4 mesiace rozkopaná Pekna cesta

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Vyriešený

Chcem sa spytat, preco este stale nie je od aprila! dokoncena rozkopavka Peknej cesty. Na troch miestach (Lidl, Terno, kostol) su 3 giganticke diery a vobec tam nevidiet pracovnikov a posledne 3 tyzdne sa nic neopravuje. Kedy budu cesty, chodnik a zelen opat v povodnom stave? Zabudol niekto na tuto rozkopavku?

16. júl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

rozkopávku vykonávala Bratislavská vodárenská spoločnosť a správcom komunikácie je hlavné mesto Bratislava, kam aj posielame tento podnet.

S pozdravom



Eva Miklánková, hovorkyňa MČ Rača
07. august 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

v predmetnej veci Vás informujeme, že hlavné mesto rozkopávku nerealizovalo, ani k nej nevydávalo stanovisko. Odporúčame kontaktovať BVS.

Ďakujeme za porozumenie a ostávame s pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hl. mesta SR Bratislava
11. august 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

preposielame Vám vyjadrenie od kompetentného pracovníka:

Na Peknej ceste sa kontinuálne pracuje. Jedná o odstránenie porúch na líniovej stavbe prevažne bezvýkopovou technológiou a neprebiehajú práce súčasne vo všetkých výkopoch, ale sa dokončujú postupne. Okrem troch výkopov na Peknej ceste sú otvorené ešte dva výkopy v areáli Sezam, ktoré sú súčasťou stavby a bez toho, aby sa dokončili tieto montáže, nie je možné dokončiť montáže priamo na Peknej ceste. Preto sa môže zdať, že na stavbe sa nepracuje, čo však nie je pravda. V priebehu 33. týždňa budeme potrubie spájať. Otvorené sú spojovacie montážne jamy nakoľko bolo treba zistiť presnú dimenziu pôvodného potrubia aký materiál k spájaniu je potrebné objednať. Jamy sú zabezpečené proti vpádu osôb. Keďže pôvodné potrubie je značne deformované k prepájaniu opraveného úseku s pôvodným potrubím bolo potrebné nakúpiť špeciálne tvarovky a pomôcky. Prepojenie potrubia bude dokončené v 34. týždni a okamžite sa začnú funkčné a tlakové skúšky, aby po ich úspešnom vykonaní mohli byť výkopy zasypané a terény uvedené do pôvodného stavu. Úplné ukončenie diela predpokladáme do 31.08.2018.

Bratislavská vodárenská spoločnosť, a. s.
Prešovská 48, 826 46 Bratislava
16. september 2018

Aneta

Je 16. septembra, dva tyzdne po ohlasenom termine ukoncenia opravy a oprava nie je stale ukoncena. Ani nevyzera, ze by sa s pracami koncilo. Oprava zacala v aprili 2018, cize prebehlo 6 mesiacov a 3 obrovske diery su stale na Peknej ceste. DDakujem za aktualizaciu podnetu.
17. november 2018

Andrej Bisták

Ja len dodám, že minimálne jamy pri Terne a kostole boli zasypané asi pred 2 týždňami, ale po asi týždni pred kostolom zemina sadla (nesprávne zhutnenie alebo ďalšia porucha?) a teraz je to tam opäť oplotené. Dokedy to tu bude BVS riešiť?
09. september 2019

Martin Uváček

Rozkopavka Bola ukončená niekedy vo februári 2019. Podnet je už neaktuálny.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania