Zavadska Billa parkovanie

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Uzavretý
meno
Ja 27. júna 2018

Dobry den,

Zacala sa rekonstrukcia Billy, ta si asi ako sukromny vlastnik opaskovala statie na miestach oznacenych cervenou z obrazka. Co chapem kedze sa ide rekonstuovat. V lokalite sa velmi zle parkuje, koli obyvatelom RNR ktori zaberaju miesta kedze si nekupili vlastne v ich projekte. Billa teda zrusila parkovanie pre cca 7 aut, co nemaju kde zaparkovat.

Porposim riesit problem :

Vybudovat nove parkovacie statia, napr pri elektricke alebo pri RNR, kedze oni bez nahrady parkovania, zrusili 2 velke parkoviska. Alebo nech developer uvolni vonkajsie parkovanie aj pre ostatnych.

Zavedenie parkovacej politiky, pre ludi s TP parkovanie v mieste bydliska a pre CP na zachytnom prkovisku co sa da vybudovat pred Racou.

Parkovanie sa stale riesi iba v Krasnanoch, ale raca je aj dalej. Vdaka

02. júl 2018

Zdeno

"Vybudovat nove parkovacie statia, napr pri elektricke alebo pri RNR, kedze oni bez nahrady parkovania, zrusili 2 velke parkoviska. Alebo nech developer uvolni vonkajsie parkovanie aj pre ostatnych. " - toto dufam myslite ako forik z Rohaca :) :)

1. RNR ani ONI, nezrusili ziadne miesta, ak niekto zrusil parkovacie miesta tym ze tam povolil stavat, boli to VASI a VAMI voleni poslanci miestneho zastupitelstva na cele so starostom. Podotykam ze v slove zastupitelstvo ma povod v slove ZASTUPOVAT. Ked mate pocit ze VAMI voleni poslanci a starosta vas nezastupuju, asi ste volili zle.
2. Preco by mal developer nieco uvolnovat? Developer predal byty a parkovacie miesta kupujucim a nie je drzitelom miesta na ktorom by mal na svojom majetku vyhradzovat miesto na parkovanie.
04. júl 2018

Ja

Pilinskeho som nevolil, ani polovicu ludi co tam sedia, to len na okraj.

Vasa odpoved nijako nepomaha k rieseniu problemu. Poukazujem na to ze na stretnuti na Zarnovickej, ked sa riesilo RNR, bolo povedane ze developer nahradi zrusene parkoviska, nic take sa ale nedeje. Taktiez poukazujem na to ze Raca sa vyhovara, ako nieje priestor na nove parkoviska, ale v Krasnanoch zrazu ten priestor je. Tak preco nie aj na Zahumeniciach? Uz x rokov vieme ze parkovanie v Raci je zle, preco sa to x rokov neriesi? Kam idu moje dane? Vid stav vozoviek, chodnikov, verejneho priestranstva v Raci... Odpoved si kazdy domysli sam. Ziadam o duchaplnu a k veci odpoved na moj podnet, Plane reci si nechajme k pivu.
05. november 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

parkovacia politika ako téma, do ktorej sa majú zapojiť jednotlivé mestské časti, je prejednávaná na úrovni hlavného mesta.

Téma záchytného parkoviska pre ľudí z okolitých obcí na začiatku Rače bude riešená v najbližšom období.

S pozdravom

Eva Miklánková, hovorkyňa MČ Rača
30. september 2020

Martin Uváček

Čo nato aktuálne vedenie MČ? Problém s parkovaním tu stále je.
04. december 2020

Odpoveď samosprávy

Budovanie nových parkovacích miest na sídlisku Záhumenice je z priestorového hľadiska v podstate nemožné bez budovania parkovacích domov. Tie však budú narážať na svetlotechnické normy vzhľadom na blízkosť bytových domov k väčším parkovacím plochám ako je napríklad tá na Závadskej ulici.

Mestská časť momentálne finalizuje projekt parkovacej politiky na území Krasňan. Po spustení tejto zóny budeme v spolupráci s Magistrátom pracovať na dvoch ďalších zónach regulovaného parkovania a to na sídliskách Barónka a Záhumenice.

Súčasťou tejto zóny by malo byť aj pravidlo, kedy novostavby nebudú začlenené do zóny regulovaného parkovania vzhľadom na to, že tie majú poskytovať adekvátny počet parkovacích miest pre svojich obyvateľov v podzemných alebo povrchových parkoviskách na svojom území.

Takto bude vytvorená jednoznačná preferencia obyvateľov pôvodnej bytovej zástavby.

V prípade hladkého priebehu zavádzania parkovacej politiky v Rači očakávame jej spustenie na území Záhumeníc koncom roka 2022.

Mgr. Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy MÚ Bratislava - Rača

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania