Špina - biologický odpad na chodníku medzi predzahrádkami

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Vyriešený
meno
Martin CHUDY 30. mája 2018

biologický odpad a ešte v niektorých častiach aj lístie z jesene pri plotoch predzahrádok medzi domami Bazovského-Červenákova a Červenákova- Valachova . Už sme prosili aj správcu domu aby oslovil MČ na vyzametanie a vyčistenie ale žiaľ doposiaľ sa tak nestalo . Prosím o vyčistenie a vyzametanie ďakujem

18. jún 2018

Odpoveď samosprávy

Starostlivosť o tieto pozemky patrí v zásade magistrátu, ktorý je ich vlastníkom a neboli zverené do správy a údržby MČ Dúbravka. Predzáhradky užívajú vlastníci bytov na prízemí a chodník vedie pomedzi tieto predzáhradky.Spád listov a bio materiálu je zo stromov v predzáhradkách samotných užívateľov, ktorí by si mali v zásade tento biomateriál aj sami pozbierať. Rovnako to platí aj v prípade rodinných domov. Pokiaľ strom znečisťuje verejné priestranstvo za plotom je majiteľ alebo správca pozemku kde strom rastie povinný verejný priestor na svoje náklady očistiť. V tejto časti naša mestská časť žiadnu údržbu zelene nevykonáva, pretože sa tam verejná zeleň nenachádza, Čistiť chodníky by si tam mali po správnosti samotní užívatelia predzáhradok alebo magistrát ako vlastník a správca pozemkov.

Toľko hovorí teória. Keďže očakávania verejnosti sú iné a náš dosah na užívateľov predzáhradok alebo magistrát je obmedzený zabezpečíme vyčistenie vlastnými prostriedkami.


Rastislav Bagar, prednosta MÚ Dúbravka
24. jún 2018

Odpoveď samosprávy

Chodníky sú už vyčistené.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ Dúbravka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania