Rýchlosť vozidiel

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Vyriešený

Pan starosta Dubravky. Mali by ste nieco robit na Trhovej ul. kde sa opravila vozovka a stala sa z nej pretekarska dráha. Auta su odstavene po krajnici a chodcov na priechode nie je skoro vidiet a stavaju sa nebezpecne situacie. Kym sa nestane nestastie

02. august 2018

Obcan_z_BA

takych usekov je v Dubravke urcite viac, ale suhlasim s prispevkom hore. mozno tam obcas postavit hliadku k DK prip.na parkovisko Trhova, a previnilcov vyznamenat pokutami, prip. by pomohla zlta ciara v urovni kde stoji modre auto, ucinnejsi retarder atd...je to len o jednoduchej fyzike ak ide auto 50km/h tak ma v priemere brzdnu drahu 10-14m a drahu zastavenia cca 24m na suchom asfalte, ak ide rychlejsie cisla sa zvysuju.
02. august 2018

SelfMan

To si asi fesaci nevsimli, ze su v Zone 40 (priestor medzi Saratovskou, Dubravcickou, Na vratkach a Alexyho) Fitipaldiovcou mozno najst v celej tejto oblasti.
04. august 2018

Ernest Hlinik

Na pretekarov sa hra vela ludi z BA a okolia. Hlavne ked clovek jazdi tak, aby prisposobil svoju jazdu povahe a stavu vozovky. STAVU vozovky, A prechadzam cez elektrickove kolaje menej ako 50kmh, vodici vytrubuju.
Retarder je nanic - ludia s dobrymi pneu to preletia kludne aj v 50-70kmh, zbytocne to obtazuje ludi, ktorym nerobia dobre zle cesty, ale ani retarder (takych ludi je dost, nebudem menovat kategorie, je to na zamyslenie sa pre vsetkych, skoky na cestach su pre ne neprijemne). Retarder len zbytocne provokuje v dobehnuti priemerky 50kmh ako nahle ho vodici prejdu. Zvysuju emisie (brzdenie a rozbiehanie, brzdny prach), produkuju hluk a zbytocne nicia podvozok. Skor by mal kazdy 1 priechod monitorovat system, alebo aspon nahodne kontroly v zneni POLICIA V CIVILE, to by bola sranda.
Pisem ako vodic so znacnym najazdom, ale nazorom, ze MHD nie je funkcna a uz vobec nie medzimesto.
Je to v ludoch - rakusko svajcairsko a ine zapadne ale aj severejne krajiny nemaju retarder a predsa zastavia. nejazdia +50% nad maximalku tam kde je sanca, ze bude clovek, napr vypadne z poza rohu/auta.
POLICIA musi merat vzdy a zasadne na dialnici, suchej a vzdy v tom smere, ktory je pazdny - napr D1 rano von z BA. Presmerovat ich do mesta a bude bezpencejsie.
04. august 2018

Vlado P.

Bezpecnost by sa zvysila, keby zakaz zastavenia bol uz pri znacke zakaz odbocenia (vid foto). Potom by tam to modre auto nestalo a vodici by videli chodcov v smere od Billy este pred vstupom na prechod. To by bola jednoducha a konkretna pomoc.
18. september 2018

Jana

Ja na tej ulici byvam okna mame smerom k Orimu. A kazdy den pocuvam ako tam auta jazdia a trubia na ludi kt. prechadzaju cez cestu. Samozrejme mimo prechodu lebo ide z parkoviska k domu. A jazdia tu ako blazni. A ten prechod je nebezpecny, pretoze nie je riadne osvetleny. Najblizsia poulic.lampa je mozno aj 5 m od toho prechodu. Co samozrejme nema logiku a auta parkujuce na krajnici zabeanuju vo vyhlade.
04. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Parkovanie na Trhovej nie je povolené a po zmene vodorovného dopravného značenia Mestská polícia začala uplatňovať postihy voči vodičom. Po uvoľnení krajníc komunikácie by mala byť dostatočne bezpečná pre autá aj chodcov. Ďalšie zmeny týkajúce sa osadenia retardérov, ďalšieho priechodu pre chodcov alebo znižovania rýchlosti neboli odsúhlasené dopravnou komisiou.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ Dúbravka
04. marec 2019

SelfMan

Trhov patri do zony 40, takze ak tam dakto lieta ako sarkan, mali by si na to posvietit statni policajti smajorom radarescu.
05. marec 2019

Peter

Ja som len zvedavy pani z MU ako donutite tie auta pri krajnici neparkovat, a hlavne kde tie auta budú parkovat. Lebo nemam pocit, ze by ste nejako parkovaciu politiku riesili v Dubravke. Nakreslit krížiky a cisla na park. miesto problem s parkovaním neriesi. Parkoviska sa nenafuknu a volne priestory sa zmensuju a stavaju tam nezmysli typu krčmy a cinska reštauracia. Viď Trhova. Malo tam byt trh a su tam krčmy. Mohlo tam byt parkovisko radsej, malo by to vacsi zmysel. Alebo plocha vedla domu kultury, je to miesto aby nicili to cirkusanti a kolotočary. Preco sa tam neurobí parkovisko?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania