Ťažko viditeľné semafory

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Peter 16. augusta 2013

semafory su tak vysoko, ze ich z auta pri zastaveni na ciare nie je vidiet. mame si vsetci kupit kabriolety, aby sme vedeli, kedy mame zelenu ? znacka hlavnej cesty je tam tiez "uzasna", takto vysoko sa zvyknu davat velke znacky a nie male (alebo je to az tak vysoko, ze mi pride mala ?). riesenim by bol americky styl semaforov, cize zavesit ich oproti cez krizovatku, ale je mi jasne, ze u nas sa to takto riesit nemoze.
Viackrat sa mi tiez stalo, ze pri odbocovani z gagarinovej na bajkalsku ludia ignoruju (alebo si skor nevsimnu?) cervenu a ohrozuju chodcov, ktori prave maju zelenu a tiez auta odbocujuce krizom z prievozskej na bajkalsku

16. august 2013

peter

neviem čo za dopravneho inžiniera tuto križovatku schvalil :-/
17. august 2013

P. Zelený

A potom je tu ešte fúra semafórov a značiek zarastených konármi!
Každý rok, koncom mája, by mali povinne všetci správcovia komunikácii absolvovať kontrolné jazdy a následne "očistiť" problematické miesta.
17. august 2013

roman

no ja osobne ked som isiel prvy krat cez tuto krizovatku po jej vynoveni, tak som pri odbocovani z prievozskej na bajkalsku do prava tiez skoro presiel na cervenu.. Semafor ktory bol na bocnom stlpiku pre mna z nepochopitelnych dovodov zdvihli do vysky 10 metrov kde som si ho vsimol na poslednu chvilku aj to len preto ze som pozeral kde tie semafory vytiahli do vysky.. teraz ked tadeto idem zatavujem 15 - 20 metrov pred semaformi pretoze naozaj nemam kabriolet a inak na tie svetla nevidim..
17. august 2013

Truhlík

Tato vynovena krizovatka je jasnym dokazom sucasneho fungovania financii na Slovensku - "Za vela penazi malo muziky".
"Klobuk dolu pani investori" - to preto, aby ste lepsie videli,
V toto pripade hore!
17. august 2013

Križovatkoslav Bratislavský

Aby vodiči videli na tieto nešťastné semafory, tak sa musia prevaliť cez palubovku.
Potom vyzerajú, ako keby mali epileptický záchvat alebo ľahšiu formu DMO!
17. august 2013

peter

možem sem dať video ako to dopadne ked vodič nevidí na tejto križovatke
17. august 2013

peter

možem sem dať video ako to dopadne ked vodič nevidí na tejto križovatke
22. august 2013

Anonymný užívateľ

cez tu krizovatku jazdim takmer denne a odkedy je nova je stokrat lepsia a bezpecnejsia. semafory vsetkymi smermi su jasne viditelne - problem maju iba vodici ktori jazdia po pamati...
22. august 2013

JANO FEHER

Karol .-a kto podla vas vidi semafory? ten kto stojí druhy? jazdim cez tuto križovatku 31 rokov a tato rekonštrukcia bola za tieto roky asi najhoršia! nespraviť stred križovatky no to je fakt umenie !!!
22. august 2013

Peter

ja tadial jazdim denne minimalne 2x a je to o kazdodennom trubeni, aby si vodici dali vediet, ze ten vpredu uz moze vyrazit lebo ma zelenu ...
25. august 2013

peter

ta biela Škoda sa skoro zrazila z autobusom :-/
02. september 2013

Anonymný užívateľ

mam chut vytvorit tu podnet aby mesto zacalo znovu vsetkych ucit dopravne predpisy :) co komu brani zastavit auto tak aby na semafor videl? toto nie je dopytova krizovatka, zelena bude aj ked na ciare nikto stat nebude...
02. september 2013

pani Jarmila

a pan KAROL bude mať novu funkciu,alebo už ma skusenosť schvalovanim tejto križovatky ?????
02. september 2013

pani Jarmila

a pan KAROL bude mať novu funkciu,alebo už ma skusenosť schvalovanim tejto križovatky ?????
03. september 2013

Anonymný užívateľ

pan Karol je obycajny obcan, akurat na rozdiel od inych pouziva hlavu aj na ine veci ako len drziak na okuliare a stojan na klobuk ;)
03. september 2013

peter

peter :aj obyčajní občania schvalia takuto križovatku a hlavu použivaju pravdepodobne ako Karol :)))))
05. september 2013

Anonymný užívateľ

co s tymto podnetom? navrhujem uzavret. ci este pockame na odbor dopravy aby potvrdil dodrzanie dopravno-technickej normy? :)
14. október 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Prievozská (úsek od Bajkalskej ul. po Gagarinovu) nie je miestna komunikácia, ale je to cesta I. triedy, kde je min. prejazdná výška 5,5 m.
Okrem toho je tam trolejové vedenie so stanovenými minimálnymi vzdialenosťami od oceľovej konštrukcie portálu.

Semafory tam osadené sú najväčšie, aké máme k dispozícii, s technológiou LED s vysokou svetelnosťou.

Projekt pred prerokovaním v operatívnej komisii pre určovanie dopravných značiek v rámci stavebného konania posudzovali príslušné úrady, napr. vtedajší Krajský úrad pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie, Krajský dopravný inšpektorát PZ a mnoho ďalších.
Okrem toho Určenie použitia dopravných značiek a dopravných zariadení na cesty I. triedy vydával Krajský úrad pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie (neskôr premenovaný na Obvodný úrad v správe kraja, od 1.10. je premenovaný opäť, tentoraz na Okresný úrad).

K umiestneniu návestidiel na portáloch v križovatke Prievozská – Bajkalská môžeme len dodať, že boli osadené podľa projektu v potrebnej výške obdobne ako na priľahlých križovatkách Prievozská – Turčianska a Košická. Vzdialenosť priečnej súvislej čiary – stopčiary bola v projekte stanovená na 10m, čo je postačujúce na dostatočnú viditeľnosť návestidiel z prvého stojaceho vozidla. Viditeľnosť spoza volantu smerom hore je ovplyvnená odsadením sedadla vodiča od predného okna, použitím slnečnej clony ako aj polohou hlavy vodiča pri sledovaní návestidiel. Je zrejmé, že pri najnepriaznivejšej polohe by vodič nevidel na návestidlá ani z 50m vzdialenosti. Z tohto dôvodu je potrebné, aby vodič zaujal najvhodnejšiu polohu pre možnosť výhľadu nahor, potom nebude mať problémy s viditeľnosťou návestidiel.

Mgr. Marek Papajčík
referát vzťahov s verejnosťou
Kancelária primátora hl. mesta SR Bratislavy
04. november 2013

Viva

Riešenie semaforov v tejto križovatke je des !
Nech už to splňuje akékoľvek záväzné normy (?!), realita je taká, že tie semafory NIE SÚ dobre viditeľné pre stojace autá na križovatke.
Projektankt-dopravný inžinier, čo to projektoval, by mal vrátiť diplom !
04. november 2013

peter

tiež sme toho nazoru ,ale vrchnosť asi lieta vrtulnikom !!
07. január 2014

Lubik

no co uz, male kolony boli na gagarinke, teraz ked kazdy prvy zastavi 25m pred ciarou - tak ako ja aby som videl na semafor, a to mam sedadlo nastavene normalne , nie v polohe leziaci strelec, bez slnecnej clony a podobne- tak sa asi skratia :-)
11. január 2014

palo

btw tento tyzden som si tam vsimol, ze ked sa odbocuje z prievozskej na bajkalsku, tak je tam znacka daj prednost v jazde, pred prechodom. lenze bola asi zle uchytena a len tak tam visela sklopena dole. neviem ci to uz opravili, ale ak si to niekto vsimne, mozne to poslat ako dalsi podnet.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania