Suché stromy (Mágio pláž)

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Antoan 19. júna 2018

Suché vysoké stromy a haluze na Magio Pláži Telecom Petržalka. Práve nad lehátkami , kde sedia návštevníci pláže.

22. jún 2018

Odpoveď samosprávy

Dreviny registrujeme a sú monitorované. Ich vitalita sa počnúc začiatkom vegetačného obdobia začala, bohužiaľ, postupne znižovať. Drevinám napr. neprospieva ani trvale zvýšená hladina Dunaja.
V súčasnosti bude vykonaný bezpečnostný rez alebo výrub dreviny pokiaľ bude potvrdené bezprostredné ohrozenie života alebo zdravia človeka, prípadne bude hroziť značná škoda na majetku.


mestská časť BA-Petržalka
03. január 2019

Antoan

Doteraz neboli suché haluze a stromy vyrezané a orezané. Pri silnom vetre ako bol v týchto dňoch hrozí nebezpečie v podobe lámajúcich sa suchých haluzí, alebo pádu celého suchého stromu.
Na obrázku je vidno strom , ktorý je úplne vyschnutý a je tam od leta , kedy bol podnet zverejnený. Tu vidno ,že sa od tej doby nič nezmenilo a ostalo iba pri sľuboch.Horeuvedené sľuby samosprávy sa nerealizovali a pritom je tu bezprostredné ohrozenie živo ta ľudí prechádzajúcich sa po nábreží v parku. Žiaden bezpečnostný rez sa nevykonal !
03. január 2019

Ján

Samospráva často sľubuje a zavádza . Sľubuje riešenie a nakoniec ho aj tak nesplní. Toto nie je jediný prípad. Spoliehajú sa na to , že sa na podnet zabudne. Keby mali záujem riešiť takéto situácie ,tak by zverejnili približný dátum kedy tento podnet vyriešia. Na to slúži plánovanie, ktoré zjavne na príslušných miestach nefunguje.
Keď sa v tomto konkrétnom prípade stane nešťastie z dôvodu pádu vyschnutého stromu alebo haluze, budú hádzať vinu a zodpovednosť jeden na druhého. Preto by bolo dobré aj zverejniť meno osoby , ktorá má nastarosti tento prípad riešiť a teda aj nesie osobnú zodpovednosť za riešenie alebo neriešenie podnetu.
03. január 2019

Antoan

Prosím o preposlanie podnetu samospráve . Padá sneh a nebezpečie je o to väčšie ,že sa pod váhou snehu môžu zlomiť suché dreviny.
04. január 2019

Odkaz pre starostu

Podnet som preposlal samospráve s prosbou o odpoveď.

Michal Haman
Administrátor pre Petržalku
04. január 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, so zdravotným stavom drevín rastúcich na Tyršovom nábreží sme oboznámení, územie je pravidelne monitorované. Avšak z prevádzkových dôvodov bolo ošetrenie drevín posunuté najneskôr do začiatku vegetačného obdobia.

Miestny úrad Bratislava-Petržalka
21. apríl 2019

Antoan

Vegetačné obdobie už dávno začalo a suché stromy sú stále nezrezané a neorezané. Pri veľkom vetre môže suché stromy vyvrátiť ,alebo odlomiť suché haluze.
21. apríl 2019

Antoan

Stromy sú v blízkosti chodníka a nad trávnikom kde sa hrajú deti.
15. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Mestská časť Bratislava-Petržalka už nie je správcom nehnuteľnosti.
Kto? Magistrát hlavného mesta SR Bratislava

Oddelenie životného prostredia
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Petržalka
15. júl 2020

Antoan

Tak to treba s nimi riešiť a upozorniť na to nie sa z toho jednoducho vyzuť. Tu je vidieť prístup kompetentných nie je to moje, tak ma to nezaujíma. Tu je vidieť záujem o občana a životné prostredie. Takýto zamestnanci by mali byť okamžite prepustený a nahradený schopnejšími ,ktorým záleží aj na tom čo je mimo ich kancelárie.
15. júl 2020

Antoan

Ako vidí je to už cez dva roky a len sľuby. a už prešli dve jari a vegetačné obdobia. A mestská časť Petržalka sa s toho elegantne vyzula. Je to hanba a neschopnosť !
15. júl 2020

Antoan

Prosím opätovne preposlať samospráve aj pôvodnej aj novej.
15. júl 2020

Odkaz pre starostu

Podnet bol preposlaný na Magistrát.

Michal Haman
Administrátor pre Petržalku
16. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ako uviedla MČ Petržalka minulý rok prešiel Sad Janka Kráľa do správy Magistrátu hlavného mesta. Magistrát už začal v oboch lokalitách s bezpečnostnými orezmi a výrubmi. Aj vzhľadom na stav drevín na Tyršovom nábreží sa pláž presúvala z pôvodného miesta na nové. Orezy a výruby sú prvou fázou revitalizácie Sadu a nábrežia. Obnovou prejde aj verejné osvetlenie, mestský mobiliár a chodníky.
Všetky doteraz robené havarijné orezy a výruby sú zverejnené na: https://bratislava.sk/sk/orezy-vyruby-a-vysadba-drevin-v-sprave-mesta
Tento rok bolo zatiaľ v Sade Janka Kráľa havarijne vyrúbaných 28 a jeden strom bol orezaný.
O tomto podnete sme už informovali kompetentné oddelenie. O ďalšom postupe Vás budeme informovať.

S pozdravom
Kto? Oddelenie tvroby mestskej zelene

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
17. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Oddelenie tvorby mestskej zelene uviedlo, že úprava a orezy drevín sa vykonávali aj v priebehu minulého roka. Momentálne už prebehli na celom Tyršovom nábreží arboristické orezy.

Podnet považujeme za vyriešený.
S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
11. august 2020

Antoan

Orezané stromy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania