Potkany - Dostojevského rad

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Milan 16. augusta 2013

Na ulici Dostojevskeho rad 23 hlasim vyskyt potkanov.

Dvakrat v priebehu minuleho tyzdna som nasiel ziveho potkana na schodoch, v noci pocut pistanie potkanov zo zahrady, ked zapasia alebo sa paria.

(23. augusta po komunikácii s autorom podnetu upresnil admin OPS)

23. august 2013

Eva Stefankova

Správca stránky by mohol konečne začať filtrovať nezmyselné-hlúpe a opakujúce sa podnety...
23. august 2013

Admin Bratislava-západ

Dobrý deň, pani Štefanková,
mohli by ste prosím upresniť, čím je podnet nezmyselný/hlúpy?
Autora podnetu sme požiadali o presnejšie lokalizovanie výskytu potkanov.
Miro Ščibrany
admin OPS pre Bratislava-západ
23. august 2013

Kostrošová

Dobrý deň,

neviem ako by pani Štefánková reagovala, keby na 2. poschodí bytového domu tretla večer pri návrate z práce takúto milú spoločnosť. Asi by to už potom pre ňu také hlúpe nebolo.
23. august 2013

Eva Stefankova

Aj keď podnet je upravený aby sa dal pochopiť, akú čakáte odpoveď? Dopredu môžte označiť podnet ako neriešený. Pochybujem, že mesto bude riešiť deratizáciu v súkromných nehnuteľnostiach. Potkany nežijú na stromoch...
Nezmyselný-hlúpy? napr. http://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/4752/zle-zaparkovana-dodavka tento príspevok môžte kľudne označiť ako vyriešený, keďže to auto po pár minútach určite odišlo.
Nečudovala by som sa keby tu pribudol podnet napr. "horí budova" a odfotená horiaca budova... Kvalitných a zrozumiteľných príspevkov je tu stále menej a menej...
Opakujúce sa? napr. podnet chýbajúce stromy a mreže na SNP asi 3x
23. august 2013

Admin Bratislava-západ

Dobrý deň, pani Štefanková,
ďakujem za upresnenie kritických pripomienok k mojej administrátorskej práci, aj vďaka nim sa môžem pokúsiť zvýšiť jej kvalitu.
Miro Ščibrany
admin OPS pre Bratislava-západ
03. september 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet, ktorý preveril inšpektor verejného poriadku. V zmysle platných právnych predpisov vykonáva Staré Mesto deratizáciu v objektoch, ktoré má vo svojej správe alebo ktoré má v majetku.Povinnosť deratizovať majú aj fyzické osoby – podnikatelia a právnické osoby. Tie musia vykonať deratizáciu v ich alebo nimi spravovaných objektoch, kanalizačných a kolektorových rozvodoch a areáloch určených na podnikanie a bývanie, vrátane objektov školských a zdravotníckych zariadení, zariadení sociálnych služieb, bytových a polyfunkčných domov, skladov a skládok odpadov. Fyzické osoby – podnikatelia a právnické osoby deratizáciu môžu uskutočňovať výlučne prostredníctvom firiem oprávnených na profesionálne vykonávanie regulácie živočíšnych škodcov.

Dostojevského rad je v správe Magistrátu hlavného mesta SR a Váš podnet sme preto zaslali kompetentným pracovníkom magistrátu so žiadosťou o preverenie. Pokiaľ sa vyskytol zvýšený počet potkanov na majetku magistrátu, zodpovedá za deratizáciu práve magistrát. Ak sa zvýšený počet hlodavcov vyskytol na súkromnom majetku obyvateľov, za deratizáciu zodpovedajú samotní vlastníci objektu, resp. ich správa.

S pozdravom,



Tomáš HALÁN
hovorca


Miestny úrad Bratislava-Staré Mesto
Vajanského nábrežie 3, 814 21 Bratislava
Tel.: +421 2 5924 6245
Fax.: +421 2 5292 0003
Mobil: +421 902 051 743
e-mail: [email protected]

www.staremesto.sk
www.facebook.com/staremesto.sk
18. október 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

chápem, že to nie je príjemné, ale deratizácia je predovšetkým povinnosť správcu objekt, ako už vysvetlil kolega z mestskej časti. Fakt, že hlavné mesto je vlastníkom budovy, neoslobodzuje správcu objektu, ktorý má svoje povinnosti. Obyvatelia sa musia preto primárne obrátiť naňho.

Mgr. Marek Papajčík
referát vzťahov s verejnosťou
Kancelária primátora hl. mesta SR Bratislavy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania