Visiaci kábel medzi školou a škôlkou

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Juraj 25. júla 2018

Dnes, t.j. 24.7.2018 bol natiahnuty kabel medzi zrekonstruovanou skolkou na Vysehradskej ulici a cirkevnym konzervatorium, ktore je oproti skolke. Zrejme sa jedna o internetovy kabel. Toto je v rozpore s predpismi - kable v zastavanej oblasti sa musia tahat pod zemou.

26. júl 2018

Tomáš .

Natiahnutý kábel Vyšehradská (Petržalka)

Dobrý deň,
medzi školou na ulici Beňadická 3040/38A a škôlkou na ulici Vyšehradská 3035/17 je natiahnutý hrubý elektrický kábel. Z akého dôvodu je kábel ťahaný medzi budovami, keď škôlka má vlastnú rozvodnú skriňu? Za odpoveď ďakujem,
02. august 2018

Odpoveď samosprávy

Na predmetom podnete je optický kábel, ktorým je pripojená MŠ Vyšehradská k internetu. Na súkromnej základnej škole Narnia je ministerstvom dotované internetové pripojenie, ktoré nám bolo poskytnuté aj pre MŠ. Z časového a finančného hľadiska a z hľadiska zaťaženia stabilizovaného územia, aby bola zabezpečená plynulosť prevádzky a priľahlých komunikácii sme so správcom siete pristúpili ku kritizovanému riešeniu.
V danom prípade nejde o vedenie, ale ide len o pripojenie.
Vyhláška č. 352/2002 Z.z., § 4 (5) hovorí o rozvodoch a vedeniach.


Mestská časť Bratislava-Petržalka
02. august 2018

Juraj

Dobry den,
To nemyslite vazne. Toto je nove riesenie ako sa pripajaju objekty k internetu? To budeme za chvilu ako v Indii. Preco sa vobec telekom/orange snazi zakopavat kable, ked mozme mat krasnu pavucinu nad hlavami. Ako docasne riesenie to chaoem, ale bjde sa konat v tejto veci dalej, aby sa kable zakopali?
02. august 2018

Juraj

Mimochodom, da sa to vyriesit aj vzduchom bez nutnosti tahania kablov nad hlavami - preco sa nevyuzilo taketo riesenie?
02. august 2018

Juraj

Dobry den. Takze sami ste si priznali nelegalnost Vasho konania. Jednak ide o vyhlasku 532 a nie 352 a za druhe sami uvadzate ze vyhlaska hovori o rozvodoch a vedeniach. V tomto pripade sa jedna o telekomunikacne vedenie. Ziadam o urychlene jednanie. Dakujem.
15. august 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Optický kábel, ktorým je pripojená MŠ Vyšehradská k internetu. Na súkromnej základnej škole Narnia je ministerstvom dotované internetové pripojenie, ktoré nám bolo poskytnuté aj pre MŠ. Z časového a finančného hľadiska a z hľadiska zaťaženia stabilizovaného územia, aby bola zabezpečená plynulosť prevádzky a priľahlých komunikácii sme so správcom siete pristúpili ku kritizovanému riešeniu.
V danom prípade nejde o vedenie, ale ide len o pripojenie.
(Vyhláška č. 352/2002 Z.z., § 4 (5) hovorí o rozvodoch a vedeniach)


mestská časť Bratislava Petržalka
15. august 2018

Juraj

Dobry den, mylite sa. Jedna sa o vedenie aj ked je to zaroven pripojenie. To by sme potom vsetky internetove kable a spoje mohli nazvat pripojenim a nie vedenim. Je jasne, ze sa jedna o vedenie, pozrite si prosim vyznam slova "vedenie". Navyse, da sa to riesit vzduchom, bezkablovo, takze ani odovodnenie, ze sa tak robilo kvoli tomu aby sa neobmedzila premavka nie je opodstatnene - viete sa vyjadrit aj k tomu? Pod vami uvedenou zamienkou by sa potom v podstate mohli tahat kable v kazdej zastavanej oblasti vzdy a vsade - nechceli sme obmedzit plynulost a chod uz zastavaneho uzemia. Presne kvoli tomu tu mame tu vyhlasku. To, kym je internet dotovany a kto ho poskytol je v tomto pripade uplne zbytocna informacia. Absolutne nijak nesuvisi s povahou problemu.
15. august 2018

Juraj

Prosim o vyjadrenie, preco je problem viest internet vzduchom - bezkablovo. Zaroven sa tym neporusi vyhlaska, skolka bude mat internet a nebudeme mat nad hlavami 30m dlhe kable ako v Indii. Dakujem.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania