Obmedzenia na Pražskej

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Mária 19. júla 2018

Už je to asi rok, čo súkromný stavebník (pre svoj zisk) rok obmedzuje obyvateľov na Pražskej ulici (posunutím zástavky ako aj dopravných obmedzení kvôli prenosému kontajneru). Podľa zákona OŠS môžu takéto povolenie na zabratie verejných priestranstiev a obmedzení cestnej premávky vydávať len na minimálne krátky čsový úsek. Rok mi príde ako neprimeraný časový úsek na čokľvek. Žiadam o nápravu minimálne do začatia školského roku. Zároveň o pár metrov dalej bola uskutočnená rozkopávka, ktorá bol asi provizorne zaplataná iba betonom v kombinácii so štrkom...tam došlo k výmolu jamy, ktorá je dosť nebezpečná, lebo sa aj šmýka od vymrveného štrku.

19. júl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol postúpený vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie.
O výsledku Vás budeme informovať.

Ďakujeme a pekný deň


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
21. júl 2018

Jerome

zabratie verejného priestranstva je určite načierno
02. november 2018

Juro

Prosím o reakciu, od júla 2018 prešlo dosť času na aspoň jednu relevantnú odpoveď od kompetentných. Nakoľko situáícia aj počas sviatkov je celkom zlá, 2 pruhy príjazdu na Pražskej v smere do mesta sú uzatvorené a na stavbe sa skôr nepracuje ako pracuje, zaujíma ma :
1. Komu bolo vydané povolenie na tak dlhú rozkopávku?
2. na aké obdobie bola rozkopávka povolená ? (začalo sa v oktobri a ak pride nahodou snehm, skôr ako v 4/2019 cesta hotová bude len s problémami si myslím)
3. Pokiaľ staba nebola povolená (tabuľa , ktorú som dnes zaregistroval je skôr prázdna akoby obsahovala relevantné údaje), aký bude ďaľší postup orgánov?
Ďakujem
07. november 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol postúpený vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie.
O výsledku Vás budeme informovať.

Ďakujeme a pekný deň


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
08. november 2018

Majo

Rozkopávka na Pražskej ulici

Žiadam o informácie ohľadom rozkopávky na Pražskej ulici na Hlavnou stanicou...rozkopávka sa začala už pred niekoľkými týždňami - cca polovica októbra na frekventovanej výpadovke z/do mesta, pričom prináša denné kolóny a obmedzenia v doprave v oboch smeroch. Podotýkam, že na takto exponovanom úseku v cez víkendy, sviatky a vo večerných/nočných hodinách vôbec nepracuje!. Žiadam o zverejnenie informácii kedy rozkopávka začala, kedy skončí, či bola plánovaná, alebo je to havarijný stav a kto ju realizuje.
08. november 2018

Jerome

Magistrát, už si konečne zmeňte tu Vašu streotypnú = priblblú odpoveď
29. november 2018

Zuzana

Myslím, že rozkopavka aj zabratie verejného priestoru je už ukončené. Rekonštrukciu domu skončili, zastávka MHD je uz asi 2 týždne na svojom pôvodnom mieste. Cesta pred ministerstvom je uz tiež záplatana a žiadne dopravné o medze ie v tomto úseku už nie je.
07. marec 2021

Zuzana

Označte prosím ako vyriesene. Dom zrekonštruovaný, zastávka na pôvodnom mieste.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania