Zrezávanie historických lavičiek - Námestie slobody

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení

Dobrý deň, prosím vás to vážne po odstránení smetných košov sa budú odstraňovať aj HISTORICKÉ LAVIČKY NA NÁMESTÍ SLOBODY???!!! To vážne nám kultúra nič nehovorí? Prosím o rýchle preskúmanie skôr ako dajú všetko preč!!! Vďaka katka

01. jún 2018

🌳

To bude určite len za účelom rekonštrukcie, podobne ako schodisko pod mostom SNP https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/47981/schody-na-most-snp-v-petrzalke-kam-sa-podeli

A keby aj nie, IvoN spraví na Gotku krásnu tlačovku, kde sa bude silene usmievať a hlasom chvejúcim sa od dojatia básniť o tom, aké krásne námestie spravil Bratislavčanom. A na druhý deň po tlačovke z námestia odvezú fontánu, podobne ako jeho slávny Slovnaft bikesharing.z Nám. SNP https://www.etrend.sk/ekonomika/stanoviste-na-bikesharing-na-namesti-snp-vydrzalo-len-jeden-den.html
01. jún 2018

Tomasko

Aeon: Dik. .Ze GOTKO. Ta skadzi ši?
01. jún 2018

U NAS TAKA OBYCAJ

pls. to je kultura ten retro retro styl, ktory bol uz ked nebol styl tak bol instalovany,
to je skaredost uz v predstave, ze niekomu sa to paci.. des.. to mate podobne aj u vas?...ja by som to dal hned to svidnika na muzealne umenie., ze aj tak sa u nas tvorilo! aspon by bo tam kde nic nieje umenie.. ci muzealne kulturne vyzitie!
02. jún 2018

Jerome

Gotko je slangovy vyraz,,,dlhe roky

A co sa tyka p.Nesrovnala, prepalene klise, Bratislavu Srovnal
03. jún 2018

LS

uz aj lavicky su historicke ;) ? Ak by to namestie zrekonstruovane vyzeralo pekne aj s novymi lavickami, preco nie? Je to len lavicka..
04. jún 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol postúpený vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie.
O výsledku Vás budeme informovať.

Ďakujeme a pekný deň


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
06. jún 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

vo veci Vášho podnetu Vás informujeme, že Námestie slobody je procese revitalizácie, zrejme nie je možné opraviť lavičky na mieste, preto boli z lokality odstránené.

Ďakujeme za pochopenie a pekný deň


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
06. jún 2018

Tomasko

Nechcel som sa do tejto diskusie zapajat, ALE. Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava by mohlo mat aj lepsiu odpoved (taku ktora aj nieco vysvetli). To slovicko ZREJME vo mne vyvolava pocit, ze nemate sajnu kde su.
02. júl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

vo veci Vášho podnetu Vás informujeme, že Nám. Slobody je v rekonštrukcii, naplánovaná je aj realizácia novej dlažby. Po jej ukončení budú lavičky vrátené späť. Lavičky sú uskladnené v Čiernom lese, v sklade Magistrátu hl.mesta SR Bratislava.

Ďakujeme za trpezlivosť a ostávame s pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
02. júl 2018

Tomasko

Vdaka za vysvetlenie. Ale este jedna otazka. Preco vam trva napisat 3 vety takmer 1 mesiac
03. júl 2018

Katka

Ďakujem za Odpoved. Myslite, že by mesto mohlo do budúcna lepšie komunikovať zmeny? Napríklad ak niekto vyhrá projekt, tak sa vizualizacia bude prezentovať na nejakých informačných tabuliach v okoli projektu? Ako to bolo minuly rok, keď sa z nórskych fondov upravovala zeleň na námestí slobody? Vďaka
16. september 2022

Martin Uváček

Je podnet ešte aktuálny? Sú tieto lavičky stále uskladnené v sklade magistrátu? A kedy sa osadia naspäť? Potrebné opäť preposlať magistrátu.
18. september 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve so žiadosťou o vyjadrenie.

S pozdravom,

Administrátor Bratislava-Staré Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]
29. apríl 2023

Martin Uváček

Stále bez odpovede magistrátu čo bude s lavičkami.
24. jún 2023

Martin Uváček

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený Vraj majú byt osadené kópie pôvodných lavičiek a košov
25. jún 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Administrátor Bratislava-Staré Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]
29. jún 2023

Juraj

Námestie aj s fontánou bolo po rekonštrukcii otvorené pre verejnosť. Lavičky sú nové a po pôvodných áno chýru ani slychu. V tomto kontexte mi tvrdenie magistrátu, že pôvodné lavičky vrátia, pripadá ako otvorená lož. Prosím o jednoznačné vyjadrenie magistrátu, prečo nastala takáto situácia.
29. jún 2023

Martin Uváček

Mesto na námestí inštalovalo nové Pražské lavičky namiesto pôvodných, ktoré mali špecifický dizajn. „Máme urobený fyzický model novej lavičky aj koša, ktoré vyzerajú rovnako ako pôvodné. Repas lavičky stojí rovnako ako nová. V súčasnej finančnej situácii si ten náklad nevieme dovoliť,“ konštatuje primátor. Pôvodné lavičky sú podľa Valla uchované a ako uzatvára, „budúcnosť ukáže“.

Vychádzal som z informácií v tomto článku https://www.yimba.sk/namestie-slobody/legenda-sa-vratila-fontana-druzba-konecne-funguje-obnova-namestia-slobody-bude-pokracovat

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania