Kontajnery na Kašmírskej

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Uzavretý
meno
Jaroslav Kralčák 31. júla 2018

Protestovali sme proti umiestneniu kontajnerov vedľa fasády nášho domu na Kašmírskej ul.23, pretože tam bol neustále neporiadok, ktorý nekontrolovane robili ľudia zo širokého okolia, bezdomovci a pod. Po ich odstránení priestor sa už neznečisťoval, avšak znovu sa začínajú na toto miesto vracať kontajnery a obávame sa ďalšieho nekontrolovaného znečisťovania. Priestor verejný ale chodník vedie vedľa domu, stojaceho na súkromných pozemkoch a znečistené prostredie, resp. zápach pri múroch nášho domu nás obťažuje. Na priložených fotografiách je vidno, ako vďaka týmto kontajnerom naše prostredie vyzerá. Prosíme príp. aj pána starostu aby sa osobne zaangažoval do skutočného a definitívneho vyriešenia tohto problému, aby sme sa nemuseli obrátiť na ďalšie orgány, prípadne na spravodajské televízie.

20. august 2018

Odpoveď samosprávy

Dobry den,
1.1.2016 vstupil do platnosti zakon č.79/2015 o odpadoch, v zmysle ktoreho je kazdy povinný triedit odpad. Nakolko spolocnost OLO a.s. neposkytuje sluzbu zberu triedeneho odpadu jednotlivo pre kazdy rodinny dom, mestska cast bola touto spolocnostou a tiez Magistratom oslovena, aby sme pre rodinne domy vyhradili priestor pre zberove hniezda na separovany zber odpadu.
Na zaklade tohto mestska cast hladala pozemky, ktore su v jej sprave a urcila takeho miesta. Priestor priebežne monitorujeme. V prípade zistenia znečistenia v okolí kontajnerov mozu obyvatelia nahlásit tuto skutocnost na miestny úrad.

Priestor, ktorý popisujete je dostatocne siroky na umiestnenie kontajnerov, aj pre chodcov. Ak je odpad pri zbernom hniezde pre rodinné domy, docisti to OLO a.s. V pripade ze problem pretrvava, prosim napiste nam a prilozte fotodokumentaciu.


s pozdravom,

Útvar pre styk s verejnosťou

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania