Pravidelne zaplavený podjazd Gagarinovej pod Mierovou

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Janko 09. júla 2018

Po takmer kazdom silnejsom dazdi je Gagarinova pod Mierovou zatopena.

18. júl 2018

Nace

1. na ceste chybaju odtoky vid.
http://www.istavebnictvo.sk/img/articles/1024x800-fit/2014/w10g-ronn-7.jpg

2. aj ked budu odtoky vybudovane tak kanalizacia na to nestaci pri takychto dazdoch pretoze priamo z kanala na pravej strane v smere do Vrakune sa vylieva pri dazdoch von na cestu.
Pokial mesto nerozsisi kanalizaciu tak to bude stale.

Ale nechapem ako takato cesta nema vybudovane zlaby po bokoch od prievoskej po celej gagarinke by malo byt toto http://www.hydrobg.sk/uploads/pics/priekopovy_zlab.jpg
hlavne od nadjazdu pri Ribezlovej kde zacinaju svahy
30. júl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol postúpený vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie.
O výsledku Vás budeme informovať.

Ďakujeme a pekný deň


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
07. august 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

vo veci Vášho podnetu Vás informujeme, že za posledných 24 mesiacov evidujeme zatopenie komunikácie Gagarinova v úseku pod Mierovou ulicou len tri krát.

1/ november 2016 – havarijná situácia s naplavením rôznych nečistôt väčšieho rozsahu nastala z dôvodu poškodenia čerpadiel v prečerpávacej stanici (umiestnenej za zastávkou MHD smer von z mesta v zeleni) – hl. m. SR Bratislava vykonalo okamžite opravu, výmenu všetkých čerpadiel za nové a prepojenie prečerpávacej stanice prostredníctvom GSM brány na služobné mobilné telefóny servisnej spol. – výpadok el. energie prípadne čerpadiel je okamžite hlásený a servisní pracovníci vyrazia ihneď na miesto a zabezpečia nápravu.

2/ jún 2018 – zatopenie Gagarinovej ulice v dôsledku prívalového dažďa – servisní pracovníci boli privolaní na miesto dispečingom hl. m. SR Bratislava, nakoľko prečerpávacia stanica nehlásila výpadok – po príchode na miesto bolo zistené, že prečerpávacia stanica je plne funkčná, ale zanesením uličných vpustov nečistotami a bahnom po prívalovom daždi voda neodtekala prostredníctvom dažďovej kanalizácie do prečerpávacej stanice, ale zostávala na komunikácii – servisní pracovníci zabezpečili spolu s hasičmi odčerpanie vody do prečerpávacej stanice a spojazdnenie komunikácie – následne správca komunikácie požiadal BVS a.s. o vyčistenie vpustov na Gagarinovej ulici v celom inkriminovanom úseku.

3/ júl 2018 – zatopenie Gagarinovej ulice v dôsledku prietrže mračien - servisní pracovníci boli privolaní na miesto opätovne dispečingom hl. m. SR Bratislava, nakoľko prečerpávacia stanica nehlásila výpadok – po príchode na miesto bolo zistené, že prečerpávacia stanica je plne funkčná, avšak je nepriechodná dažďová kanalizácia vo svahu medzi zastávkou MHD smer von z mesta a novým bytovým domom nad zastávkou – voda v tomto mieste vyrážala cez kanálový poklop von a po svahu sa vracala späť na komunikáciu (prečerpávacia stanica teda dookola prečerpávala tú istú vodu, ktorá z dôvodu upchatej kanalizácie nemala kam odtiecť a vracala sa na komunikáciu) - servisní pracovníci zabezpečili spolu s hasičmi odčerpanie vody do kanalizácie na opačnej strane Gagarinovej ulice a spojazdnenie komunikácie – následne správca prečerpávacej stanice požiadal BVS a.s. o vyčistenie dažďovej kanalizácie vo svahu a na Gagarinovej ulici v celom inkriminovanom úseku.

Ubezpečujeme Vás, že sme si vedomí dôležitosti prejazdnosti komunikácií v našej správe a vyvíjame maximálne úsilie na jej zabezpečenie. Havarijný stav odstraňujeme okamžite. Žiaľ kanalizačná sieť v Bratislave nebola budovaná na súčasnú záťaž a z tohto dôvodu dochádza k týmto nežiadúcim situáciám. Našou ambíciou je zvýšenie kapacity kanalizačnej siete v budúcnosti.

Ďakujeme za porozumenie a ostávame s pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hl. mesta SR Bratislava
01. september 2018

Janko

Dnes to bolo znovu zaplavene.
25. august 2019

Janko

A za posledny mesiac 2 krat. @magistrat co vy na to?
21. jún 2020

Janko

Vcera znovu.
21. jún 2020

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

návrh na možné riešenie tejto situácie, sa rieši v podnete https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/56893/zatapanie-gagarinovej-pocas-privalovych-dazdov#comment-form

Magistrát bol dnes vyzvaný na opätovné riešenie/vyjadrenie k vyššie spomenutému podnetu.

S pozdravom
Barbora
Administrátorka portálu Odkaz pre starostu
22. jún 2020

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

nakoľko je podnet riešený samosprávou pod podnetom https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/56893/zatapanie-gagarinovej-pocas-privalovych-dazdov, tento podnet uzatvárame. Ďalšiu diskusiu prosím smerujte pod uvedený podnet.

Ďakujeme.

S pozdravom,
Barbora
Administrátorka portálu Odkaz pre starostu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania