Neudržiavaná cyklotrasa EuroVelo 13

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Vyriešený
meno
Janči Bakoš 10. júla 2018

CYklotrasa európskeho významu (EuroVelo 13 - Cesta železnej opony) medzi Devínom a Devínskou je v príšernom stave.
1. Korene stromov na prakticky celej dĺžke urobili z asfaltu prekážkovú dráhu.
2. Burina ukrajuje výrazný kus šírky cyklotrasy (vidieť na fotkách, kde je stredová čiara - jedna polovica trasy je výrazne užšia)
3. Niekoľkoročné (niekoľko povodňové) nánosy bahna spôsobujú ďalšie zúženie a umožňujú rast zelene uprostred trasy.

Žiadam kompetentných o okamžité riešenie minimálne bodov 2 a 3 po celej dĺžke trasy.

11. júl 2018

Peter Oravec

Tento podnet je tu viac ako štyri roky.
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/8929/cyklotrasa-z-devina-do-dnv
Pravidlá portálu OPS, bod 5:
Ak zistíme, že Váš podnet je zhodný s podnetom, ktorý sa na portáli už nachádza, kategorizujeme takýto podnet ako duplicitný, dostanete upozornenie, že Váš podnet bol zverejnený ako aktualizácia staršie evidovaného podnetu.
12. júl 2018

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
podnet som vyhodnotila ako nový na základe miesta určenia - podľa mapy sa nejedná o tú istú časť cyklotrasy.

Pavla Rachelová
[email protected]
12. júl 2018

Peter Oravec

Pani Rachelová, medzi DNV a Devínom je odjakživa iba jedna jediná cyklotrasa a aj fotky pri tomto podnete sú v podstate totožné ako pri staršom podnete, ale ako myslíte. Je to Váš portál. S pozdravom
13. júl 2018

Jan Bakos

Pre ukážku želaného riešenia pridávam fotku toho, ako to vyzerá v okolí podobného chodníka (vlastne pokračovaní EuroVelo13) pri Stupave.
13. júl 2018

Peter Oravec

Odpoveď samosprávy
Dobrý deň,
vo veci Vášho podnetu Vás informujeme, že problémom predmetnej cyklotrasy sú najmä nevysporiadané pozemky. Podľa našich informácií sa cyklotrasu podujal riešiť Bratislavský samosprávny kraj.
Ďakujeme za pochopenie a ostávame s pozdravom
Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
(skopírované z podnetu https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/8929/cyklotrasa-z-devina-do-dnv, ktorý sa týka tej istej cyklotrasy)
13. júl 2018

Janči Bakoš

Stačilo to dať ako komentár.
13. júl 2018

Peter Oravec

Iste, stačilo. Moje skúsenosti však hovoria, že admini OPS komentáre nie vždy čítajú. Aktualizáciu si všimnú skôr. S pozdravom.
01. august 2018

Laco Findl

Dobrý deň,

dostal sa k nám Váš Odkaz pre starostu, ohľadom zlého stavu cyklotrasy medzi Devínskou Novou Vsou a Devínom. Za Úrad Bratislavského samosprávneho kraja Vám dávame toto stanovisko:

Bratislavský samosprávny kraj nemá žiadny právny vzťah k tejto cyklotrase, a nie je ani jej správcom. Tento asfaltový chodník je pozostatkom vojenskej signálnej cesty a súčasť bývalej železnej opony. Táto nebola po zrušení hraníc delimitovaná na žiaden subjekt.
Na tejto bývalej signálnej ceste bola vyznačená cyklotrasa združením AŠK Inter Bratislava. Neskôr sa o uvedenú cyklotrasu starala mestská príspevková organizácia STaRZ Bratislava, ktorá má kompetenciu na údržbu cyklotrás na území mesta Bratislavy. BSK len obnovilo značenie tejto cyklotrasy, ktoré bolo v dezolátnom stave.
Bratislavsky samosprávny kraj nemá kompetencie, aby sa staral o cyklotrasy, ich infraštruktúru na území hlavného mesta Bratislava.
V týchto dňoch sa uvedený úsek už rekonštruuje, bývalá signálna cesta dostáva nový asfaltový povrch. Práce by mohli byť hotové do 15.8.2018.

S pozdravom

Ladislav Findl
referent oddelenia cestnej dopravy a dráh

Bratislavský samosprávny kraj
Sabinovská 16, P. 0. BOX 106
820 05 Bratislava 25
Slovenská republika
01. august 2018

Laco Findl

Foto z uz rekonstruovanej casti pri Devinskej Novej Vsi
18. september 2020

Michal K.

na niektorych miestach je uz menej ako polovica sirky povodnej cesticky
27. január 2021

kristina

Dobrý deň. Časť cyklotrasy Most slobody - Devín bola viditeľne rekonštruovaná. Avšak úsek cyklotrasy medzi koncom Devínskej Novej Vsi a Devínom nie je rekonštruovaná, pričom sa jedná len o úsek asi 1,5 kilometra.
Naozaj bol problém, keď už sa rekonštruovala cyklotrasa ju rekonštruovať celú? Úsek od konca Devínskej je neudržiavaný, úzky, s poškodeným asfaltom. Pričom vedie k historickej pamiatke hradu Devín.
Ďakujem
27. január 2021

Peter Oravec

Dobrý deň,

keby z tohto podnetu neurobil admin pred dvomi rokmi nezmyselne nový podnet, hoci rovnaký podnet
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/8929/cyklotrasa-z-devina-do-dnv
je tu už sedem rokov, tak by bolo jasné, o čo ide:

Príbeh tejto diaľkovej cyklotrasy, ktorá je súčasťou siete medzinárodných aj rakúskych cyklotrás na území SR, je symbolický pre stav cyklotrás v celom meste: Asfaltový chodník je pozostatkom vojenskej signálnej cesty ako súčasť bývalej železnej opony, ktorá po zrušení hraníc nebola delimitovaná na žiaden subjekt. Cyklotrasu tu vyznačilo údajne združenie AŠK Inter Bratislava. Neskôr sa o uvedenú cyklotrasu vraj starala mestská príspevková organizácia STaRZ Bratislava. Bratislavský samosprávny kraj (BSK) podľa jeho vlastných slov nemá žiadny právny vzťah k tejto cyklotrase a nie je ani jej správcom, pretože BSK vraj nemá kompetencie, aby sa staral o cyklotrasy na území Bratislavy. Začiatkom roka 2019 opravila časť tejto cyklotrasy Devínska Nová Ves. Druhá časť, ktorá je bližšie k Devínu, ostala v pôvodnom katastrofálnom stave. Vzhľadom na to, že Devín je v nútenej správe, devínsku časť cyklotrasy asi už nikto nikdy neopraví. Naposledy sa ozval STaRZ, že cyklotrasu nespravuje a možno revitalizáciu cyklotrasy pripravuje, a teraz sa podržte, BSK. Bratislavu nevymyslíš. Salám-párky.

Horúci zemiačik, ako všetko v tomto meste. Hlavne, že keď príde vhodný čas, tak STARZ, magistrát, vúcka, mestská časť aj matka Tereza, všetci budú vykrikovať, koľko cyklotrás je na ich území a čo všetko pre cyklodopravu robia. Ale keď príde na lámanie chleba, tak všetci zase kričia: nie, to nie je naše, nech sa postará niekto iný. Ste smieši, celá samospráva od obce cez magistrát až po vúcku. Smiešni, až do plaču.

Mimochodom, páni a dámy, táto cyklotrasa je súčasťou siete slovenských, rakúskych aj medzinárodných cyklotrás na území SR. Nerobte už hanbu a robte si svoju robotu!

Všetky tu uvedené informácie sú z vyššie uvedeného odkazu.
Podnet je samozrejme stále aktuálny a nikdy za ostatných sedem rokov nebol ani na sekundu vyriešený.

S pozdravom.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania