Zákaz zastavenia na ulici Pažíková pri domove dôchodcov

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Uzavretý
meno
Martin 26. augusta 2018

Dobry den, na celej ulici Pazitkova neni znacenie na ceste bielymi pasmi - rozdelenie cesty na 2 pruhy.Od domovu dochodcov smerom k nemocnici paruku auta popri chodniku a na ceste, ktorou denno denne jazdi mnozstvo aut a sanitiek do nemocnice. Majitelia bytov na Pazitkovej 1-3-5 pri vyjazde z garaze sa PRAVIDELNE stretavaju s autami ktore vyletia musia obchadzat auta, ktore paruku pozdlz plota domova dochodcov, ktory smeruje az k nemocnici. Tym padom idu do jazdneho pruhu v protismere a casto hrozi zrazka s autami a hlavne motorkami, ktore vychadzaju z garaze a nemaju sancu vidiet auta prichadzajuce z prava v jadnom pruhu, v ktorom nemaju co robit! Prosime o rychnu napravu, napriklad namalovat aspon 17 metrov zltu ciaru, nech tam neparkuju 2m pred spomalovacom a 15m za spomalovacom.Dakujem

21. august 2018

Martin

Dobry den, od 16.7. caka na schvalenie adminom :-/ Je to uz vyse mesiaca.
24. august 2018

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
boli ste kontaktovaný na mail,ktorý ste uviedli. Išlo o prosbu o dodanie fotografie z daného miesta, keďže podnety s ilustračnými fotkami spravidla nezverejňujeme.

S pozdravom
Zuzana Žurkinová
administrátorka portálu
26. august 2018

Martin

dobry den,
18.7. bol poslany mail s 4 fotkami na mail [email protected]
26.8. som ho preposlal na tu istu adresu + na [email protected].
Verim, ze tento krat pride mail s fotkami.
28. august 2018

Odpoveď samosprávy

Dobry den,

Ide o miestnu komunikáciu 3. triedy, kde sa spravidla stredová deliaca čiara nevyznačuje. Je to obojsmerná dvojpruhová komunikácia šírky 6m medzi obrubníkmi s jednostranným chodníkom. Parkovanie na tejto komunikácii je v zmysle ustanovení zákona š. 8/2009 Z.z. o cestnej premávke § 23 ods. 1) jasným dopravným priestupkom, ktorého riešenie je v KOMPETENCII POLÍCIE. Duplicitné dopravné značenie (magistrátna) Komisia pre určovanie dopravných značiek spravidla nepovoľuje. Napriek tomu bude zodpovedný pracovník Odboru pre územné plánovanie komunikovať Krajskému dopravnému inšpektorátu situáciu a pokúsi sa získať súhlasné stanovisko.

s pozdravom,

Útvar pre styk s verejnosťou
07. september 2018

Odpoveď samosprávy

Dobry den,

ako bolo prislubene v poslednej odpovedi, situacia ktoru navrhovatel podnetu zadal na riesenie bola konzultovana s dopravnym inzinierom z Krajskeho dopravneho inspektoratu. Jeho stanovisko je, ze popisne parkovanie je jasnym dopravnym priestupkom a musi ho riesit mestska policia. Co sa tyka duplicitneho dopravneho znacenia, stanovisko prislusnika PZ SR z dopravneho inspektoratu je nesuhlasne.

@admin - vzhladom na posudenie prislusneho pracovnika z KDI ktory podnet preveril na mieste prosim o uzavretie podnetu ako vyrieseny.

s pozdravom,

Útvar pre styk s verejnosťou

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.