Preplnené smetné koše - Kukučínova ulica

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Peter Pšenica 07. júna 2018

Na Kukučínovej ulici (na viacerých miestach, napr. pri konečnej autobusov OD Slimák, pri dome č. 40 a pod.) sú už niekoľko týždňov preplnené malé čierne odpadkové koše, umiestnené na stĺpoch verejného osvetlenia. Namontovali ich pred niekoľkými mesiacmi, ale nikto sa nestará o ich vyprázdňovanie. Obrátil som sa na EKO - podnik VPS mestskej časti Nové Mesto a tí ma informovali, že koše nie sú v ich správe a teda ich ani nevyprázdňujú. Logicky teda asi patria Magistrátu, čo by aj zodpovedalo úrovni "starostlivosti" o ne. Ako obvykle, čo má na starosti Magistrát, to nefunguje a nerieši sa.

12. jún 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol postúpený vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie.
O výsledku Vás budeme informovať.

Ďakujeme a pekný deň


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
21. jún 2018

Peter Pšenica

Dňa 20.6.2018 bol kôš oproti vchodu Kukučínova 40 konečne vyprázdnený. Smutné na tom je, že už niekoľko dní predtým sa jeden z vodičov MHD linky č. 50 asi nemohol pozerať na to, ako je preplnený kôš na ich konečnej (viď obrázok) a pred mojimi očami zobral čierne plastové vrece, ktoré tam majú na vlastné odpadky a tento kôš do neho vyprázdnil... Všetka česť tomuto vodičovi a hanba Magistrátu, že nevedia vysýpať koše automaticky a ešte aj po upozornení im to trvá 2 týždne...
04. júl 2019

Peter Pšenica

Kukučínova-kôš-preplnený

A opäť je preplnený odpadkový kôš na Kukučínovej ulici pri OD Slimák, na konečnej autobusu č. 50, pritom je voľne dostupný na vyprázdnenie a preplnený je už minimálne 2 týždne. To skutočne Magistrát nie je schopný zabezpečiť pravidelné vyprázdňovanie, aby sa táto situácia stále neopakovala ?
04. júl 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
podnet opätovne preposielame samospráve.

Matúš Sedlák
Odkaz pre starostu
[email protected]
04. júl 2019

Peter Pšenica

Dobrý deň, medzitým som dostal vyjadrenie od Magistrátu mesta Bratislavy v nasledovnom znení:

Dobrý deň,
o zlej situácii s košmi vieme a reagujeme na ňu. Minulý týždeň prišlo k zmene dodávateľa a nový dodávateľ situáciu evidentne podcenil. Odstraňovať situáciu momentálne pomáhajú aj havarijné čaty, ktoré sme nasadili. Právne oddelenie už vo veci jedná a ak sa situácia radikálne nezlepší v najbližších dňoch, uplatníme všetky zmluvné mechanizmy, ktoré máme, vrátane uloženia pokuty prípadne odstúpenia od zmluvy.
S pozdravom
Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Kancelárie primátora hlavného mesta Slovenskej republiky Bratislavy

Oceňujem, že aspoň odpísali, je to veľký pokrok oproti stavu za primátora Nesrovnala, a že sa to snáď celé pohne správnym smerom, ale je smutné, že sa to dostalo až do tohto stavu, lebo celá Bratislava je posiata preplnenými košmi v správe Magistrátu a Dopravného podniku a vrhá to veľmi zlé svetlo v čase najvyššej turistickej sezóny...
26. november 2019

Martin Uváček

Momentálne koše vysypané.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania