Klemensova

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Uzavretý
meno
Alica Liskova 06. júna 2018

Dobrý deň, chcem sa spýtať , kto je zodpovedný za rekonštrukciu cesty na Klemensovej. Cesta je čiastočne dorobená ale cca 2 týždne sa tam nič nerobí!!!
V takejto frekventovanej lokalite, kde sa bojuje o každé parkovacie miesto. Kto to dozoruje zo Starého mesta!? Kde je náväznosť prác ? To je absolútne nezodpovedný prístup samosprávy k obyvateľom .

07. jún 2018

Odpoveď samosprávy

Na Klemensovej ulici neprebieha rekonštrukcia cesty, ale SPP mení plynovod.

Milan Stanislav, referát komunikácie s verejnosťou
07. jún 2018

Alica Liskova

v poriadku, ale ved SPP dáva žiadosť na rekonštrukciu na Staré mesto, sú stanovené termíny, plán práce... Zodpovedný človek zo Starého mesta sa k tomu vyjadruje , zodpovedný človek nevidí prestoje? Ten zodpovedný zo Starého mesta nemá záujem o to, aby práce boli ukončené čo najskôr v záujme obyvateľov danej lokality ? Ten zodpovedný sa na rekonštrukciu ani nepríde pozrieť? Veď je to vo Vašej lokalite, na území Starého mesta ?
Nuž táto Vaša odpoveď mi skutočne nestačí a zrejme nie som sama .
13. jún 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
zasielam stanovisko spoločnosti SPP - distribúcia, a.s. k podnetu týkajúceho sa spôsobu rekonštrukcie plynu na ul. Klemensova:
Dovoľte nám, aby sme sa v súvislosti s aktuálne realizovanou rekonštrukciou plynovodov v MČ Bratislava – Staré mesto ospravedlnili všetkým obyvateľom dotknutých ulíc za dočasné nepríjemnosti a obmedzenia. Zároveň nám dovoľte, aby sme Vám vysvetlili dôvody, kvôli ktorým musíme nutne zasahovať do vzhľadu ulíc a komfortu obyvateľov.
Zákon o energetike zaväzuje našu spoločnosť, ako prevádzkovateľa distribučnej siete zemného plynu, udržiavať plynovody v stave, aby dodávky plynu do domácností boli vždy bezpečné a spoľahlivé. Z hľadiska bezpečnosti distribučnej siete plynu je nevyhnutné vykonávať pravidelné revízie a hodnotenie technického stavu plynovodov a následné rekonštrukcie rizikových plynárenských zariadení. Z týchto dôvodov v týchto dňoch rekonštruujeme aj plynárenské zariadenia uložené v bratislavských lokalitách: Kollárovo námestie, ulice Dobrovského, Špitálska, Janáčkova, Klobúčnícka, Jedlíková, Kolárska, Špitálska, Cintorínska, Gorkého, Námestie SNP, ulice Štúrova, Dunajská, Klemensova, Gajova, Dobrovičova, Lazaretská, Továrenská, 29. augusta, Karadžičova a Grösslingova.
S cieľom čo najmenej zasahovať do komfortu odberateľov plynu sa snažíme všetky rekonštrukčné práce plánovať mimo vykurovacieho obdobia. Spoločnosť SPP - distribúcia pri všetkých svojich činnostiach súvisiacich s budovaním, údržbou alebo rekonštrukciou distribučnej siete plynu vždy dbá na výber najvhodnejšej a najefektívnejšej technológie. Pri činnostiach je našou snahou nájsť najvhodnejšie riešenia, ako zasahovať do terénu čo najkratšiu dobu, aby sme v rámci možností čo najmenej obmedzovali plynulosť premávky, priechodnosť komunikácií a bežný život obyvateľov. Zároveň je našou snahou v čo najmenšej miere poškodzovať existujúce komunikácie. Zemný plyn je najekologickejším fosílnym energetickým zdrojom a naša spoločnosť, ako jeho distribútor, vždy dbá na dodržiavanie zásad ochrany prírody. Rekonštrukcie plynovodov realizujeme vždy na základe platného stavebného povolenia a vždy už v predstihu intenzívne komunikujeme s dotknutými orgánmi samosprávy.
Vzhľadom na veľký rozsah rekonštrukcie musia práce v jednotlivých úsekoch tejto líniovej stavby na seba postupne nadväzovať, čo je náročné nielen z organizačného hľadiska, ale aj z hľadiska dodržiavania technologických postupov. Z týchto dôvodov nemožno v prípade rekonštrukcie hovoriť o prestojoch, ale o prísnom dodržiavaní technologického postupu jednotlivých činností, ktoré v jednotlivých lokalitách musia na seba nutne nadväzovať. Rekonštrukcia zariadení umiestnených pod povrchom je navyše komplikovanou operáciou, pri ktorej nedokážeme vždy predvídať neočakávané technické prekážky. Tie následne spôsobujú odchýlky v dodržiavaní stanoveného časového harmonogramu, k čomu došlo aj v tomto prípade.
Termín skončenia celej stavby však bude dodržaný. Na úseku časti stavby od Grösslingovej po Dobrovičovu ulicu budeme už čoskoro realizovať prepojovacie práce a následne dokončíme aj povrchové úpravy.

Našu spoločnosť mrzí, že musíme zasahovať do komfortu dobyvateľov a vzhľadu dotknutých lokalít, uvedená rekonštrukcia plynovodov je však nevyhnutná pre zvýšenie bezpečnosti obyvateľov, ochrany ich životov, zdravia a majetku, ako aj bezpečnosti a spoľahlivosti dodávok zemného plynu do domácností. Preto obyvateľov dotknutých bratislavských ulíc prosíme o trpezlivosť a zhovievavosť počas celej doby realizácie rekonštrukčných prác. Našou snahou je dodržať plánované termíny ukončenia rekonštrukcie plynovodov a celú stavbu odovzdať v požadovanej kvalite.
14. jún 2018

Juraj Richtarik

Aký je časový harmonogram a termín ukončenia prác?
14. jún 2018

Alica Liskova

budem teraz suplovať prácu mestských úradníkov a posielam link na SPP

http://www.spp-distribucia.sk/sk_distribucna-siet/sk_kalendar-najdlezitejsich-vykopovych-prac

vyzerá to na veľmi dlho
23. jún 2019

Martin Uváček

Plynári na Klemensovej už dávno skončili. Ulica je hotová. Vyriešené.
24. jún 2019

Alica Liskova

Martin U , veď ten môj podnet je z roku 06/2018, je tam aj dátum , ......
25. jún 2019

Martin Uváček

Tak a prečo ste ho od leta 2018 neaktualizovali Alica?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania