Nelegálny hrob zvieraťa (Lachova 8)

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Mr. X. 25. júla 2018

Pri "zadnom" vchode (od aleje a centra Memory) Lachova 8 sa objavilo nieco, co vyzera ako nelegalny (porov https://bratislavaden.sk/pochovavanie-domacich-zvierat-vo-volnej-prirode-je-zakazane-petrzalka-sa-to-snazi-vyriesit/) hrob domaceho zvierata. Kedze taketo pochovavanie zvierat v urbanizovanom uzemi predstavuje hrozbu pre verejne zdravie obyvatelov (https://myziar.sme.sk/c/7460701/nelegalne-pochovavanie-milacikov-pri-lutilaku-moze-byt-hrozbou.html), prosim o urychlene zlikvidovanie hrobu a odstranenie tela zvierata.

25. júl 2018

Jerome

Wow,aj take nieco sa deje v meste? Neuveritelne...
27. júl 2018

Odpoveď samosprávy

Podnet riešime v súčinnosti s Bytovým podnikom Bratislava, ktorý je správcom predmetného bytového domu.



Mestská časť Bratislava - Petržalka
06. august 2018

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za Váš podnet. Vo veci Vášho podnetu, týkajúceho sa nelegálneho hrobu zvieraťa na Lachovej ulici 8 v Bratislave – Petržalke Vám oznamujeme, že situáciu sme preverili na obhliadke v teréne za účasti správcu bytového domu a malého chlapca s otcom. Chlapec uviedol, že plochu o rozlohe cca 1m2 upravili so svojim kamarátom vytvorením plôšok s povrchom z rôznych materiálov (štrk, vetvičky, piesok, tráva, šišky), lebo chceli skrášliť narušené miesto, kde bola jama a po daždi tam stála voda. Plôšku ohradili páskou, aby im tam nechodili psy. Žiadne zviera tam pochované nie je.
Mestská časť Bratislava – Petržalka oceňuje záujem detí, ako aj ich rodičov o to, ako je upravené okolie ich domov. Zároveň sme ich však upozornili, aby plochu ďalej nerozširovali. V prípade záujmu o úpravu zelene musia požiadať o súhlas Mestskú časť Bratislava – Petržalka, ktorá má tieto pozemky zverené do správy.


mestská časť BA Petržalka
06. august 2018

Tomasko

Ake mile.
Samosprava: Verim, ze ten kto tam bol, sa chcel od hanby zahrabat (nemyslim to v zlom).
PS. Aky je rozdiel medzi takto upravenou plochou a inou (napr. kvetinova predzahradka)

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania