Neudržiavané ihrisko

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Vyriešený

Najoblubenejsie ihrisko v Krasnanoch je v zufalom stave a chyba mu pravidelna udrzba a upratovanie. Ihrisko je pomerne znicene, kolotoc sa nekruti, basketbalove sietky su odtrhnute, dopadove plochy zodrate, asfalt zvlneny a hrbolaty. Vsade je rozsypany piesok a obcas by sa malo pozametat. Hracie prvky su zanedbane a znacne opotrebovane. Toto ihrisko by znieslo investiciu v podobe par kusov novych preliezok, hojdaciek. Byva velmi preplnene a denne plne desiatok deti s rodicmi. Venujte mu prosim aspon minimalnu pozornost a starostlivost.

12. jún 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

pravidelnú údržbu ihriska zabezpečuje MÚ pravidelne 2x do mesiaca (patrí sem aj zametávanie piesku okolo pieskoviska), avšak väčšinou ihneď po zametaní je stav rovnaký – piesok vyhadzujú deti z pieskoviska pri hre.
Na uvedenom ihrisku prebehne v najbližších dňoch rekonštrukcia bezpečnostnej dopadovej plochy a následne budú odstránené najzávažnejšie nedostatky na ihrisku.
Sieťky na basketbalovej ploche boli taktiež menené v roku 2017, ale nevydržali vplyvom vandalizmu. Pôvodne boli umiestňované oceľové sieťky, avšak z dôvodu sťažností z okolitých bytoviek na rinčanie sieťky pri hre boli nahradené polypropylénovými. MÚ opätovne zabezpečí umiestnenie sieťok.

Na všetkých ihriskách sa raz ročne vykonáva hlavná ročná kontrola, pri ktorej sa kontrolujú všetky prvky umiestnené na ihriskách a na základe výsledkov kontroly sú vykonávané nápravné opatrenia.

S pozdravom


Eva Miklánková, hovorkyňa MČ Rača
13. jún 2018

Eva Miklánková, hovorkyňa MČ Rača

Dobrý deň,

v rámci rekonštrukcie ihriska bude osadená aj nová dorazová pneumatika pod prevažovaciu hojdačku a tiež budú vymenené nosné konštrukcie závesných hojdačiek.

S pozdravom
13. júl 2018

Aneta

V ramci rekonstrukcie ihriska prosim opravte aj novy
asfalt, ktory prerasta burinou.
13. júl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

toto ihrisko v súčasnosti MČ rekonštruuje. Po jeho dokončení tu bude osadená nová dopadová plocha, nové a opravené hracie prvky a konštrukcie.

Na obnovenie asfaltovej časti nemá MČ na tento rok už vyčlenené financie. K tejto oprave sa dostaneme v nasledujúcich rokoch.

S pozdravom

Eva Miklánková, hovorkyňa MČ Rača
20. júl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

na ihrisku bola vymenená dopadová plocha, osadené nové hojdačky.

RNDr. Anna Jusková. vedúca Oddelenia životného prostredia MiÚ Rača

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania