Auto parkujúce na novom chodníku

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

Vyriešený
meno
zita 04. júna 2018

Ziadam starostu Stevcika, aby zabezpecil tento chodnik voci parkovaniu. Raz som upozornila vodica, ci musi parkovat na tomto novom chodniku, naco mi odvetil, ze tam nie je ziadna znacka, ktora by mu to zamedzovala...taka je kultura na SK..Ziadam okolikovat cele Stare mesto, dokym parlament schvali zakon o zakaze parkovania na chodnikoch. Obmedzovanie chodcov treba bezodkladne riesit. Vdaka

04. jún 2018

Eo

a panko bude z UK nie?:D kultura naroda:D
04. jún 2018

Eo

a panko bude z UK nie?:D kultura naroda:D
04. jún 2018

Michal Oravec

Super podnet.
04. jún 2018

Peter Oravec

Ja s takým parkovaním samozrejme nesúhlasím. Ale podľa mňa tu ide o systémové zlyhanie mesta. Načo je na tom mieste štvormetrová šírka chodníka? Podľa fotografie by sa tam pohodlne zmestili možno aj dve parkovacie miesta a ešte aj plnohodnotný chodník v optimalizovanej šírke (1,5 - 5 metre? Neviem. Podľa potreby). Takto tam nebude fungovať nič, autá budú parkovať na chodníku (čo sa asi nechcelo), normálne parkovacie miesta tam nie sú a chodci budú nasr..dení. Niekedy mám pocit, akoby megistrát a mestské časti vedome pracovali na tom, aby medzi chodcami a vodičmi vyvolávali spory. Toto je jeden príklad.
04. jún 2018

Peter Oravec

Pardon, 1,5 - 2 metre, samozrejme... ale podľa potreby, podľa optimalizácie šírky atď. Niekde je aj sedem metrov chodníka málo, ale niekde (možno na tomto mieste) by bolo 1,5 metra akurát. Ale to by mal povedať nejaký urbanista platený mestom. Nerozumiem tomuto mestu.
04. jún 2018

zita

Osobne sa domnievam, ze netreba dovolit parkovat auta za kazdu cenu na sirsich chodnikoch, iba preto, ze je tam siroky chodnik. Rozhodne nie.
04. jún 2018

Peter Oravec

Zita, a ako to chcete, prosím, zakázať? Resp. "nedovoliť"?
04. jún 2018

zita

Ak by som mala tu moc, tak v parlamente. ;)
04. jún 2018

Peter Oravec

Pani Zita, jediná cesta je parlament. Súhlasím. A zároveň si obaja zrejme uvedomujeme, že to nebude nikdy. Spoločenská objednávka v tomto meste/štáte je parkovať kdekoľvek vrátane chodníka. Máme to tu presne tak, ako to chceme mať, pretože ak by sme to chceli mať inak, tak to aj máme inak.
05. jún 2018

Peter Oravec

Pani Zita,
len na doplnenie, pri tomto podnete
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/52816/zrusena-cyklotrasa-na-safarikovom-nam
som sa dozvedel, že:
"Tobrucká ... sú tam spravené stavebné úpravy - ak si pozriete bližšie k pizzerke tak sú tam vynechané "pätky" pre stĺpiky to za prvé. Za druhé je to v zóne s obmedzeným státim vozidlá tu takto stoja iba cez víkendy, kedy zákaz neplatí (prípadne podľa trúfalosti a spoliehaniu sa na slepotu polície si niekto trúfne aj cez týždeň)...."
P.
05. jún 2018

zita

Prepacte, absolutne nesuhlasim s vasim navrhom, ze by sa dali parkovacie miesta urobit medzi stromami, jednak tam nie je dostatok priestoru medzi stromom-lampou/ stromami a vyzeralo by to otrasne. Ako som uz spominala vyssie, nie je za potreby pchat auta vsade tam, kde je sirsi chodnik. Auta na chodnik jednoducho nepatria. Moj skromny nazor.
Dufam a verim, ze nasa spolocnost dospeje a s nou aj kompetentni na uradoch a raz, verim, ze sa dozijem, bude parkovanie na chodnikoch zakazane a prisne pokutovane!
Bohuzial tie vozdidla tak parkuju vacsinou vecer, ked sa im leni najst normalne parkovacie miesto, respektive odparkovat v Eurovei(zadarmo) a surne potrebuju parkovat pri najblizsej rohovej restauracii....taka je slovenska kultura a zmyslanie...
05. jún 2018

Peter Oravec

Ok, v pohode, s parkovaním na chodníku ani ja nesúhlasím. Ale nezdá sa mi ani normálne mať štvormetrový chodník tam, kde by stačili dva metre.
S pozdravom.
06. jún 2018

Peter Vavro

Páín Peter Oravec. Inšpirovali ste ma. Vedľa mňa býva sused, ktorý má zbytočne veľkú obývačku. Stačila by mu menšia. Myslím, že mu zaberiem časť obývačky, pretože ja nemám kde umiestniť svoje bicykle. Susedovi (podľa Vašej logiky) postačí menšia obývačka.
06. jún 2018

Peter Oravec

Pán Vavro, nehnevajte sa, ale to je argument nehodný Vašej osoby.
1. Choďte sa pozrieť do najbližšej rakúskej dediny alebo do Viedne (15 eur Vám na cestu dám, prisahám, pošlite mi číslo účtu alebo Vám tie peniaze dám osobne do ruky) a uvidíte, že sa dajú urobiť chodníky s optimalizovanou šírkou, vedľa nich plnohodnotná cyklotrasa a vedľa nej plnohodnotná cesta. V navlas rovnakých podmienkach ako v Bratislave, možno na ešte užších uliciach než tu.
2. Váš byt je Váš byt a susedov byt je susedov byt. Tu pozemok pod chodníkmi aj pod cestou patria mestu (aspoň väčšinou), takže mesto môže samo rozhodnúť, čo bude od múru po múr, a teda aká široká bude cesta, ako široký bude chodník, ako širuká bude cyklotrasa a či sa tam zmestí aj parkovacie miesto.
Stačí takto?
S pozdravom.
06. jún 2018

Peter Vavro

Pán Oravec - pred mnohými rokmi sa na vtedajšie pomery optimalizovali parkovacie miesta, cestná sieť; vraj nebolo treba diaľnice pre malý počet áut, v Bratislave mestro, ap. Dnes je všetko inak. Vy optimalizujete chodník so šírkou 1,5 - 2m pre peších a viete, ešte nájsť miesto pre parkovacie miesta a dokonca cyklopruhy. Súhlasím s pani Zitou: je to chodník a mal by ním aj zostať. Nemyslím, že po rekonštrukcii bol stavebne pripravený na nosnosť viac, ako 1,5 tonových áut a jazdu na ňom. Ďalej si myslím, že z ľudí/peších nie je treba vytvárať "stádo", ktoré musí chodiť v zástupe a postači mu šírka 1,5 - 2m. Optimalizovať treba niečo iné.
06. jún 2018

Peter Oravec

Čo je raz chodník, je naveky chodník? Však aj podložie sa dá upraviť... nie?
Ok, takže ideme sa tam pozrieť (do tej Viedne)? Cestu hradím. Alebo oni majú štyri hlavy a osem rúk a my sme aj tak múdrejší?
25. jún 2018

Rhonda

Parkovanie

Novo opravený chodník a opäť tam parkujú dodávatelia neďalekych gastro prevádzok.
1. Povedľa dodávok sa nedá prejsť kočíkom.
2. Ako dlho bude trvať až bude chodník opäť zničený, keďže nie je určený na parkovanie?
Prečo nebol osadený stĺpik/ sklapatelny stĺpik?
25. jún 2018

zita

Davam do pozornosti pana starostu Stevcika, opat raz parkujuce auto na novom chodniku. Stav je z nedele 24 juna podvecer. Vtedy sa ludom nechce hladat normalne parkovacie miesto a zaparkuju si jednoducho buransky. Prosim uz konecne dokoncit osadzanie stlpikov, pripadne dat nejaku zabranu aj medzi stromy, kedze sa arogantni vodici nestitia pouzit aj tuto skratku. Prosim vyrieste to. Dakujem.
06. júl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, parkovanie na chodníku popri univerzite je zablokované osadenými stĺpikmi. Stav v podnete je z obdobia, kedy sa na Tobruckej ešte robilo na dokončovacích prácach. Stĺpiky trocha meškali z dôvodu nedostatočnej kapacity výrobcu.

Milan Stanislav, referát komunikácie s verejnosťou
06. júl 2018

Peter Vavro

Viac, ako mesiac trvalo samospráve odpovedať na podnet zverejnený 1. júna 2018. Pritom stačilo dať vedieť, že MČ podnet bude riešiť, bude ho riešiť osadením stĺpikov a čaka na ich dodávku od výrobcu. Namiesto toho sa na portáli Odkaz pre starostu na túto tému rozvinula zbytočná debata. Samospráva by si mala uvedomiť, že zatiaľ neexistuje rýchlejší, efektívnejší, ekonomickejší, ekologickejší spôsob komunikácie ako internetom.
17. júl 2018

Tomasko

Peter V: Suhlas s vami. V dobe internetu a telefonnych sieti aby trvalo odpovedanie na banalny problem (dotaz) 1 mesiac?
Peter O: Nepotrebujete parlament. Staci vola a ochota . Oznacit ako zonu napr http://www.handlova.sk/?program=51&module_action__0__id_ci=97746 .
17. júl 2018

Michal Oravec

Super komentar, Handlova. Co sme my diera Handlova??? My si budeme parkovat kde a ako sa nam chce... Parkovacie politiky nechame dieram ako Handlova. :-D
17. júl 2018

Tomasko

A nie sme diera? Pada sem vsetok odpad. Na parkovaciu politiku sa vykaslime. Nech si parkuje kto chce , kde chce (mam na mysli regulerne parkovacie miesta). Je jedno ci je z Hornej alebo Dolnej . Ked si najde parkovaci flek tak je sikovny. Preco by sa mesto mala starat o parkovacie miesta. Mesto sa ma starat o verejnu dopravu. Moze pomoct riesit: napr prenajme/preda pozemok na vybudovanie garazoveho domu/parkoviska. Ale furt sa najde niekto nespokojny. Treba hladat kompromis. To co sa tu pise su iba navrhy. Vzdy je potrebne to aj rozviest.... A skoda reci.
17. júl 2018

Peter Oravec

Tomasko,
Áno, zóna a jej označenie je pekná vec. Realita je však iná. Skúste sa pozrieť po Bratislave, ako takéto zóny fungujú. Sú plné áut. Skúste k tomu zavolať policajta. Musíte sa pripraviť na toto:
1. Budete čakať na hliadku minimálne 1,5 hodiny, pričom budete musieť volať na mestskú políciu minimálne dvakrát a urgovať príchod hliadky,
2. Výsmech hliadky a otázky, čo Vám vadí. Naozaj.
3. Musíte citovať príslušný paragraf zákona a odsek zákona. Oni zákon nepoznajú.
4. Aj tak Vám povedia, že to platí iba na ceste.
5. Ak budete stále trvať na riešení, povedia Vám "Občan, svoju povinnosť ste si splnili, nemáte tu čo robiť, odíďte! Teraz to riešime my."
6. Odídu. Bez riešenia.
Vyskúšané osobne trikrát na rôznych miestach v Bratislave.
S pozdravom.
17. júl 2018

Tomasko

Peter O: To je presne to co hovorim. Nastroje mame. Ale vykonávatelia chybaju. Ale asi pred rokom svitlo svetlo. Videl som mestského policajta. A bol peso. Bbuzeroval psickarov. Sice na takom mieste, kde by ho nikto necakal .

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania