Klimatizácia MHD

Zodpovednosť za riešenie: Dopravný podnik Bratislava, a.s.

Uzavretý
meno
Ján 30. júla 2018

Klimatizácia nie je spustená aj napriek tomu , že ju autobusy majú. To je už vrchol drzosti zo strany dopravného podniku. V ostatných autobusoch a iných dopravných prostriedkoch vo vetšine nie je pustená ani len ventilácia.

04. august 2018

Ernest Hlinik

Treba kupit auto.. Clovek sa uz nemoze spoliehat na nic a nikoho, len na seba sameho. (ironicky prispevok)
10. august 2018

Andrej

Ale hlavne, ze robia prieskumy cez fokus...to akoze naozaj nevedia v com sa maju zlepsovat alebo bolo treba nejak minut peniaze ukazat ,ze nieco robia? Vonku je pomaly 35 stupnov ale klima nejde...za toto mam platit 70 centov za 5 minutove vzdialenosti zastavok? dufam,ze poctivo tepujete sedadla a cistite umazance od spotenych ludi
16. september 2018

Ján

Níč sa doteraz nezmenilo dokonca nejde klimatizácia už ani v tých autobusoch čo donedávna šla v linke 98 Mercedes . Denne cestujem a je v autobuse neznesiteľné teplo okná sa nedajú otvoriť a nejde ani výmena vzduchu vo vozidle. je tam na odpadnutie.
Nech s to ide vyskúšať pán riaditeľ DPB aj s jeho podriadenými čo je to cestovať v 30 st. v nevetranom a rozpálenom dopravnom prostriedku..
16. september 2018

Ján

Doteraz sa nič nezmenilo. Radšej budem jazdiť autom a nie plaťiť drahé cestovné za saunu v autobuse.
26. september 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu. Pokiaľ vozidlo, ktoré disponuje klimatizáciou, ju nemá zapnutú, znamená to, že má poruchu. Nejde pritom len o dopĺňanie chladiva do jej okruhov. V roku 2019 sme v tomto smere výrazne posilnili servisné kapacity a veríme, že budúci rok už bude výpadok klimatizácie len veľmi ojedinelým javom. Ospravedlňujeme sa a ďakujeme za pochopenie.

odbor marketingu a komunikácie Dopravného podniku Bratislava, akciovej spoločnosti
26. september 2019

Ján

To ma potom poruchu asi 70 % vozidiel. Javy naďalej nie sú ojedinelé. Mnohý vodiči nezapínajú klimatizáciu. Aj tie čo nemajú klimatizáciu nezapnú ani ventiláciu.Často treba na to upozorniť vodiča lebo sa dusiť a potiť.
Keby ste chodili kontrolovať vozidlá a vyskúšali ste na svojej koži , ako je to v 30- 35 st. teplote isť v dopravnom prostriedku v zápche tak by ste sa k problému postavili inak. Vozidlá čo majú klimatizáciu by mali isť už z depa vychladené. ak príde z depa autobus a až tam zapne klimatizáciu tak začne chladiť až na konečnej zastávke po prejdení celej trate. Toto leto sme si to zase užili rozpálené dopravné prostriedky. Neverím že to bude budúci rok lepšie. Keď výrobca ponúkal klimatizáciu k novým autobusom za 1 € tak to vedenie DPB odmietlo ,ako sme sa mohli dočítať v tlači a v TV. Tak ako vám môžeme ešte veriť? Nech si to ide oddelenie DPB vyskúšať na vlastnej koži ! Nielen sľubovať a nesplniť.
Ak nevie DPB zaistiť riadne ľudské podmienky na prepravu, tak nech sa k tomu prispôsobí aj výška cestovného.
28. september 2019

Ján

Podnet je stále v riešení . Nie je vyriešený ani uzavretý. Pretože problém stále v MHD pretrváva. .

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania