Zriadenie riadnych parkovacích miest na Viedenskej ceste

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený
meno
Matej 14. júna 2018

Navrhujem spevniť a riadne označiť ako parkovisko plochu vedľa Viedenskej cesty po pravej strane od Mosta SNP až po reštauráciu Leberfinger.

Odôvodnenie:

Táto plocha je už v súčasnosti využívaná na parkovanie najmä občanmi, ktorí sa rozhodnú svoje auto nechať v Petržalke a do mesta pokračovať peši cez Most SNP - čím nezaťažujú premávku v centre.

Bohužiaľ súčasný stav je taký, že práve parkovanie na uvedenej ploche je predmetom udavačstva a následného pokutovania mestskou políciou za údajne poškodzovanie zelene. Po uzavretí parkoviska oproti reštaurácii Leberfinger je to však jediná možnosť ako v danej lokalite zaparkovať. Spevnením plochy a legalizáciou parkovania v tejto oblasti by vzniklo reálne využiteľné záchytné parkovisko, ktoré by podporilo trend vytláčania áut z centra mesta.

15. jún 2018

František

Viedenská cesta by nemala slúžiť ako parkovisko, vždy to bola proti hrádza.
15. jún 2018

Peter

Súhlasím s potrebou budovať záchytné parkoviská ale toto mi nepríde ako ideálne miesto na takéto parkovisko (prístup k parkovisku a k mhd, susediaci cyklochodník , počet parkovacích miest,). A ak tie autá dostávajú papuče určite sa nejedná o udavačstvo ale o jednoznačné porušenie zákona zo strany vodičov....
18. jún 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol postúpený vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie.
O výsledku Vás budeme informovať.

Ďakujeme a pekný deň


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
21. jún 2018

Matej

Pán František a p. Peter, o potrebe parkoviska svedčí počet parkujúcich áut v tejto oblasti. Cez pracovný deň je celá Viedenská plná aj vrátane mnou spomenutého úseku. Ako som písal, mnoho ľudí následne prejde po Moste SNP do centra, podobne ako pri Starom moste (tam je navyše možné nastúpiť aj na električku).

Súčasná situácia je taká, že po pravej strane cesty je rozsypaný štrk, cez ktorý miestami prerastá náletová burina. Mestskí policajti si vyčíhajú autá (aj na základe udaní), ktoré čo i len 1 cm stoja na tejto burine a vodičov pokutujú. To mi určite nepríde ako správny postup. Buď nech sa z danej plochy spraví riadny trávnik a znemožní sa parkovanie alebo - čo navrhujem ja - nech sa plocha spevní, napríklad aj zatrávňovacou dlažbou a riadne sa označí ako parkovisko. Oproti súčasnému stavu by sa nič nezhoršilo (autá tam stoja už teraz), práve naopak. Vznikla by upravená plocha s kontrolovaným a kultúrnym parkovaním, pri ktorom by sa nedevastoval okraj vozovky a svah do Sadu Janka Kráľa...
27. jún 2018

Juraj

Jedno zachytne parkovisko je pri Auparku. Ak nestaci ani to, treba sa dohodnut s Inchebou, ktora ma obrovske parkovacie plochy. Ako uz spomenul p. Frantisek, Viedenska je hlavne hradzou.
13. júl 2018

Nacbo Ynmynona

Som za obnovu zelene.
12. apríl 2020

Michal K.

kedy sa uz nieco vyriesi? nebolo by naozaj najrozumnejsie okraj cesty spevnit a vyznacit tu parkovacie miesta? auta tu aj tak parkuju neustale, mestska policia to neriesi cele roky a ani nebude
10. máj 2021

Peter Oravec

Dobrý deň,
prosím admina, aby požiadal samosprávu o aktualizáciu vyjadrenia k podnetu.
S pozdravom.
15. máj 2021

Martin Uváček

Je tam zóna zákazu statia, možné je parkovanie len na vyhradených parkovacích miestach. Zdá sa, že minimálne cez týždeň.
15. máj 2021

Martin Uváček

Sa to dodržiava.
25. august 2021

Peter Oravec

Dobrý deň.
Aktuálny stav: bez zmeny.
Prosím o preposlanie.
S pozdravom.
29. november 2022

Michal K.

auta tu parkovali, parkuju a parkovat budu. MsP to neriesi, alebo len vynimocne pod tlakom obcanov. naozaj by nebolo lepsie miesto zbytocneho nekonecneho rozculovania sa, vybudovat tu pozdlzne parkovacie miesta spevnene zatravnovacou dlazbou?
preco nehladame take riesenia, aby boli spokojne obe strany. miesto toho pouzivame casto riesenia nefunkcne a vsetky strany su nespokojne.
29. november 2022

Michal K.

hlavne take, aby to bolo pre uradnika co najjednoduchsie
02. december 2022

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

Michal Haman
Administrátor pre Petržalku

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania