“Čistota” v okoli bytových domou

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Neriešený
meno
Alojz Fiala 11. júna 2018

Neporiadok po bezdomovcoch a asociálnych v okoli panelákov (teraz konkrétne z Viglašskej ulice ) Vyvoláva to pocit že žijeme niekde na smetisku , na čo sú nám technické služby keď nevieme postupne čistiť okolie panelákov ? Petržalka môže byt krajšie miesto . Najväčšie sídlisko na Slovensku nemá zdroje na upratovanie ? Hrabanie lístia tu nepoznáme už roky . Dokedy budeme žiť v špine medzi odpadkami ktoré sa neupravovali už roky ?? Samozrejme môžu za to ľudia ale to sa deje všade a tam kde sa mesto nestará to potom vyzerá takto .

25. jún 2018

Tomáš 2

Pripomínam, že ide o neslávne známe okolie Domu kultúry Lúky, kde to vyzerá ako 100 rokov po vymretí ľudstva. Otrasné!
30. jún 2018

zuzana

Toto uz nema daleko od Lunika IX... Ako sa staraju kompetentni o cistotu ? Je to ich praca, aby ludia ktori chodia denno denne do zamestnania (a plnili odvodmi a danami statnu kasu) mali v okoli svojich domovov dostojne podmienky na zitie... Toto naozaj nevidia kompetentni ktori maju na starosti verejny poriadok a cistotu??? Inspektori poriadku ? (aky vzneseny nazov, no pri tom to zial zaroven aj konci)...Svojou dlhorocnou necinnostou nechali celu Petrzalku zamorit bezdomovcami a asocialmi., ktori sa uz natahuju priamo pri bytovkach a znecistuju tam co sa da...MSP, MU Petrzalka su podla ich vysledkov v tomto velkom probleme nefunkcne institucie, podla toho to tu potom aj vyzera...Ludia z bytoviek su bezmocni, ani nevedia ako a ocitaju sa na smetiskua...snad si na to spomenu a vyjdu volit ZMENu v najblizsich komunalnych volbach...sucasne vedenie Petrzalky, ktore sa tu vyhrieva uz niekolko obdobi ukazalo, ako im zalezi kvalite zivotneho prostredia Petrzalcanov, co ma byt ich poslanim
04. júl 2018

Martin Vlček

ludkovci, tento pozemok nie je zverený do správy MČ Petržalka, patrí magistrátu. Niekoľko krát bol vyzývaný k náprave, tak ako i posledný mesiac. Petržalka to už x krát robila na vlastné náklady. Zo strany magistrátu cítiť veľmi laxný prístup k tejto veci. Vsetko sa robí oneskorene, ak vôbec. Kompetentní v petrzalke o tom vedia, avšak, ako vravím, nie je to pozemok Petržalky a nebol jej zverený ani do správy.
18. júl 2018

Tomáš 2

Pán Vlček,
to, že nehnuteľnosť niekomu patrí neznamená, že k nej nemá žiadne povinnosti. Dodržanie týchto povinností má kontrolovať a vyžadovať príslušná samospráva - MČ Petržalka.
Alibizmus ako vyšitý!
18. júl 2018

zuzana

Presne ako píse Tomas2, Petrzalka nevlastni mnoho problemovych pozemkov a radi to v obhajobe zufaleho stavu zodpovedni uvadzaju. Vyhovarat sa na to je ale alibizmus, maju vyuzit vsetky mozne prostriedky, aby uzemia nachadzajuce sa v Petrzalke takto uboho nevyzerali a doslova nenechat na pokoji vlastnikov s laxnym pristupom. Ak by bol vacsi zaujem, urcite by to takto nevyzeralo. Obyvatelia Petrzalky vobec nemaju preco riesit, ci ten ktory zdevastovany pozemok popri ktorom denne prechadzaju, resp. je v blizkosti ich bytovky patri Petrzalke alebo nie. Ich zaujmy a pravo na dostojne prostredie okolia ich bydlisk maju zastupovat kompetetni uradnici a voleni zastupcovia z MČ Petrzalka.
19. júl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

vo veci Vášho podnetu Vás informujeme, že bytový dom na Vígľašskej nie je vo vlastníctve a ani v správe hlavného mesta, preto nemáme právo ani kompetenciu vykonávať akékoľvek činnosti a aktivity v predmetnej veci. V uvedenej situácii je v kompetencii mestskej časti (v zmysle všeobecne záväzného nariadenie, tzv. "VZN") vyzvať vlastníka alebo správcu pozemku/nehnuteľnosti na vyčistenie pozemku.

Ďakujeme za porozumenie a ostávame s pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
19. júl 2018

Tomáš 2

Dobrý deň,
haloooo! Aký bytový dom na Vígľašskej? Jedná sa o stavby bývalého OC Braník, ktoré sú podľa katastra nehnuteľností vo vlastníctve Hlavného mesta SR Bratislavy a priľahlé pozemky, ktoré sú vo vlastníctve METRO, a.s., ktorej väčšinovým akcionárom je opäť Hlavné mesto SR Bratislava.
K porozumeniu nedošlo.
27. júl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

vo veci Vášho podnetu Vás informujeme, že neporiadok sa nachádza na pozemku registra C-KN p.č. 2309, k.ú. Petržalka, ktorý je zapísaný na LV č.3095 v prospech vlastníka: METRO Bratislava a.s. S podnetom je potrebné sa obrátiť na uvedenú spoločnosť.

Ďakujeme za porozumenie a ostávame s pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislavapne
27. júl 2018

zuzana

Toto je vrchol arogancie...Mile Odd. vztahov s verejnostou, a kto je akcionarom spolocnosti METRO Bratislava, a.s. ???
Bud ide o obrovsku nekompetentnost, alebo drzost - myslite si ze obyvatelia Bratislavy-Petrzalky su ovce ?
Preco by mal obcan, z ktoreho dani ste plateni nahanat akciovu spolocnost, ktorej je mesto vacsinovym vlastnikom ?
Fakt v tomto Banannistane pomoze len medializacia,? Aby sa veci pohli a ukazala sa totalne necinnost ci uz MC Petrzalka a zaroven Hlavneho mesta SR ?
Clovek by sii myslel, ze sa poznazite trochu viac aspon ked sa blizia volby a treba ukazat, ze voleni zastupcovia "su tu pre obcanov"
30. júl 2018

Odkaz pre starostu

Podnet bol preposlaný na METRO Bratislava, a.s.

Michal Haman
Administrátor pre Petržalku

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania