Stavebná činnosť bez povolenia Pavlovičova

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Vyriešený
meno
Rudolf S. 01. augusta 2018

Čo sa deje na Pavlovičovej ul.? Prebieha stavebná činnosť, nikde nie je tabuľa o stavbe, o stavebnom povolení, len tu vzniká skládka zeminy, buriny i komunálneho odpadu.
Rudolf S.

20. august 2018

Odpoveď samosprávy

Dobry den,

stavbu realizuje firma TT real. Na mieste byvaleho ucilista sa buduje nove sportovisko. Stavebnym uradom MC-Ruzinov bola povolena odkryvka zeminy v hlbke 30-60cm. Buduje sa tam aj osvetlenie, a stavebnik ma suhlas aj na vybudovanie noveho oplotenia. Navazky zeminy na fotke suvisia pravdepodobne s pracami na budovani sportoviska. Ubezpecujeme Vas ze o stavebnikovom zamere vieme a k stavbe sa v ramci zakonnych procesov budu moct vyjadrit vsetci ucastnici konania.

s pozdravom,

Útvar pre styk s verejnosťou
21. august 2018

Rudolf S.

TT Real nekona nic na svojom pozemku - namiesto odkryvky zeminy, ako pisete ma neoplotenu 2metrovu zarastenu jamu na pozemku. Nie je nahodou podla stavebneho zakona postup, ze najprv sa vyjadria vsetci ucastnici a potom po obdrzani pravoplatneho povolenia moze stavebnik zacat pracovat na svojom zamere?
RS
07. september 2018

Odpoveď samosprávy

Mate pravdu ze podla zakona musia byt osloveni vsetci ucastnici konania. A to sa aj deje. Zakon ich presne definuje. Ak niekto nebol osloveny, tak nie je ucastnikom konania.
Tvrdite ze "TT Real nekona nic na svojom pozemku". K tomu sa tazko vyjadrit kedze ziaden majitel neprotestuje proti tomu ze na jeho pozemku TT Real nieco robi. Mozno keby ste definovali komu pozemok patri a to vieme porovnat s katastrom. Budeme radi ak specifikujete aku cinnost pozadujete od MC - Ruzinov v tejto veci.


s pozdravom,

Útvar pre styk s verejnosťou
13. september 2018

Rudolf S.

Je tam navážka zeminy a stavebného odpadu na pozemku č.14959/1, čo patrí VÚC a stále sa pokračuje, vietor rozfúkava prach z tej veľkej kopy... Nevidím tam žiadnu tabuľu o stavbe. TTreal má vo vlastníctve pozemok 14959/2 a /4 a /18 a/19 čo som pozeral na katastri a tam je jedna veľká zarastená jama.
Chcem vedieť od stavebného úradu, či má stavebník (asi Saleziáni) na 14959/1 právoplatné stavebné povolenie. Ak nie, tak to robia dopredu načierno.
Ďakujem
18. september 2018

Odpoveď samosprávy

Dobry den,

ano, stavebnik ma pravoplatne stavebne povolenie.

s pozdravom,

Útvar pre styk s verejnosťou
25. júl 2019

Tibor

V prístupe Stavebného úradu a tiež Odboru životného prostredia sa prejavila úplná nečinnosť. Úradníci mali vykonať fyzickú obhliadku, a pri porovnaní s projektom, v ktorom je predpísaný 0,5 m násyp zhutnenej zeminy, mali hneď navážky staveného odpadu a betónovej sute nariadiť odviezť na vhodnú skládku. Mali požadovať dodržanie predpísanej skladby podkladných vrstiev. Svojou nečinnosťou spôsobili devastáciu - znehodnotenie pôdy 6 100 m2 navezením 6 100m3 odpadu a betónovej sute. Odkaz pre starostu : odstráňte navezený odpad a vysaďte nezákonne vyrúbané stromy protihlukovej izolačnej zelene na pôvodných miestach. Skončite s ignorovaním oprávnených požiadaviek obyvateľov. Odmietol ste sa s nami obyvateľmi Trnávky poškodenými výstavbou ihriska stretnúť a hľadať riešenie s ihriskom a hlavne so vzniknutou nadmernou hlučnosťou spôsobenou žeV prístupe Stavebného úradu a tiež Odboru životného prostredia sa prejavila úplná nečinnosť. Úradníci mali vykonať fyzickú obhliadku, a pri porovnaní s projektom, v ktorom je predpísaný 0,5 m násyp zhutnenej zeminy, mali hneď navážky staveného odpadu a betónovej sute nariadiť odviezť na vhodnú skládku. Mali požadovať dodržanie predpísanej skladby podkladných vrstiev. Svojou nečinnosťou spôsobili devastáciu - znehodnotenie pôdy 6 100 m2 navezením 6 100m3 odpadu a betónovej sute. Odkaz pre starostu : odstráňte navezený odpad a vysaďte nezákonne vyrúbané stromy protihlukovej izolačnej zelene na pôvodných miestach. Skončite s ignorovaním oprávnených požiadaviek obyvateľov. Odmietol ste sa s nami obyvateľmi Trnávky poškodenými výstavbou ihriska stretnúť a hľadať riešenie s ihriskom a hlavne so vzniknutou nadmernou hlučnosťou spôsobenolezničnou traťou.
25. júl 2019

Tibor

K tomuto podnetu sa treba vrátiť a prešetriť, ako bolo možné dopustiť vykonanie nezákonných krokov, a vyvodiť zodpovednosť za porušenie zákona a umožnenie spôsobiť škodu tak veľkého
rozsahu - vo výške 244 000 EUR. Pán starosta prosím riešte protiprávne konanie stavebného úradu aj odboru životného prostredia.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.