Nekvalitné natretie Mýtneho domčeka pri Starom moste

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

Neriešený
meno
Jozef 25. júna 2018

Chcem upozornit na natretie Mytneho domceka pri Starom moste. Je velmi dobre, ze mesto domcek natrelo a aj antigrafity naterom, avsak na viacerych miestach je tento novy nater nedokonaly a vyzera to na odflaknutu robotu. Npr fasada domceka zo strany Petrzalky, vidno tam stale presvitat modru povodnu farbu domceka, takisto aj na inych miestach. Ak ide o nedokoncenu pracu, beriem, ak je to uz hotove, tak je to odflaknute lebo modra farba na viacerych miestach presvita a hlavne na juznej strane domceka. Kontroloval to niekto z magistratu? Prosim o preverenie a napravu stavu, takto dielo mesto nemalo od maliarov prebrat. Dakujem

02. júl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol postúpený vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie.
O výsledku Vás budeme informovať.

Ďakujeme a pekný deň


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
13. júl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

vo veci Vášho podnetu Vás informujeme, že odstraňovanie graffitov na území Bratislavy a okolia patrí medzi práce, ktoré si vyžadujú odborný prístup. Graffiti na historických objektoch na stĺpoch a na múroch si vyžadujú špecifický postup prác, ktorý závisí od konkrétneho podkladu daného objektu.
Predmetná stavba Mýtny domček na strane Petržalky, ako aj na strane Starého mesta na Starom moste, sú objekty ešte z čias cisára Františka Jozefa I. z konca 19. storočia, múry objektu sú neizolované, zemná vlhkosť vzlína múrmi a tým aj technologická náročnosť aplikácie antigraffitti náteru je vysoká. Práce boli odovzdané a prevzaté odborným pracovníkom, ktorý posúdil vzhľadom k podmienkam vykonanie prác ako dostatočné. V tomto prípade sa nejedná o konečné riešenie.

Dovoľujeme si Vás informovať, že Mestské zastupiteľstvo Bratislava schválilo na poslednom zasadnutí prenájom Mýtneho domčeka na strane Starého mesta mestskej časti Bratislava Staré mesto, ktorá v rámci umiestnenia Múzea viedenskej električky a Starého mosta vykoná rekonštrukciu uvedenej stavby vrátane schodiska prislúchajúceho k Mýtnemu domčeku.

Za porozumenie ďakujeme a ostávame s pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
08. marec 2019

Jozef

Starý most-stavby a budovy-zlý stav budovy

Dobry den. Budova Mytneho domceka na staromestskej strane Stareho mosta ma poskodenu fasadu. Odlupuje sa na nej fasada. Zrejme tento stav nastal po tom, co nedavno fasadu cistili od grafity. Nasledne zacal viditelne a na viacerych miestach odpadat novy nater fasady a objavovat sa pod nim stary modry ater domceka. Dakujem za skoru napravu.
01. október 2020

Tomas Mahi

Starý most-stavby a budovy-zlý stav budovy

Farba už odpadáva.
01. október 2020

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

aktualizovaný podnet bol preposlaný samospráve.

Andrea Addová
Odkaz pre starostu
[email protected]
09. október 2021

Helena

Overenie stavu podnetu - nevyriešený
09. október 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom,

Barbora Peregrim
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania