Parkovanie Námestie slobody

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 14. augusta 2013 Odoslané z mobilnej aplikácie

Je toto normalne?Je to tak kazdy den.

15. august 2013

aaa

Prečo ste nevolali mestskú políciu? Týmto nič nedosiahnete.
03. september 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet, ktorý preverilo oddelenie dopravy. Námestie Slobody je v správe Magistrátu hlavného mesta SR Bratislavy a magistrát ako správca zodpovedá aj za vyznačenie vodorovného dopravného značenia pre vyhradenie parkovania a dodržiavanie pravidiel parkovania. Váš podnet sme preto zaslali kompetentným pracovníkom magistrátu s požiadavkou o nápravu.

S pozdravom,



Tomáš HALÁN
hovorca


Miestny úrad Bratislava-Staré Mesto
Vajanského nábrežie 3, 814 21 Bratislava
Tel.: +421 2 5924 6245
Fax.: +421 2 5292 0003
Mobil: +421 902 051 743
e-mail: [email protected]

www.staremesto.sk
www.facebook.com/staremesto.sk
12. september 2013

Peter

Okamzite vyberat pokuty! a nie ze ste zaslali podnet nejakemu "niekomu" v kancelarii, ktory to nevyriesi ani za rok! Mate prazdne pokladne? Stale Vam chybaju peniaze? Nech sa paci, peniaze Vam lezia vsade okolo na chodnikoch, zakazoch, vsade! Len treba zdvihnut ri.. a ist to odtahovat a vyberat za to peniaze. A nie presuvat problemy po kancelariach !
18. október 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.

V predmetnej veci Mestská polícia vykonáva pravidelný monitoring týchto miest. Porušením pravidiel však nie je státie na chodníku, pokiaľ motorové vozidlá parkujú v zmysle § 25 ods. 1 písm. q) a § 52 ods. 2 zákona č. 8/2009 o cestnej premávke t. j. dodržiavajú zákonom stanovenú voľnú šírku chodníka najmenej 1,5 m. Dopravné značenie zákaz státia a žltá čiara sa vzťahujú na samotnú cestu, nie na chodník. Pokiaľ však je občan svedkom porušenia dopravných predpisov z hľadiska parkovania na chodníku, je vhodné sa obrátiť priamo na nich na skrátenom telef. čísle 159.

Mgr. Marek Papajčík
referát vzťahov s verejnosťou
Kancelária primátora hl. mesta SR Bratislavy
18. október 2013

Peter

NO COMMENT na odpoved. Hlavne ze parkovisko s rampou je prazdne a auta na chodniku su OK. Matka s kocikom nech zide z chodnika na cestu, kedze cez tento chodnik podla fotiek s kocikom neexistuje aby presla. Mesto chce menej aut v meste ale nic pre to nerobi. Kocurkovo. Co tak osadit tabulu zakaz parkovania na chodniku? Miesto aut by tam boli chodci, mozno aj cyklisti a pohlad by bol asi krajsi.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania