Orez suchých konárov

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Vyriešený
meno
Natka 12. júna 2018

Prosim orezat strom - suche konare

12. jún 2018

Jana

Uvedený strom začal schnúť potom, ako bolo pod ním vybudované parkovisko. Stavebník zničil korene stromu svojou neodbornou prácou a odvtedy uvedený strom hynie. Vyvodí mestská časť zodpovednosť voči stavebníkovi, ktorý zabil strom?
13. jún 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

dňa 13.12.2016 bol na Miestny úrad Bratislava-Rača doručený podnet o poškodenom koreňovom systéme dvoch stromov pri výstavbe parkovacích miest. Vzhľadom k tomu, že oznámenie obsahovalo podnet vo veci poškodenia drevín a Mestská časť Bratislava-Rača nie je vecne príslušný orgán štátnej správy ochrany prírody a krajiny na konanie vo veci porušenia zákona č. 543/2002 Z.z. o ochrane prírody a krajiny, postúpila Mestská časť Bratislava-Rača podnet na ďalšie konanie Okresnému úradu Bratislava, odboru starostlivosti o životné prostredie listom č. 19490/3391/2016/ŽP-GUL zo dňa 15.12.2016.

Nakoľko stromy rastú na pozemkoch, ktoré sú v súkromnom vlastníctve, Mestská časť Bratislava-Rača požiada o súhlas vlastníka pozemku s orezom drevín a následne orez zabezpečí prostredníctvom dodávateľskej firmy.

S pozdravom

Eva Miklánková, hovorkyňa MČ Rača
05. september 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

dreviny boli orezané, odvoz konárov zabezpečíme v čo najkratšom čase.

S pozdravom

Eva Miklánková, hovorkyňa MČ Rača

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania