km²

Bratislava:
Obyvateľstvo 429 564 (31. 12. 2017) [2]
Hustota 1 170,47 obyv./km²

Pre porvnanie (ale nehovorím, že je to príklad kams a má Bratislava až uberať)

Singapúr
7 615[1]/km² (3.)

Ale jasné postavme ešte 5 zbytočných parkov ako pri Paneurópskej, ktoré sú na križovtke a medzi ďalšími inými parkmi (ostrady, Hlinku)...
11. jún 2018

Daniela

Milý Enstand (prípadne iní nechapúci), vidno, že ste v Blave nevyrastali.
Ináč by ste nepísali také strašné bludy.
Bratislava bola dimenzovaná zhruba na 400.000 až 450.000.obyvateľov, keďže nemá metro,
ani rýchlodráhu, tak ako spomenuté metropoly.
Zrejme asi po Bratislave cestujete kolobežkou alebo vrtuľníkom, lebo ináč by ste vedeli, že už
teraz hrozí v meste dopravný kolaps, Cesty sú preplnené, križovatky nestíhajú, a parkovanie je špeciálna kapitola, taktiež nedoriešená.
Každá novostavba znamená ubrať buď z trávnatej plochy alebo prebudovať malú stavbu na vežiak - viď RETRO. Každá nová stavba znamená navýšenie počtu áut v danej lokalite o 50, 100, 200 ..., čo je už stav neudržateľný.
Samotný Ružinov bol stavaný ako mestská štvrť aj s nízkou zástavbou a množstvom zelene,
preto aj meno RUŽINOV. Množstvo parkov a stromov si obyvatelia strážia a budú bojovať
proti akémukoľvek nezmyselnému zahusťovaniu.
Nám sa páči mesto plné zelene, stromov. parkov, fontán, ...
Vo Vašom prípade by som zvážila bývanie vo Vami spomínaných lokalitách - Wien, Budapest
a iné metropoly..
12. jún 2018

Common Ennemy

Jasné, lebo prahu "dimenzovali" na miliónové mesto. Nie nik ju nedimenzoval, iba investovali do dopravy. Mestá veľkosťou ako Bratislava nezvyknú mať metro.
Dopravný kolaps nehrozí z toho, že sa tu stavajú nové bytovky, ale z toho že Bratislava nemá parkovaciu ani žiadnu dopravnú politiku. Parkuje sa tu kade tade, chýbajú bus pruhy, nové električky a cyklochodníky a pod. Ak by bol na každej hlavnejšej ceste bus pruh, autá by stáli v neskutopčných zápchach, ale autobusy by sa stali omnoho atraktívnejšie pre ľudí, lebo by boli rýchlejšou dopravou. Ak by sa zároveň mesto zahustilo ( zase raz väčší počet cestovaťelov MHD = pribudli by linky ktoré by pospájali nové lokality, ktoré teraz sús prestupom, prubdli by zrýchlené spoje a zhustili by sa spoje na existujúcich linkách) a zároveň spustilo by parkovaciu politiku a tí, ktorí v BA nebývajú by nechali auto na záchytnom parkovisku za mestom, by zase raz navýšili počty ľudí v MHD. Proste vo veľkých mestách sa jazdí MHD, bajkom, alebo chodí pešo. Áno na začiatok, by bol v Blave chaos a dopravný kolaps, lebo "nadľudia" niektorí nebudú jazdiť MHD ani ak by nastúpili pred domom a vystúpili pred prácou.
Áno každá nová stavby znamená navýšenie vozidiel n a ceste, ale to by znamenala aj výstavba, mimo mesta, keďže tí ľudia tu pracujú. Či myslíte, že sa teleportujú do mesta? A jazdia autami, lebo MHD je plná a z okrajových častí aj s biednymi intervalmi. A čím ďalej musí MHDF zachádhať tým je menej atraktívna, lebo to jednoducho trvá dlho. V Bratislave si ľudia musia zvyknúť, že auto je na dopravu na nákup a za výletmi mimo mesta a zvyšok jazdiť MHD.
12. jún 2018

Common Ennemy

Na Slovensku je to tak, že všetci chceme parkovať, ale nech parkovisko postavia susedovi pred bytovkou a nie mne, lebo zeleň je moja, sused si povie to isté a spíšu všetci petície a nič sa nezrealizuje. To isté s prácou. Všetci by sme chceli veľa práce, alebo bytovky pre nových ľudí niekde inde ...
Mesto sa rozrastá a rozrastať bude, je potrebné sa tomu, čím skôr a čím lepšie prispôsobiť...
12. jún 2018

Common Ennemy

A ešte jedna vec. Tiež býva v lokalite, kde sa to zahustilo novostavbami, ale už si ani nepamätám, ako to tam predtým vyzeralo...nevnímam to vôbec ako zlú vec.
09. október 2021

Ladislav Dudor

Bytovka už stojí, skolaudovaná a obývaná.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania