Schody k DM drogerii

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Vyriešený

Priamo pred uradom v Raci sa nachadza nebezpecne a rozbite schodisko, kde zavadzia akasi kovova konstrukcia. Cely tento verejny priestor je maximalne zanedbany, zapratany autami, ktore zavadzaju chodcom a maximalne barierovy. Naozaj ma takto vyzerat ustredny priestor pred miestnym uradom, kde sa konaju svadby a ine spolocenske podujatia a denne sa premelie mnozstvo ludi. Priamo pod oknami uradu:(

11. jún 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

schody na fotkách sú na parcelách „C“ 891/217 a 891/220, ktoré všetky patria súkromným osobám. Okolie tohto miesta je v správe hlavného mesta a nebolo zverené MČ Rača do správy.
Mestská časť nemá oprávnenie zasahovať ani nijako upravovať majetok iných vlastníkov.

ďakujeme za pochopenie





Eva Miklánková, hovorkyňa MČ Rača
11. jún 2018

aneta

Dakujem, aj to je odpoved. Takto odpoveda samosprava, ktorej je jedno, ze obyvatelia prekracuju auta a rozbite schody priamo pod oknami uradu. Da sa vyzvat majitel na upravu schodiska a lepsie udrziavanie priestorov, da sa poziadat magistrat o zverejnie udrzby a da sa to aj opravit. Cize viete o probleme, ale neurobite nic??
13. jún 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

mestská časť Rača písomne vyzvala majiteľa obchodného domu, aby opravil schody a zveľadil okolie obchodného domu, a to najmä kvôli bezpečnosti zákazníkov a ľudí prechádzajúcich okolo.

S pozdravom


Eva Miklánková, hovorkyňa MČ Rača
18. september 2018

Aneta

Prosim, su schody opravene, aby chodci mohli bezpecne pouzivat schodisko a navstivit obchody? Bol zabezpeceny lepsi pristup alebo auta stale blokuju chodcov? Dakujem za informaciu.
20. september 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

skúsime sa ešte opýtať magistrátu hlavného mesta, či by s tým nevedeli niečo robiť, lebo smerom ku TB a DM ide o pozemky reg. E 781/2 (modrym) a 787/2 a tie sú vo vlastníctve Hlavného mesta.

Ďakujeme

Eva Miklánková, hovorkyňa MČ Rača
24. september 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol postúpený vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie.
O výsledku Vás budeme informovať.

Ďakujeme a pekný deň


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
28. september 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

vo veci Vášho podnetu Vás informujeme, že predmetné schody sa nachádzajú na pozemkoch vo vlastníctve súkromných osôb, ale aj pozemkoch vo vlastníctve Hlavného mesta SR Bratislavy.
Avšak stavba schodov nesúvisí s vlastníctvom pozemkov, t.j. vlastník pozemkov nie je automaticky vlastník stavby. Hlavné mesto predmetné schody a spevnené plochy neeviduje vo svojom majetku, nemá k dispozícii žiadne právne listiny preukazujúce jeho vlastnícke právo. Hlavné mesto eviduje vo svojom majetku iba miestnu komunikáciu Kubačova ul. Podľa google street view schody prislúchajú k stavbe nákupného strediska, pretože vyrovnávajú výškovú úroveň nákupného strediska a okolia napr. miestnej komunikácie Kubačova (dokumentácia v prílohe).
Obchodný dom je vo vlastníctve spoločnosti Dalton & Parkers Bratislava, s.r.o.
Či predmetné schody boli postavené ako súčasť nákupného strediska, alebo ako iná stavba (napr. v akcii Z) by mal posúdiť Miestny úrad mestskej časti Bratislava – Rača, nakoľko stavebný úrad príslušný k takejto stavbe sa nachádza na miestnom úrade. Taktiež dokumentácia k stavbám vybudovaných v akcii Z (realizovaných pri Miestnych a Obvodných národných výboroch pred rokom 1991) ostala na miestnom úrade.
Je v kompetencii miestneho úradu aby veci miestneho významu riešil.

Ďakujeme za porozumenie a ostávame s pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
05. október 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

opravu schodov zaradí MČ Rača do plánu opráv na budúci rok.

S pozdravom

Eva Miklánková, hovorkyňa MČ Rača
16. júl 2019

Martin Uváček

Pol nového roka ubehlo a z opravy schodov zatiaľ nič nebolo. Nejaké stanovisko nového vedenia MČ?
23. február 2020

Martin Uváček

Najrozbitejšia časť schodov bola opravená.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania