Pozemok pri stavbe PFO Seberíniho bez údržby

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Daniela 28. júna 2018

Pozemok v správe mesta (vklínený medzi novostavbu a domy z ulice Sv.Vincenta) je od začiatku roka neudržiavaný, všetky dreviny sú náletového pôvodu a tým znepríjemňujú život obyvateľov v okolí a náletmi znehodnocujú aj ostatné okolité a udržiavané pozemky. Pozemok sa už začína meniť na burinovú džungľu!

11. júl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Na základe prešetrenia majetko-právnych vzťahov sa jedná o pozemok parc. č. 1050/17 k. ú. Ružinov, ktorý je zapísaný na LV č. 3087 v prospech vlastníka Hlavné mesto SR Bratislava. Nakoľko zeleň na uvedenom pozemku nebola zverená do správy mestskej časti Ruzinov, uvedený podnet odstupujeme Magistrátu na základe vecnej príslušnosti na priame vybavenie.

s pozdravom


s pozdravom,

Útvar pre styk s verejnosťou
16. júl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

vo veci Vášho podnetu Vás informujeme, že práce sú už zadané a pozemok bude čoskoro pokosený.

Ďakujeme za trpezlivosť a ostávame s pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
16. júl 2018

Daniela

Chcela by som upozorniť, že v tomto štádiu zanedbania už iba POKOSENIE NESTAČÍ !!! Všetky dreviny t.j. veľké stromy, menšie stromy a kríky sú už pôvodom náletové a treba ich starostlivo odstrániť, aby neznehodnocovali aj okolité pozemky a tým aj život obyvateľom tejto lokality.
20. júl 2020

Daniela

Seberíniho-trávnatá plocha-nepokosená

Pozemok v KATASTROFÁLNOM stave!!! Ide o pozemok č. 1050/17, kataster Ružinov, vo vlastníctve Hl.m.SR. Pozemok je nepokosený, neupravený, porastený náletovými drevinami, ktoré znehodnocujú krásne okolie novostavby PFO Seberíniho. Burina už prevyšuje 1 m a čoskoro ohrozí aj novovysadené stromčeky - od zhotoviteľa PFO. Takýto stav je dlhodobý a neudržateľný. O trávnate plochy!?, burinu a invazívne topole sa nikto nestará, nie sú orezávané ani inak upravované, spôsobujú obyvateľom zdravotné komplikácie a znehodnocujú aj okolité pozemky. V iných častiach a mestách ich nahrádzajú inými drevinami, pretože takéto stromy by nemali rásť v blízkosti ľudských obydlí. Tento stav treba preto urýchlene vyriešiť!
20. júl 2020

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne zaslaný samospráve.

S pozdravom,
Barbora
Administrátorka portálu Odkaz pre starostu
27. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ospravedlňujeme sa, že tento podnet ostal nepovšimnutý a bez odpovede zodpovedného oddelenia. Opätovne sme o ňom upovedomili Oddelenie tvorby mestskej zelene.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania