Výtlk

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Uzavretý
meno
štefan 09. augusta 2013

pred príjazdovou cestou do garáže je už roky rozbitá časť cesty, ktorá nebola doteraz opravovaná, hoci sa na Klzavej ulici výtlky sporadicky opravujú. žiadame nápravu,, pretože hrozí poškodenie vozidla pri každodennom výjazde a vjazde.

04. október 2013

Marek Tettinger, hovorca BANM

Pekný deň,
ďakujeme za podnet. Podľa informácie z oddelenia výstavby a investícií poškodenie komunikácie pravdepodobne vzniklo rozkopávkou, ktorá bola realizovaná bez povolenia za účelom sfunkčnenia elektrickej brány, ktorá je na snímku. Vlastníka preto požiadame o predloženie dokladov k realizácii danej rozkopávky.
04. október 2013

stefan

Tvrdenie oddelenia výstavby nie je pravdivé. Keďže mne odpovedali v horeuvedenom zmysle už dávnejšie, poslal som im nasledujúci list:

Vec: Váš list „Odpoveď na sťažnosť“ ÚMK /2012, zo dňa 12.9.2013



K Vašej odpovedi na moju sťažnosť uvádzam, že Vaše vysvetlenia nemôžem akceptovať.

Vyjadrenie Ing. ......... že k poškodeniu verejnej komunikácie došlo pri realizácii elektrického ovládania brány, je mylné. Elektrická prípojka na bránu je vedená z domu (Klzavá 10) pod zámkovou dlažbou na pozemku patriacom k nehnuteľnosti, t.j. nijakým spôsobom nezasahuje do verejnej komunikácie. Obidve úpravy, t.j. zámková dlažba pred garážou domu a inštalácia elektrickej brány boli robené v rovnakom čase, v novembri 2011. Nebol žiadny dôvod k tomu, aby sa realizovala akákoľvek rozkopávka verejnej komunikácie, ako to uvádzate.

Poškodenie komunikácie je zrejme oveľa staršieho dáta, a zrejme pochádza z čias keď sa staval nižšie položený dom.

Z toho dôvodu pokladám Vaše vysvetlenie za neprijateľné a veľmi nás mrzí, že Vy ako verejný úrad sa takýmto spôsobom staviate k riešeniu podnetov od občanov.
29. august 2016

stefan

V roku 2013 som poslal podnet s upozornením na poškodenú vozovku na Klzavej ulici, Bratislava.
Po vykonaní obhliadky pracovník BANM obvinil majiteľa domu, pred ktorým je vozovka poškodená, že majiteľ je zodpovedný za poškodenie, pretože „poškodenie komunikácie pravdepodobne vzniklo rozkopávkou, ktorá bola realizovaná bez povolenia za účelom sfunkčnenia elektrickej brány, ktorá je na snímku“
Podavateľ tohto podnetu v odpovedi na vyjadrenie BANM uviedol, že tvrdenie pracovníka BANM je zavádzajuce, a nezakladá sa na pravde, to znamená, že je to klamstvo.
Týmto sa celá záležitosť uzavrela a diskusia bola ukončená. Medzitým sa majiteľ domu snažil svojpomocne aspoň provizórne povrch vozovky opraviť.
Teraz, po troch rokoch znova zasielam fotografie z uvedenej časti vozovky. Poškodenie vozovky sa rozšírilo do takej miery, že predstavuje nebezpečenstvo najmä pre cyklistov, ktorí sa mnohokrát veľkou rýchlosťou vracajú po Klzavej z Koliby. Je len otázkou času, kedy tam dôjde k nehode.
17. január 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet. Podľa vyjadrenia oddelenia výstavby, investícií a správy majetku sa nejedná o výtlk ale o nekvalitne prevedenú prípojku.

Jana Plevová
29. december 2020

Martin Uváček

Podľa googlemaps z roku 2019 toto rozbité miesto už zapatlali nejakou asfaltovou záplatou.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania