Kostol Milosrdných bratov

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Uzavretý
meno
Martin 23. júla 2018

Časť kostola Milosrdných bratov prešla nedávno rekonštrukciou omietky.Na oblúku napravo od veže bola pôvodne rovnaká štuková výzdoba aká je naľavo od veže.Po rekonštrukcii zostala na pravej strane hladká stena s farebným
vyznačením pôvodnej výzdoby. Kto povolil takú fušérsku rekonštrukciu národnej kultúrnej pamiatky?

25. júl 2018

Iva

K tomu by sa mal vyjadriť Krajský pamiatkový úrad Bratislava.
20. august 2018

Natália Ferusová, odborná radkyňa KPÚ BA

Krajský pamiatkový úrad Bratislava (ďalej len „KPÚ BA“) ďakuje za predložený podnet občana i za jeho záujem o „spoločné“ kultúrne dedičstvo a jeho dôstojnú a ucelenú prezentáciu.
Dovoľujeme si uviesť, že fasáda Kostola milosrdných bratov na Námestí SNP v Bratislave bola naposledy obnovovaná v roku 2002, keď bola uskutočňovaná i prístavba a čiastočná obnova Nemocnice milosrdných bratov (vrátane historických objektov kláštora).
Lešenie, ktoré bolo nedávno (cca pred mesiacom) postavené pri fasáde tohto kostola, neslúžilo pre jeho obnovu, ale na demontáž kamenných sôch svätcov, situovaných v nikách a na štíte tejto fasády. Demontované sochy sa toho času reštaurujú a po obnove budú opätovne navrátené na pôvodné miesta.
foto prevzaté z: https://www.webumenia.sk/dielo/SVK:GMB.C_7181
KPÚ BA pozná skutkový stav fasády tohto kostola a vie i o chýbajúcej profilácii na volute strešného štítu. Uvedený nedostatok bude doplnený pri najbližšej obnove fasády objektu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania