Chradnúce stromy na parkovisku

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

Vyriešený
meno
Fero 14. augusta 2013

Realizácia výsadby stromov na parkovisku na Pustej ulici (nad OD Centrum) je nevyhovujúca. Vyzerá to, ako keby výsadbu plánovala nekompetentná osoba. Stromy sú zasadené v kruhu s priemerom asi 40cm. Navyše väčšina sú javory horské = vlhkomilné stromy, ktoré v takýchto podmienkách umierajú pred očami.

Žiadam preto mestskú časť Karlova Ves, aby čím skôr riešila tieto problémy v spomínanej lokalite:

- zväčšiť priestor pre koreňovú sústavu stromov ako aj plochu príjmu dažďovej vody ( navrhujem použiť betónovú zatrávňovaciu dlažbu)

- vyriešiť správnou výsadbou stromov tienenie automobilov na parkovisku a predchádzať tak poškodzovaniu majetku obyvateľov danej lokality - celodenné slnečné žiarenie poškodzuje interiér aj exteriér vozidiel.


- zároveň týmto vyriešiť zlú situáciu s horúcim vzduchom, ktorý sála zo slnkom rozpáleného betónu počas letných slnečných dní a znepríjemňuje obyvateľom lokality ich bývanie.


Fero Király

18. február 2015

Odpoveď samosprávy

Dobry den,
Mestska cast dovysadzala stromy v minulosti do priestorov po odumretych stromoch (nakolko parkoviska patria k najextremnejsim stanovistiam pre dreviny).

Mestska cast si uvedomuje, ze pre obcanov je vysadba stromov na parkovisku lepsou alternativou, ako holy priestor bez tiena. Danu situaciu budeme samozrejme riesit, napravne opatrenia vykona hospodarska sprava naseho uradu.

Ing. D. Krempaska
referat ekologie a zelene
MiU MC Bratislava - Karlova Ves
19. marec 2015

Fero

dakujem. povazujem to teda za rieseny resp. vsimnuty problem miestnou samospravou.
10. marec 2022

Odpoveď samosprávy

Stromy na parkovisku narástli a je o ne zo strany odd. ŽP a VPS pravidelne postarané.

Podnet je vyriešený.

Beata Boháčiková, ref.dopravy MÚ MČ KV

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania