Mŕtvy ježko pri chodníku

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Vyriešený
meno
Lukas 04. júna 2018

Mŕtvy ježko pri chodníku roznáša choroby

04. jún 2018

Odpoveď samosprávy

Mŕtvy ježko už bohužiaľ neroznáša nič. Stačí ho nahlásiť nám na Referát životného prostredia - telefonicky, mailom, zabezpečíme likvidáciu.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ Dúbravka
04. jún 2018

SelfMan

Len pre info. Odstranovanie uhynutych zvierat ma vacsinou na starosti Sloboda Zvierat ako zmluvny partner. Priamo im vsak nevolajte, je to zbytocne. Na odstranenie kadaveru potrebuju mat objednavku. Preto treba volat mestsku policiu.
04. jún 2018

Odpoveď samosprávy

Selfman má pravdu. Na základe zmluvy s magistrátom uhynuté zvieratá odstraňuje v Bratislave jedine Sloboda zvierat a to výlučne na základe oznámenia Mestskej polície. Ani my ich nemôžeme priamo kontaktovať a musíme volať Mestkú políciu. Ale nechcel som vás s tým obťažovať, nepovažujem to za postup s ktorým by sme sa mali chváliť. Stačí ak napíšete na úrad, my to vybavíme.

Teraz tu ale máme závažnejší problém. Nevieme lokalizovať mŕtveho ježka. Nezdriemol si len po obede? Kolegovia tam boli pozrieť a nenašli ho. Pokiaľ tam ešte niekde je, prosím vás upresnite nám jeho polohu. Ďakujem.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ Dúbravka
04. jún 2018

SelfMan

Podla fotogravii je lokacia inde ako na mapke. Vid google street view
https://www.google.sk/maps/@48.1893638,17.0305789,3a,75y,205.26h,71.39t/data=!3m6!1e1!3m4!1sjqTPDmYh639XfRw_YQ-OxQ!2e0!7i13312!8i6656

V podstate kusok pod MiU Dubravka.
05. jún 2018

Tomasko

Pan Bagar: Ta prva veta ma dostala do kolien. Palec hore
05. jún 2018

Lukas

Dobry den

Dakujem za uzasnu ukazku birokratickeho odkazovania sa :)

Za prve tie fotky su tri aby ste nemuseli tapat kde sa jezko nachadza a ujo Google Vam to dokonca aj najde cez Street View, ak si date tu namahu a nepoznate to v danej lokalite. Kanal na fotke a dom oproti su tam dlhsie ako 10 rokov.

No comu naozaj nerozumiem je, preco by dotaz na tejto stranke nemohol byt automaticky presmerovany podla kategorie a GPS suradnic priamo na prislusne oddelenie mestskej casti. To ze appka oznacila do fotografie inu GPS suradnicu ako je zasa len otazka dotiahnutia/nastavenia filtra. Vsetko v ramci moznosti obycajnej databazy pouzitej uz na stranke OdkazPreStarostu. Preco si teda aj vy ako urad a aj my obcania nezjednodusime zivot jednym kontaktnym miestom na nahlasovanie podnetov? Tato stranka mi pride tisickrat prehladnejsia a jednoduchsia ako hladat niekde na stranke MIU Dubravka kontakty (konkretne : http://2015.dubravka.sk/sk/Miestny-urad/Oddelenie-zivotneho-prostredia.alej ), potom volat/mailovat to co mam tu nakliknute za par sekund.

Ale to je samozrejme otazka na iny den a zodpovedny obcan ktory nahlasi podnet z neho nema zasa nic len ze blbo vyzera ked to foti, nahlasi a este aj diskutuje s prislusnymi cinitelmi zodpovednymi a platenymi za tuto cinnost :)

Ak Vam citanie tohoto prispevku prislo zbytocne rovnako ako mne jeho pisanie, lebo by to malo byt samozrejme, dakujem za pochopenie. Nemusite na toto odpovedat nakolko by to bolo dalsie zabijanie casu ;)

Prajem prijemny a pekny den vsetkym zucastnenym
05. jún 2018

Tomasko

Lukas. Toto asi nie je oficialna statna stranka, ale amatersky projekt, sluziaci ludom. Obce nemaju povinnost spolupracovat.
Tiez si myslim , ze nieco taketo by malo byt officialne a kazda obec by mala byt v tom zapojena. Ale ste povedal(i) ,to je na inych zodpovednych
05. jún 2018

Lukas

Tomasko
Je pravda ze projekt nie je zastreseny vladnou organizaciou, ale neziskovkou. To ale neznamena ze ju vladne organizacie nepouzivaju. Prvy prispevok bol predsa od p. Bagara, prednostu MU Dubravka. Dokonca pokial ma pamat neklame prva iniciativa na vyvoj tejto stranky firme Softec bola od samospravy niektoreho z miest. Nejde rozhodne o amatersky projekt, skor o nizkorozpoctovy projekt. Ale bolo to davno kedze tu mame tuto fungujucu stranku uz viaz ako 5 rokov a zatial ju statni cinitelia prehliadaju a vyuzivaju vo svoj prospech...
05. jún 2018

SelfMan

Nechcem tu rozduchavat dake vasne, ale musim sa pana Bagara zastat, ze aj napriek obcasnym "perlam", ktore sa mu obcas zadaria, sa tento pan celkom snazi.
Casto krat reaguje na podnety aj cez vikendy, sviatky a v noci. Teraz mimo svoj pracovny cas.
Ved pozrite si satistiky - https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/statistiky
Hlavne ako je na tom nas Magistrat, alebo Stare mesto.
05. jún 2018

Tomasko

Ja sa tu neobuvam do p. Bagara. Prave naopak. Mna potesila ta uvodna veta. Ja si cenim kazdu rozumnu reakciu. Aj ked nieje po mojom. Mna iba stve, ze sa neberie tato stranka (alebo nieco podobne, oficialne) ako samozrejmost . Ked chce niekto riesit cez samospravu , tak je to ako spiaci medved. Male obce nechcu riesit vela problemov. A keby..... to je asi na inu diskusiu.
06. jún 2018

U NAS TAKA OBYCAJ

humor pana bagara mozno prejde ak vysvetli nevyriesene podnety , ktore ma mestska cast riesit.. vie na toto odpovedat? poprosim statistiku a dovod nevyriesenia!
06. jún 2018

Odpoveď samosprávy

Mŕtvy ježko sa našiel a bol v súlade s platnou legislatívou odprevadený na jeho poslednej ceste.
Prajem príjemnú zábavu dopisovateľom.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ Dúbravka
06. jún 2018

Tomasko

p. Bagar: Prebudila sa v nom zodpovednost a prisiel sa prihlasit na miestne oddelenie? :-)

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania