Zarastená pláž - Vajnorské jazero

Zodpovednosť za riešenie: Iné

V riešení
meno
Jozef Budovský 11. júna 2018

Dobrý deň. Rád by som požiadal mestskú časť Bratislava-Vajnory o úpravu hlavnej štrkovej pláže na Vajnorskom jazere, či už cestou postreku alebo ešte lepšie manuálnym odstránením, s ohľadom na životné prostredie a množstvo detských návštevníkov jazera. Na pláži je pomerne veľké množstvo buriny, ktoré znemožňuje návševníkom komfortné užívanie pláže. Som presvedčený, že s prichádzajúcou letnou sezónu by tento ľahko odstrániteľný problém nepochybne ocenilo množstvo obyvateľov Vajnor, ktorý jazero radi využívajú. Za kladné vybavenie žiadosti vopred ďakujem. Želám pekný deň.

11. jún 2018

U NAS TAKA OBYCAJ

pytam sa.. je to oficialna plaz?
11. jún 2018

U NAS TAKA OBYCAJ

pytam sa.. je to oficialna plaz?
11. jún 2018

Jozef Budovský

Neviem co myslite “oficialnou plazou”.
11. jún 2018

U NAS TAKA OBYCAJ

podnet je o tom aby sa mesto .. ci stvrt starala o tzv plaz... ak je to plaz tak to ma byt inac obhospodarovane...cize oficialny plavcik, zona pre plavanie....smetne kose, miesto ohradene aby sa vecer nekupalo alebo v noci, nebezpecie utopenia...
11. jún 2018

Jozef Budovský

Treba si pockat na odpoved kompetentych k tomuto podnetu.
11. jún 2018

U NAS TAKA OBYCAJ

ak by to zacali upravovat tak by som ziadal uvedene veci.. ak to zamietnu, tak ziadal zoficialnenie.. proste tak ci tak tlacil na pilu , lebo sa jazero vyuziva a nic sa nerobi...pre zveladenie BA jazier...
12. jún 2018

Martin

Keby si pravidelní návštevníci tejto neoficiálnej pláže spravili malú brigádu, burinu majú vytrhanú za pár minút
13. jún 2018

U NAS TAKA OBYCAJ

urcitym spôsobom som to mal aj ja na mysli...inak podane...tolko textu pre par minut namahy...
13. jún 2018

U NAS TAKA OBYCAJ

urcitym spôsobom som to mal aj ja na mysli...inak podane...tolko textu pre par minut namahy...
13. jún 2018

Jozef Budovský

Nechcel som na vase prispevky povodne reagovat. Plaz je pomerne dlha a vegetacia je pomerne rozsiahla, urcite to nie je praca na “par minut”. Nie je ulohou obyvatelov, aby vo volnom case cistili verejne priestranstvo, ktore ak ma v sprave mestska cast prijma aj na tento ucel dane.
13. jún 2018

U NAS TAKA OBYCAJ

nemyslim si ze je to verejne, oficialne.. alebo pod spravou niekoho.. lebo nedodrziava ziadne povinnosti pri sprave takého ""plávacieho bagriska"
13. jún 2018

Jozef Budovský

Niekto je vlastnikom a zodpovednou osobou za spravu daneho majetku. Dakujem za Vase prispevky, pockam na vyjadrenie kompetentnych organov.
15. jún 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet.
Postupujeme ho na riešenie príslušnému odbornému referátu úradu a o výsledku Vás budeme informovať.
Vzhľadom na to, že riešime veľké množstvo podnetov (nielen prostredníctvom tohto odkazu), prosíme o pochopenie a trpezlivosť. Ďakujeme.

S pozdravom


Mária Horváthová
Sekretariát starostu
MČ Bratislava – Vajnory
15. jún 2018

Jozef Budovský

Dobry den p.Horvathova,

dakujem za Vasu odpoved. Verim, ze aj vzhladom na nadchadzajucu letnu sezonu spojenu so skolskymi prazdninami a pomerne jednoduchu obsahovu stranku z hladiska vykonatelnosti bude podnet v dobrom case uspesne vyrieseny.

Zelam pekny den.

S pozdravom

Jozef Budovsky
25. jún 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

reagujeme na Váš podnet „Zarastená pláž – Vajnorské jazero“. Vajnorské jazero „Veľký báger“, nie je vo vlastníctve, ani v správe mestskej časti Bratislava-Vajnory. Ľudia sa tam kúpu na vlastnú zodpovednosť. Podľa označenia v mape predmetná „pláž“ sa nachádza na pozemku parc. č. 2004/1 registra “C“, k.ú. Vajnory, vo vlastníctve spoločnosti KAMEX, a.s. v likvidácii. Váš podnet bol prerokovaný dňa 20.06.2018 na komisii výstavby, územného plánovania, životného prostredia a dopravy mestskej časti Bratislava-Vajnory. Komisia neodporúča čistenie brehov „pláže“ Vajnorského jazera „Veľký báger“ vzhľadom k tomu, že mestská časť nemá k pozemku, ani k predmetnému jazeru žiaden právny vzťah.
Ale samozrejme, že mestská časť bude ako každý rok udržiavať okolie jazier v čistote.

S pozdravom


Ing. Michaela Hrčková
Oddelenie stavebné, ÚP, ŽP a dopravy
25. jún 2018

U NAS TAKA OBYCAJ

polozodpovednost...polo snaha, polo zaujem, polo bezpecnost, takze ide o zivot na polo! ked tam ludia chodia za rekreaciou .. burina iba ak svojpomocne.. alebo zelena hliadka?...
12. júl 2018

Katarína

A to nikoho nezaujíma, že kam chodí to množstvo ľudí, čo sa sem chodia kúpať, na potrebu? Nie je tu ani jedno Wc.
15. júl 2018

Jozef Budovský

Dobrý deň p. Hrčková,

ďakujem za Vašu odpoveď. Argumentácií mestskej časti z pohľadu práva rozumiem.

Zabezpečenie ročného mechanického odstránenia buriny z brehov (a prípadné zabezpečenie sociálnych zariadení s ohľadom na čistotu životného prostredia ako spomínala p. Katarína) by bolo z pohľadu výšky investície a pridanej hodnoty pre obyvateľov Vajnor veľmi dobrou value for money.

Nepovažuje mestská časť ako dostatočný dôvod na úpravu brehov fakt, že Vajnorské jazero je významnym rekreačným prvkom vo Vajnoroch, ktoré obyvatelia Vajnor dlhoročne využívajú ?
16. júl 2018

U NAS TAKA OBYCAJ

navrhujem aby uzivatelia toho bagroviska urobi sami atraktivne toto vodne rekreacne utocisko,
vpustite tam nejake rybycky co prilakaju atrakciu.. alebo ako poiliaci pytona.. iba ak sa stane neskutocna tragedia? a niekto sa zobudi?potom sa bude nieco riesit...ale aj to uz prehliadaju volene zastupitelstva.. proste politika je nad vsetky principy...
17. apríl 2019

Vajnorák z BA

Dobrý deň, pán Budovský,
veľmi sa mi páčila Vaša časť citujem" ocenilo množstvo obyvateľov Vajnor". Viete mi povedať, kde bolo to množstvo obyvateľov Vajnor, keď trebalo upratať okolo jazera? Je pekné v lete využívať Vajnorské jazero, ale bolo by fajn, aby to množstvo obyvateľov Vajnor chodilo aj upratovať!!! Bude lepšie, keď ta budú rásť stromy. Bordel čo tu ľudia nechajú je strašný a to nehovorím o exkrementoch, ktoré tam zanechávajú.
S pozdravom
VajnorakzBA

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania