Sklo na cyklotrase pri Inchebe

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Jan Hubar 30. augusta 2013

Na cyklotrase/chodniku ( Petrzalske korzo ) v useku popri Inchebe sa opat nachadza velke mnozstvo skla.

Nakolko sa jedna o dlhorocny problem a doterajsie opatrenia nepomahaju ( napr. zvyseny dozor mestskej policie :) navrhujem aby sa tento chodnik cistil minimalne 1x za tyzden. Vyzera, ze posledne cistenie bolo v Juli a cely August sa proste jazdi po skle...

Pripominam len, ze sa jedna o jednu z najviac frekventovanych cyklociest v Petrzalke a denne tu prejde niekolko stoviek cyklistov/chodcov, vratane malych deti. Bolo by teda vhodne venovat tomu patricnu pozornost.

Pre zaujimavost v inych usekoch sa sklo skoro vobec nenachadza ale v tejto casti je takmer 100perc. sanca, ze sa nieco najde.

Dakujem

02. september 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
chodník v čo najkratšom čase opätovne vyčistíme. Žiaľ, ani častejším čistením (minimálne 1 x týždenne) ani hliadkovaním prostredníctvom mestskej polície sa nám nedarí zabezpečiť poriadok na tejto cyklotrase, viac kapacít ani financií nemáme, bez disciplíny samotných cyklistov a chodcov sa situácia asi nezlepší.

Milka Podmajerská
vedúca Kancelárie starostu
Miestny úrad Bratislava-Petržalka
Kutlíkova 17, Bratislava
t.č. 02/63823 065
fax 02/63 823 908
[email protected]
www.petrzalka.sk
02. september 2013

Jan Hubar

Dakujem za odpoved.
Nie su to cyklisti ani chodci co tam chodia rozbijat flase od alkoholu, ale podgurazene skupinky teenagerov vracajucich sa z centra ako aj brigadnici z Incheby co koncia casto neskoro v noci. Je nemyslitelne aby kvoli niekolko jednotlivcom toto trpeli vsetci ludia co tadial maju cestu!

Je na mestskej casti aby si s tym urobila poriadok. Robte castejsie kontroly, osadte tam kameru atd. Len sa prosim nevyhovarajte na disciplinu cyklistov a chodcov a ak jedno riesenie nefunguje skuste ine.

Dakujem za pochopenie a dufam ze sa situacia vyriesi. ( jednorazove vycistenie raz za par mesiacov nie je riesenie )
12. január 2014

Juraj

Re:Jan Hubar
Kamery nic nevyriesia. Niekto rozbije flasu a kym sa tam dostane policia, uz bude pachatel davno prec. To by museli byt kamery na kazdom rohu, aby bolo mozne pachatela odsledovat na dlhsej trase, a na tolko kamier urcite peniaze nebudu.
Ak uz sa ma robit cistenie, treba odsledovat, v ktore dni sa tam najcastejsie nachadza rozbite sklo a poslat tam rano upratovaciu catu.
Ale ba, bordel tam robia chodci, a je jedno, ci su podgurazeni, alebo nie. Ti triezvi maju skor na rovasi nerespektovanie delenia chodnika na cast pre cyklistov a na cast pre chodcov. Pri akciach v Inchebe je bezne zvykom, ze ludia chodia kade-tade, a cyklista moze aj pluzgier na prst dostat od neustaleho cengania zvoncekom.

Co sa tyka skla na chodnikoch, ja som uz davno rezignoval v dufani v zmenu mentality ludi, a radsej pouzivam na kolesach plaste s ochranou proti prepichnutiu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania