Hrrrrdzavé zábradlie

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Peter 28. augusta 2013

Poprosim natriet, vyzera to dost nechutne. nedajboze sa toho chytit. Neviem ci to patrí DPB alebo MČ kedze je to na zastavke MHD Zoo (vid mapka).
Dakujem.

28. august 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

podľa priloženej fotografie nie je možné určiť presnú polohu zábradlia ani to či sa nachádza na zástavke MHD. Pokiaľ je zábradlie súčasťou zástavky MHD, je zodpovedným za jeho stav Dopravný podnik Bratislava, a.s. Ak je to súčasť pešej komunikácie či chodníka, bude zrejme správcom Hlavné mesto SR Bratislava, ktoré má v tejto lokalite vo svojej správe vozidlové aj pešie komunikácie.

--
Ing. Martin Patoprstý
vedúci referátu dopravy a cestného hospodárstva
MIESTNY ÚRAD MESTSKEJ ČASTI
BRATISLAVA – KARLOVA VES
Nám.sv.Františka č. 8, 842 62 Bratislava 4
28. august 2013

>

Prikladám obrázok upresňujúci polohu - zastávka MHD Zoo.
11. október 2013

Peter zBratislavy

Tak podla tohoto https://www.facebook.com/media/set/?set=a.364961013636697.1073741831.188158147983652&type=1
je to vyriesene.

Dakujem dobrovolnikom a magistrat sa moze ist hanbit do kuta za to ze musi za nich robit pracu niekto iny, HANBA MAGISTRATU!!!
11. október 2013

Admin Bratislava-západ

Portál OPS sa pripája k poďakovaniu Bratislavskej občianskej samospráve za vyriešenie podnetu. Stav "Vyriešený" bez zásluhy padne do lona samospráve, ktorá je platená z peňazí daňových poplatníkov, no veríme, že ju to v budúcnosti vyprovokuje aktívnejšie riešiť požiadavky obyvateľov.
Miro Ščibrany
admin OPS pre Bratislavu-západ
11. október 2013

Peter

Doplnte v pravo hore kolonku

VYRIESIL:
17. október 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

pripájame sa k poďakovaniu dobrovoľníkom. Podnet bol už skôr odstúpený Dopravnému podniku Bratislava, ktorý je za predmetné zábradlie zodpovedný a prisľúbil úpravu v budúcom roku.

Dovolím si ešte vysvetliť situáciu celkovo. Je všeobecne známe, že rozpočty samospráv, aj tej bratislavskej boli veľmi limitované a nastavené na veľmi úsporný režim. Samosprávy, na rozdiel napríklad od vlády, musia mať vyrovnaný rozpočet, čo sa pri klesajúcich príjmoch z daní a narastajúcich požiadavkách dosahuje veľmi ťažko. Obzvlášť, pokiaľ je samospráva tak zadĺžená z minulosti, ako je to v prípade hlavného mesta. Rozpočet bol preto nastavený tak, aby boli šetriacim režimom čo najmenej dotknuté nevyhnutné a dôležité prevádzkové veci, šetrenie preto logicky muselo prísť v tých položkách, ktoré nie sú až tak dôležité, kam patrí aj nie pekne vyzerajúce zábradlie, ktorého farba iste nie je tak dôležitá, ako napr. prevádzka dopravy a opravy ciest, verejné osvetlenie, fungovanie sociálnych zariadení a škôl a pod.

Rozpočet ako celok je schvaľovaný poslancami mestského zastupiteľstva, v ktorom sú zástupcovia zo všetkých mestských častí. Je teda vhodné obrátiť sa aj na nich, pretože poslanci sú tí zvolení zástupcovia, ktorí tieto limity nastavujú. Pracovníci magistrátu a ani primátor nemajú právo presúvať položky v rozpočte, naviac zamestnanci sú zaviazaní neprekročiť stanovené limity rozpočtu. Nie je to teda o ich nevôli či nechcení, ale o prísnych finančných pravidlách daných zákonmi a predpismi. Toľko teda k nadávaniu na magistrát.

Mgr. Marek Papajčík
referát vzťahov s verejnosťou
Kancelária primátora hl. mesta SR Bratislavy
18. október 2013

Peter

chudaci to uz musi byt strasne velka suma za namalovanie zabradlia, urcite sa to pohybovalo v milonach eur, ked sa rozhodli takto setrit, chudaci!!!
13. november 2023

jajbolina

Ilkovičova-zábradlie-zhrdzavené

Zábradlie popri odbočke z Mostu Lanfanconi smerom k Mlynskej doline je zhrdzavané (lokalita kúsok vyššie ako bola kedysi ženská väznica). Prosím o natretie plota. Ďakujem.
13. november 2023

Admin KV

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom,

Lenka Makarová
Odkaz pre starostu
[email protected]
13. november 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
13. november 2023

jajbolina

Len pre upresnenie. Zábradlie čo je zhrdzavené je popri dolnej ceste spod mostu Lanfranconi smerom hore k odbočke na ZOO, nie na hornej časti cesty odbočujúcej k ZOO.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania