Parkovanie na chodníku pred školou

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení

Na chodníku pred ZŠ Hubeného zmizli po rekonštrukcii piktogramy vyznačujúce minimálnu šírku chodníka 1.5 m. Autá teraz parkujú všetkými kolesami na chodníku, obmedzujú chodcov a dochádza častejšie k nebezpečným situáciám pri parkovaní, keďže po chodníku sa pohybujú prevážne deti. Budú sa tie piktogramy obnovovať?

30. máj 2018

Dušan Veselý

Katastrofa
31. máj 2018

Eo

naco mame ku... MsP platenu z nasich dani ked aj tak nekonaju ked je porusovany zakon, alibisti .... aspon pred tou poondenou skolo by mohli jednat ak im chyba meter tak im jeden kupim:D ale aky pan taky kram ze pan riaditel
31. máj 2018

rudo

zial zakon je zakon ak je tam 1,5m tak je to v poriadku a MsP moze sa len kukat. radsej nech robia nieco uzitocne.
31. máj 2018

U NAS TAKA OBYCAJ

urcite by pomohla zlta ciara, potom to mozu riesit statni policajti a ti budu aj ine pokuty davat ako iba 15 e od mestských...ziadat od miestneho uradu o zltu ciaru popri chodniku KOMPLET
31. máj 2018

Peter Oravec

Predpokladám, že pôvodné piktogramy kreslila na chodník zelená hliadka (p. Čupka). Už to zrejme robiť nebudú.
Riešenie je volať mestskú políciu. Realita: Ak príde, tak o jeden a pol hodiny, následne vás vysmejú, arogantne vám povedia, že majú dôležitejšie veci a pošlú vás preč. Akože, občan, nezavadzajte, ohlásili ste to, choďte domov. A nič neurobia.
Riešenie II. je osadenie stĺpikov. Rozmáha sa po celom meste. Musíte to presadiť na dopravnej komisii (tuším na magistráte). Robota na niekoľko rokov.
Žltá čiara nepomôže, lebo na tú vám policajti povedia, že vodorovné (a nielen vodorovné, ale akékoľvek) dopravné značenie platí iba na vozovke, a nie na chodníku. Naozaj. Blbosť, ale ONI podľa toho fungujú.
S pozdravom.
31. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Hubeného ulica je v správe magistrátu, preto im podnet posielame.

Každopádne piktogramy, ktoré tam boli vyznačené, nie sú dopravným značením. Vodič podľa zákona môže stáť na chodníku iba v tom prípade, keď nechá pre chodcov voľný chodník široký 150 cm. Porušovanie dopravných predpisov rieši polícia.

S pozdravom


Eva Miklánková, hovorkyňa MČ Rača
31. máj 2018

Eo

Podla skusenosti neriesi a to je problem, vzdialenost nemeraju.... ! A maju to riesit sami od seba a nie cakat na udania ako stb, urcite maju rozdelene rajony fak nech si ich spravuju tak ako maju, vsetci mame svoju robotu a vyhovarat sa ze nestiham tak ma davno vyhodia....
31. máj 2018

Simon

Piktogramy tam myslim povodne nakreslila Zelena hliadka a vodici ich niekolko rokov respektovali. Je smutne, ked si ma urady podavaju obcana od dveri k dveram, alebo ho odkazu na policiu, ktora mozno jednorazovo zakroci, ale problem zostane. Nebolo by jednoduchsie, keby tam MC Raca tie piktogramy obnovila? Alebo znova pocka, kym to za nu vyriesi Zelena hliadka? Najjednoduchsie mi momentalne napada, ze kupim sprej, vystrihnem si sablonu a pojdem to tam nastriekat sam.
31. máj 2018

U NAS TAKA OBYCAJ

mata cupku oslovit [email protected], lebo samosprava moze urobit to co v karlovke.. opacne vymerala 1,5m a tak auta maju viac ako chodci..xx ale tu zltu ciaru na cestu urcite pochopia vodici! lebo za to hrozi mastna pokuta!
31. máj 2018

U NAS TAKA OBYCAJ

mimochodom.. mesto by malo svoj majetok chranit , ked uz dalo novy povrch chodnika, ktory nieje stavany na statie takých SUV....pred skolou...takze vyzyvam mesto

starajte sa o majetok a peniaze bratislavcanov!
31. máj 2018

U NAS TAKA OBYCAJ

a radsej taketo chodniky ako tie SUVecka::
31. máj 2018

Tomasko

Pani hovorkyňa: To bolo vase konstatovanie, alebo vyriesenie problemu?
31. máj 2018

Eo

Nemohlo by byt riesenim rozsirenie chodnika? Jaj pockat chodnik sa uz opravoval:D
31. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Mestská polícia vykonáva pravidelné hliadky, nemôže však zabrániť každému arogantnému správaniu vodičov. V každom prípade, pokiaľ ste svedkom situácie, že vozidlá neparkujú v zmysle predpisov, je potrebné ohlásiť to Mestskej polície na skrátené číslo 159, ktorí pošlú najbližšiu voľnú hliadku na preverenie.

Ďakujeme za pochopenie a pekný deň

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
01. jún 2018

U NAS TAKA OBYCAJ

zadavatel by mal ziadat trvacu zabranu ....ako vidíme mesto a samosprava to nechcu riesit...zelena hliadka pls aktivujte sa tu..
01. jún 2018

Simon

Policiu je mozne volat tam v podstate pocas celeho dna, tie auta tam takto parkuju hromadne, predovsetkym rano, ked zacina skola a potom poobede, ked konci. To problem neriesi.

Ide o to, ze riesenie je jednoduche a overene. Kym boli na chodniku piktogramy od Zelenej hliadky vyznacujuce minimalnu sirku chodnika 1,5 m, vsetci ich respektovali. Piktogramy zmizli po rekonstrukcii chodnika. Myslim, ze by bolo najjednoduchsie, keby tam MS Raca, ako zriadovatel prilahlej skoly, jednoducho niekoho poslal aby tam tie piktogramy obnovil.

Viem, ze to nie je oficialne dopravne znacenie, ale roky to fungovalo. Keby to bolo pred mojim domom, tak to riesim tak.
01. jún 2018

U NAS TAKA OBYCAJ

cize panovi SIMOnovi vyhovuje parkovanie na chodniku /pred mojim domom by som to nedovolil/ a opravovanie povrchu kazdych 5 rokov z rozpoctu , ktory je a bude nizky lebo staale porusujeme zakladne pravidla, nikto v EU neparkuje na chodniku tak hromadne a bez obmedzeni ako na SVK
01. jún 2018

Eo

Skolnik by to tam mohol nakreslit:) ucitelia ruky hore kolko vas tam parkuje? ;)
01. jún 2018

U NAS TAKA OBYCAJ

ale najprv tu skakanu nech daju...
01. jún 2018

U NAS TAKA OBYCAJ

ale najprv tu skakanu nech daju...
05. jún 2018

Simon

Pisal som si so Zelenou hliadkou, oni tie piktogtamy nerobili, najskor len inspirovali ci uz Racu, Magistrat, alebo nejakeho dobrovolnika. Najjednoduchsie riesenie je zial obnovit tam tie piktogramy sam. Zelena hliadka mi poslal sablonu, tu sa da stiahnut, keby bol niekto ochotny a mal viac casu a stihol to skor ako ja:

https://www.dropbox.com/s/ko8vsy8kysbklt8/sablona_1.5m.pdf?dl=0
06. jún 2018

U NAS TAKA OBYCAJ

urcite dostanete po prstoch.. ked to spravite bez povolenia...
06. jún 2018

U NAS TAKA OBYCAJ

urcite dostanete po prstoch.. ked to spravite bez povolenia...
03. september 2020

Anonymný užívateľ

Roky nerieseny podnet...
10. máj 2021

Peter Oravec

Dobrý deň,
prosím admina, aby požiadal samosprávu o aktualizáciu vyjadrenia k podnetu.
S pozdravom.
10. máj 2021

Dušan Veselý

Toto nebudú riešiť, z toho nie sú body do volieb.
09. október 2021

Helena

Overenie stavu podnetu - nevyriešený
09. október 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy
13. október 2021

Odpoveď samosprávy

Príslušníci OV MsP BA III. popri plnení ďalších služobných úloh zamerajú svoju činnosť aj na riešenie parkovania vozidiel na Hubeného ulici v Bratislave.
V prípade, že občania majú podozrenie z páchania protiprávneho činu, môžu kontaktovať MsP na skrátenom telefónnom čísle 159. Na miesto oznamu bude vyslaná hliadka MsP, ktorá preverí oznámenie zo spáchania priestupku a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne vyrieši v zmysle platných právnych predpisov. Ak sa príslušníci MsP dozvedia o priestupku prostredníctvom webovej stránky, spravidla už uplynie veľký časový úsek a vodiči z miesta odídu, takže priestupok už nemôžu riešiť.
Ďakujeme za podnet.

Ing. Marta Urbanová
13. október 2021

Simon

Posunut zodpovednost na mestsku policiu nikam nevedie, vysledkom je ako obycajne len tato ich copy & paste odpoved.
13. október 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania