Grilovanie pri Vajnorskom jazere

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vajnory

Vyriešený
meno
Vajnorák z BA 21. júna 2018

Dobrý deň, MČ Vajnory,

v poslednej dobe si všímam, že pri Vajnorskom jazere ľudia používajú grily a neporiadok vyhadzujú k jazeru. Plánuje MČ Vajnory kúpiť kontajnery, aby sme mali poriadok okolo jazera?
Ďakujem za odpoveď.

S pozdravom
Vajnorak z BA

21. jún 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Vajnory každý rok zabezpečujú kontajnery na odpad, ktoré sú počas sezóny rozmiestnené pri vajnorských jazerách. Rovnako to je aj tento rok . Kontajnery v počte 6 ks 1100 l sú objednané a majú byť dodávateľom OLO rozmiestnené v krátkom čase . Interval vývozu je stanovený na 2 x týždenne. V civilizovanom svete si ľudia po sebe odpad, ktorý vyprodukujú aj odpracú do kontajnerov a keď kontajner nie je k dispozícii, si svoj odpad (a často aj cudzí ) zoberú zo sebou . Žiaľ, zo skúsenosti vieme, že pri vajnorských jazerách to tak nebýva vždy a preto naši pracovníci v piatok a v pondelok budú chodiť okolie jazier čistiť. Radi by sme túto činnosť vykonávali prostredníctvom brigádnikov, aby sa naši zamestnanci mohli venovať prednostne dôležitejším úlohám. Privítame veľmi radi každého záujemcu o brigádu. Verím, že sa nám aj s pomocou návštevníkov a prípadných brigádnikov, podarí zabezpečiť čistotu okolia vajnorských jazier k plnej spokojnosti .

S pozdravom





Bc. Ivan Görcs
vedúci referátu hospodárskej správy
22. jún 2018

Igor Zeman

Dobry den,kazdorocne poukazujem na upratovanie po navstevnikov Vajnorskych jazier….kazdorocne hospodarska sprava nezachyti zaciatok sezony....a je potrebne nato poukazovat??...az po urgencii sa unuvaju pani z hospodarskej spravy chodit okolo jazier a ako tak udrziavat poriadok...kazdorocne je problem s ludmi co by chodili v case,ktory uviedol pan Gorcs upratovat okolo jazier...podla mna kontejnery mali byt uz min od 1.6.2018 rozmiestnene okolo jazier...to co vidíte na foto prispevkoch je tam uz min.2.tyzdne a mam aj viac obrazkov...a je zaujimave,ze nikto zo spravy Vajnor si to nevsimol aj ked tam chodia behat a prechadzat sa….mal som tu cest ich stretnut...prosim pocas leta je toto vizitka Vajnor...jazera sa volaju VAJNORSKE....dakujem

S pozdravom
Igor Zeman
22. jún 2018

Jerome

RE: odpoved samospravy
co tak poslat aj inspektorov verejneho poriadku a pokutovat?
22. jún 2018

Rudolf Hála

Predovšetkým by mali byť návštevníci jazera dostatočne vyspelí na to, aby na mieste po sebe nenechávali odpadky. Samozrejme sa vždy nájdu menej chápaví či vychovaní ľudia, po ktorých treba upratovať.
28. jún 2018

Igor Zeman

Dobry den p.Görcs,
chcem sa opytat kedy asi plánujete poslat vasich pracovnikov cistit okolie jazera od neporiadnych navstevnikov???
Kontajnery su uz pristavene...dakujeme...ale odkedy ste odpisali na prvotny prispevok bol uz jeden piatok a jeden pondelok a nic sa nezmenilo s čistotou na Vajnorskch jazerach…

Dakujem za odpoveď...
28. jún 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet a skúsime dovysvetliť naše možnosti. Žiaľ miestny úrad nemá viac kapacít, aby chodili naši pracovníci upratovať každý deň. Radi privítame brigádnikov, ktorých nábor práve prebieha a ktorí by nám s udržiavaním poriadku pomohli a chcem poďakovať majiteľom chatiek, ktorí upratujú nielen okolie svojich pozemkov už teraz a vyzbieraný odpad dávajú do kontajnerov.
Rozmiestnenie kontajnerov a čistenie okolia Vajnorských jazier prevádza Miestny úrad v podstate nad rámec svojich povinností.
Kontajnery OLO boli rozmiestnené pri jazerách dňa 26.06.2018, v ten istý deň (to je v utorok tento týždeň – pred dvoma dňami) boli naši pracovníci pozbierať odpad okolo jazier. Prešli časť od diaľnice a aj časť od chatiek. Ak je tam znova neporiadok, tak vzhľadom k počasiu, ktoré bolo včera a dnes nie je reálne možné, aby kopy ktoré sú na fotkách spôsobili kúpajúci sa návštevníci. Ako som uvádzal v predchádzajúcich odpovediach, pracovníci hospodárskej správy miestneho úradu chodia okolie jazier čistiť v pondelok a v piatok. Mimochodom aj ja mám fotky kopy odpadu v kríkoch pri jazere v ktorej je aj prázdna bandaska od motorového oleja, verím že pripustíte, že sa tým nenatieral niektorý z opaľujúcich sa návštevníkov, alebo na tom negriloval niektorý rybár. Znovu upozorňujem, že časť odpadu produkujú chatári a majitelia pozemkov, ktorý majú likvidáciu odpadu riešiť vo vlastnej réžii prostredníctvom vlastných kontajnerov na odvoz komunálneho odpadu prostredníctvom OLO, tak ako to robia už teraz niektorí majitelia nehnuteľností okolo jazier. OLO dokonca bezplatne poskytuje aj nádoby na biologicky rozložiteľný odpad a zabezpečuje ich vývoz.
Zajtra bude 1. piatok po rozmiestnení kontajnerov a naši pracovníci pôjdu zbierať odpad. V piatok a pondelok budeme upratovať jazerá ako každé leto.

S pozdravom


Bc. Ivan Görcs
vedúci hospodárskej správy
Mestská časť Bratislava - Vajnory
29. jún 2018

Jerome

Vážený pán GORCS, pokutujte!!! Inac tam bude smetisko navzdy!!
29. jún 2018

Igor Zeman

Dobry den p.Görcs,
dakujeme velmi pekne za umiestnenie kontajnerov...je nasim velkym prianim,aby sa zlepsil poriadok na Vajnorskych jazerach…
Dovolujem si reagovat na vase slova..../Znovu upozorňujem, že časť odpadu produkujú chatári a majitelia pozemkov, ktorý majú likvidáciu odpadu riešiť vo vlastnej réžii prostredníctvom vlastných kontajnerov…….Ak je tam znova neporiadok, tak vzhľadom k počasiu, ktoré bolo včera a dnes nie je reálne možné, aby kopy ktoré sú na fotkách spôsobili kúpajúci sa návštevníci.
Moja rekcia…...neporiadok,ktory som posielal na fotkách je tam od obdobia kedy sa zvýšila navstevnost jazier...kupajucich..a nemali kde odhodit odpad...chapem,ze si ho mali zobrat,ale to nasa zakorenena kultura..
Mimo letnej sezony nikto nepoukazuje na neporiadok na jazerach….lebo majitelia chatiek svojou aktivitou robia brigady a neporiadok umiestnuju do vlastnych nadob….v letnej sezone sa niekolkonasobne zvysi komunalny odpad a nie je v nasich silach a moznostiach to pozbierata umiestnit...preto kazdorocne nato upozorňujeme....
Verim,ze sa to zlepsi….a chcem podakovat hospodarskej sprave,ze nam v tom pomoze..
Verim,ze majitelia chat,zahrad tomu prispeju...
Dakujem
S pozdravom
02. júl 2018

Igor Zeman

Dobry den p.Görcs,
chceme vam velmi pekne podakovat za upratanie Vajnorskych jazier….je to uplne super..
Dufam,ze bude chodit co najmenej navstevnikov,ktori si nevazia prirodu…

Este raz dik..
Pekny den
31. júl 2018

Igor Zeman

Dobry den p.Görcs,
chcem sa opytat ci sa nieco zmenilo,ze vasi pracovnici budu každý pondelok a piatok cistit okolie Vajnorskych jazier?????
Pytam sa preto,lebo uz par tyzdnov sledujem,ze sa nic nemeni a neporiadok len pribuda...vrecia tam kde nie su kontejnery /od dilanice,okolo maleho jazera/ su plne..odpadky sa vsade povaluju...vsetko to skonci vo vode….
Chcem Vas poprosit o vacsiu pozornost ohladom cistenia pocas tychto horucich dni...navstevnost je maximalna…..

Dakujem

S pozdravom

Igor Zeman
01. august 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň Igor Zeman,
Ďakujeme za príspevok o diskusie o likvidácii odpadkov na Vajnorských jazerách. Čistenie jazier zabezpečujú pravidelne podľa plánu zamestnanci HS MÚ v pondelok a v piatok. Kontajnery sa vyvážajú rovnako v pondelok a v piatok.
Údržbu Vajnor treba zabezpečiť na celom území. To je od nadjazdu na Rybničnej a od Jurskej cesty po diaľnicu na jednu stranu a od Čiernej vody po Rendez na druhú stranu. Čistenie okolia jazier robíme nad rámec našich povinností. Mrzí ma, že našu prácu nie je dostatočne ocenená obyvateľmi a návštevníkmi jazier. Možno preto, lebo naozaj nie je v našich silách zabezpečiť každodenné upratovanie jazier. Rovnako aj kontajnery, ktoré sú pristavené a sú určené pre návštevníkov, bývajú bez ohľadu na počasie a počet návštevníkov väčšinou rýchlo zaplnené. Takéto množstvo a druh odpadu, ktorý býva v kontajneroch neprodukujú návštevníci. Toto však nevieme nijakým spôsobom ovplyvniť.



Bc. Ivan Görcs
vedúci referátu hospodárskej správy
02. august 2018

Igor Zeman

Dobry den p.Görcs,
dakujem za odpoved……
Ja som polozil otázku ci cistenie jazier ide podla toho co ste vy napisali v predoslych odpovediach../cistenie okolia jazier každý pondelok a piatok/????
Nie som kompetetny posudzovat vasu pracu...verim,ze mate toho vela...ja mozem posudit len to co vidim...a to som aj napisal….neda sa nevsimnut plne vrecia odpadkov,ktore su obhadzane dalšími odpadkami...a kedže som kazdy den na prechadzke so psom viem posudit ci bolo urobene cistenie ,alebo nie...asi je cas si zacat kontrolovat cinnost vasich pracovnikov
Ja som o kontajneroch nepisal….tie sa plnia,ale vyvoz je dobre nastaveny...to je ok...
Citam,ze stale poukazujete na to kto zaplni kontejnery....narazate nato,ze su to majitelia zahrad ..
Musim Vas ubezpečit,ze vacsina majitelov disponuje kontajnermi...a dokonca uz aj na bio odpad...ak mate zaujem si to pozriet staci prist doobeda v utorok a stredu na jazera, ked je vyvoz smetia uvidíte, kde vsade su pristavene kontajnery….nie je preto dovod,aby majitelia zahrad plnili velke kontejnery....ale znova opakujem to je v pohode….co nie je v pohode to je okolie jazier….
Apropo...MU Vajnory je majitelom niekolkych zahrad a pozemkov v okoli jazier...a tieto zahrady su obyvane a prave tam nie su kontejnery....hmm co vy nato??? pozrite si kataster..
Ako som uz minule pisal...9 mesiacov v roku nikto nepise o neporiadku na jazerach...stacia si nato majitelia zahrad sami....
Umiestnit tabule o upozorneni kupania na vlastne riziko a o udrziavani poriadku bol dobry napad….snad to pomoze…
Ak mate zaujem o viac informacii o Vajnorskych jazerach staci napisat a vieme sa stretnut…

S pozdravom

Igor Zeman
02. august 2018

pecy

Zaujala ma táto veta citujem/ Čistenie okolia jazier robíme nad rámec našich povinností./
Vyzerá to že báger je vám na obtiaž, namiesto toho aby ste jednu z najkrajších častí Vajnor mali ako výstavnú sien tak je to hlavne ako bolo povedané jedno veľké smetisko ktorým sa Báger stáva hlavne počas letných dní kde návštevnosť stúpa s teplotou vzduchu. Ako povedal pán Zeman, máte vo vlastníctve záhrady, časti brehov, cesty atd ale že by ste tam mali poriadok??
Myslím si že ostatné časti Vajnor nezažívajú taký nápor návštevníkov aktuálne ako Vajnorské jazerá počas týchto dní, je to asi len nešikovnosť vedenia, manažéra aby si práve v tieto dni vedel presunúť ludí na jazerá a podobne!!
Stále som nepochopil prečo ste za obdobie pár rokov nespravili v okolí nejaké parkovisko a nevyberáte parkovné s ktorého môžte financovať starostlivosť o jazerá, čistenie, opravu vozovky, rampy a podobne, je to už dlhá doba čo to starosta sľuboval ale zjavne ako správny politik mal iba sladké reči!!!
31. júl 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

podnet bol vyriešený. Kontajnery OLO boli rozmiestnené pri jazerách dňa 26.06.2018.

S pozdravom,

MÚ Bratislava – Vajnory
Úsek komunikácie s občanmi
Servis pre občanov / tel.: 0850 24 25 24

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania