Detské ihrisko v obliehaní narkomanov a rozbitých fľašiek

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Devínska Nová Ves

V riešení
meno
Adam 26. júna 2018

Prosím o riešenie zabudnutého? detského ihriska (viď. mapa lokality) Možno to na prvý pohľad nevyzerá až tak zle, avšak stačí sa po ňom prejsť a nájdete množstvo rozbitých sklenených fliaš, pokrčené plechovky od piva, prepálené alobaly, rozrezané pet fľaše, malé sáčky - tipujem ,že policajnej stanici ktorá sídli HNEĎ vedľa, cez priehľadný plot! netreba vysvetľovať na čo to slúži. Ani sa nečudujem ,že sa tam už rodičia s deťmi nechodia hrávať. Je to hanba nielen mestskej časti ale hlavne Polícií ktorá je hneď vedľa !!! a tým pádom toleruje feťákov ktorý tam pravidelne chodia + indivíduá ktoré po sebe zanechajú to čo je na fotkách.
Polícia by mala sama od seba dbať aby sa to nedialo priamo pod ich oknami preboha! alebo na čo sú tu? Žiadam o okamžité vyčistenie ihriska a jeho rekonštrukciu.

27. jún 2018

Michal Galbo

Rovnaký problém je aj s detským ihriskom, pieskoviskom s "lezeckou stenou" za školou Bukovčana 1. Vždy keď tam prídem tak sú tam v pieskovisku rozbité fľaše od alkoholu , plechovky od piva, prepálený alobal, schované narezané plastové fľaše s vodou. Je to školský areál tam by sa nemalo ani len fajčiť a nie to ešte piť alebo fajčiť trávu. Ja to vždy hodím do koša ale o týždeň je to všetko späť.
02. júl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

čistenie ihrísk sa vykonáva pravidelne a tak poprosím o trocha strpenia.

Bude to vyčistené podľa poradia v ako sa postupuje.

S pozdravom

Ing. Karol Oreský
Vedúci oddelenia výstavby, dopravy a životného prostredia
Miestny úrad Devínska Nová Ves
Novoveská 17/A, 843 10 Bratislava
02. júl 2018

Adam

Dobrý deň pán Oreský,

ďakujem za Váš čas a odpoveď. Nie som si však istý či ste si môj podnet prečítal poriadne.
Taktiež nepíšem tento podnet len tak z nudy ale až po niekoľkých rokoch kedy sa stav tohto ihriska nemenil - naopak stále zhoršoval až vyústil do situácie kedy sa toto ihrisko pre deti stalo útočiskom pre narkomanov. Upovedomili ste políciu ,že sa niečo takéto deje priamo pod ich oknami ? že tam boli niekoľko krát nájdené injekčné striekačky a pod. ? Myslím ,že takýto stav si vyžaduje okamžité riešenie a nie alibistickú odpoveď vo forme "poprosíme o strpenie je to v poradí". Problém tohto ihriska bol zhodou okolností nahlásený pár dni predomnu vid : https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/53703/nebezpecne-ihrisko-za-domom-ivana-bukovcana-2-8
kde bola odpoveď samosprávy aspoň trochu k veci.

Zamyslite sa preto prosím či nieje naozaj potrebné niektoré veci začať riešit urgentejšie a možno predbehnúť plán + sa porozprávať s policajtmi od vedľa ako je niečo takéto vôbec možné a nedopustiť aby deti a slušný ľudia ktorým ešte záleží na tom kde žíjú sa museli pozerať na ignoráciu mestskej časti a polície.

Za odpoveď a za Váš čas vopred ďakujem.
03. júl 2018

Michal Galbo

Pán Oreský

Tiež si myslím že upratanie ihriska nepomôže. Ja vždy, keď si idem zacvičiť za Bukovčana 1, tak tie rozbité fľaše, plechovky a pripravené vodné fajky pozbieram a hodím do koša. O týždeň je to tam znova.
Už som tam videl piť bezdomovcov aj študentov.
odporúčam aby ste sa tam išli pozrieť v sobotu ráno aj s policajtmi a je veľká pravdepodobnosť že to tam nájdete. Potom aj policajti sami usúdia že to miesto treba kontrolovať častejšie.
24. júl 2018

Lubo

nuz, kazdy den tadial prechadzam a kazdy den tam najdem taky bordel po nocnom zure, ze az. A co je horsie, tak este o polnoci tam vysedavaju, popijaju a vykrikuju na cele sidlisko. Na prosby z balkonov okolitych domov akurat oplzlo nadavaju a hadzu kamene... Ked mate jednu taku partiu z jednej strany panelakov a druhu z druhej strany, mate o kvalitny spanok postarane... Policia SR ma sidlo cca 10 metrov za plotom, viackrat pocas noci som videl policajtov, ako prechadzaju vedla tychto partii a nic... nic... nic...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania