Úmyslené poškodzovanie stromov

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Vyriešený
meno
Milos 12. augusta 2013

Obyvateľ prízemného bytu na Uránovej 13 sústavne niečím polieva stromy za bytovkou v dôsledku čoho začali predtým zdravé stromy vysychať. Pravdepodobne mu vadí tma v byte. Takto úmyselne poškodené stromy však môžu spadnúť a spôsobiť nešťastie. Pomedzi stromy vedie chodník, venčia tam psíkov a neregulovaný pád môže taktiež poškodiť bytovku či zaparkované autá.

12. august 2013

Miro

Osobne si myslim, ze dotycnemu len dosla trpezlivost.
Kym sa u nas (III. obvod) rozhybal magistrat, aby KONECNE orezal konare stromov, ktore tienili byty a liezli priam do balkona, ubehli skoro 2 roky.
Ozaj ma uz nebavilo svietit v izbe ziarovkou, ked vonku bolo svetlo.
19. september 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet. Na základe Vášho podnetu pracovníci referátu životného prostredia vykonali obhliadku na Uránovej č. 13 na ktorej sa zistili nasledujúce skutočnosti:
V prednej strane domu rastie v predzáhradke pagaštan, ktorý sa konármi dotýka fasády domu. Zo zadnej strany domu rastú borovice, 2 sa nachádzajú pomerne blízko bytového domu, jedna z nich je asymetrická a dotýka sa balkóna. Pri ohliadke sa nezistilo poškodenie stromov.
Všetky borovice rastú v pomerne hustom poraste, v dôsledku čoho sú v spodnej časti kmeňa vyvetvené a spodné konáre usychajú.
Z bytového domu Uránová v súčasnosti neevidujeme žiadosť o rez alebo o výrub stromov.
Vlastníci môžu požiadať miestny úrad o redukčný rez, z dôvodu tienenia.




Tatiana Baáriová, kancelária starostu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania