Parkovanie v Ružinove

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

V riešení
meno
Common Ennemy 28. júna 2018

Dobrý deň,
chcel by som sa opýtať, či už v Ružinove niekto aspoň rozbehol nejaké procesy na výstavbu parkovísk, či už záchytných na okraji, alebo na sídliskách.

Tzn. vytipovanie lokality, predbežné návrhy a pod., aspoň začatie diskusie s obyvateľmi, aby to neskončilo tak, že v čase, kedy už bude nutné mať parkaus, sa budú riešiť petície k umiestneniu (na tom sa nikdy všetci nezhodú), navyšovať /znižovať podlažnosti, riešenie dizajnu a pod.

Parkovacie domy môžu byť aj celkom podarené, resp. sa dajú nechať zarásť zeleňou.
https://www.decoist.com/2013-03-12/stunning-parking-garage-designs/

Jeden taký by bodol ku Štrngáču oproti nemocnici v Ružinove. Plocha patrí mestu, odhlučnilo by to bytovky od pristávanie na heliporte., vedeli by parkovať jak návševníci nemocnice tak obyvatelia.

19. júl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Mestská časť robí postupné kroky v tejto oblasti. V uplynulých rokoch spracovala napr. prieskumy statickej dopravy, aktuálne sa v tomto roku dorábajú prieskumy pre posledné tri lokality. Na základe týchto prieskumov bude možné presne definovať lokality s najväčším nedostatkom parkovacích miest. V roku 2013 mestská časť spracovala „ Štúdiu riešenia parkovania v Mestskej časti Bratislava – Ružinov“. Štúdia bola schválená uznesením Miestneho zastupiteľstva mestskej časti Bratislava-Ružinov č. 281/XVI/2013 zo dňa 05. 02. 2013. V roku 2018 aktualizácia vhodných lokalít a pozemkov pre rozširovanie a budovanie kapacít parkovacích miest.
Štúdie sa aktívne využívajú ako podklad pri spracovaní stanovísk Odboru územného plánu, regionálneho rozvoja a dopravy k žiadostiam o predaj pozemkov pod garážami a slúžia ako ostatný podklad v zmysle § 7a zákona č. 50/1976 Zb. o územnom plánovaní a stavebnom poriadku pre spracovanie ďalších územnoplánovacích podkladov a územnoplánovacej dokumentácie, ktorá následne overuje reálnosť návrhov štúdie.


s pozdravom,

Útvar pre styk s verejnosťou
09. august 2018

Common Ennemy

Takže nič. 2013 ste urobili štúdiu a v 2018 aktualizáciu kolalít. V roku 2023 aktualizáciu študie atď...
15. november 2018

Andrej

esteze ze to nestavaju, taketo opachy,ked existuju aj ine riesenia uskaldnenia/parkovania aut...a navyse ja si neviem predstavit akoby to mesto stavalo , v akom stave by to bolo a kto by sa o to staral, ked sa neda ani jednoducha asfaltka spravit poriadne a nevedia zabezpecit aby chodniky a cesty boli v poriadku a kvalita stavieb, aby bola adekvatna
22. september 2020

Common Ennemy

prosím povedzte mi aké dalsie moznosti uskladnenia aut existuju?
ano momentalne nonsens stavat parkovaci dom, ked sa da zaparkovat na chodniku zadarmo..teda parkovacie domy musie ist ruka v ruke s parkovacou politikou
02. apríl 2024

Common Ennemy

Aký je nový stav ku podnetu, keďže tu už máme parkovaciu politiku a budovanie akýchkoľvek parkovacích domov je za mňa na Štrkovci zbytočné, keďže zaparkujem aj o polnoci...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania