Čierny zapáchajúci Dunaj pri pohľade zo Starého mosta

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
robo 14. augusta 2013

12. august 2013 ráno po 9 00 hodine bol zo Starého mosta viditeľný silne znečistený výtok kanalizácie priamo do Dunaja. Plávajúca vložka, silný zápach a iný odpad. Podľa objemu splaškovej vody zrejme nejde o individuálne vyústenie, ale skôr o celú vetvu verejnej kanalizácie. Nutné preveriť, aby sa znečistenie neopakovalo.

16. august 2013

robo

14. august 2013, ešte viditeľné stopy po výtoku na výpustnom objekte. Kaly a odpadky. Krčma na parkovisku má evidentný problém s odtokom splaškov. Tečie im to po asfalte na verejnom priestranstve. Možno ešte nepriamy dôsledok povodní, ale aj tak viac než nemiestne. Možno vhodné ako podnet na hygienu, životné prostredie, vodárne a kanalizácie, ale samospráva by to mala mať tiež pod palcom, keď vydáva povolenia na osadenie a prevádzku týmto dočasným občerstvovacím zariadeniam?
16. august 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
podnet sme postúpili Obvodnému úradu životného prostredia v Bratislave, odbor štátnej vodnej správy, Karloveská 2, Bratislava, ktorý vykonáva štátny vodoochranný dozor v rámci svojej pôsobnosti. Pri fyzickej obhliadke, ktorú vykonali precovníci tunajšieho odd. životného prostredia, sme však nezistili žiadne nezvyčajné zafarbenie a ani žiadny nezvyčajný zápach vody, žiadny výskyt peny, tukového povlaku, nečistôt a ani výskyt uhynutých rýb na hladine vody.

Milka Podmajerská
vedúca Kancelárie starostu
Miestny úrad Bratislava-Petržalka
Kutlíkova 17, Bratislava
t.č. 02/63823 065
fax 02/63 823 908
[email protected]
www.petrzalka.sk

20. august 2013

robo

01 postúpenie podnetu Obvodnému úradu životného prostredia, super
02 fyzická obhliadka pracovníkmi odd. životného prostredia, super
03 zistenia a informovanie o možnom zdroji znečistenia, nedostatočné

konštatovanie, že neboli zistené známky znečistenia (nezvyčajný zápach vody, výskyt peny, tukového povlaku, nečistôt ani uhynutých rýb), neprináša vysvetlenie, aký pôvod malo zdokumentované sfarbenie toku, kde boli posudzované vzorky odoberané a či bol identifikovaný zdroj potencionálneho znečistenia. Aké prevádzky sú napojené na kanalizáciu ústiacu nad Starým mostom a prečo v danom mieste vyteká odpadová voda v období, keď nie sú zaznamenané žiadne dažďové zrážky?
27. september 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
obdržali sme spätnú informáciu od Obvodného úradu životného prostredia, ktorý v uvedenej veci vykonal štátny vodoochranný dozor na čistiarni odpadových vôd divadla Aréna, kde pravdepodobne došlo pri zabezpečovaní čistiacich prác k nahlásenému úniku znečistenia do vodného toku Dunaja.
OÚ ŽP vec postúpil na konanie o správnom delikte na príslušný orgán štátnej vodnej správy.

Milka Podmajerská
vedúca Kancelárie starostu
Miestny úrad Bratislava-Petržalka
Kutlíkova 17, Bratislava
t.č. 02/63823 065
fax 02/63 823 908
[email protected]
www.petrzalka.sk
07. august 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na základe uvedeného považujeme tento podnet za vyriešený.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania