Nadmerný stavebný ruch a prach na ulici Odbojárov

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Uzavretý
meno
Paulína 03. augusta 2018

Chcem nahlásiť porušovanie VZN NM $3,pri stavbe na ulici Odbojárov/Vajnorská,kde najhlučnejšie práce prebiehajú každé ráno v čase medzi 6-7 ráno.Podľa miestneho VZN,sa majú takéto práce začínať až po 7am,ak nedostali nejakú výnimku.My tu chceme aj v lete žiť. Aj spať!
§ 3
Pravidlá pri výkone prác vo vonkajšom prostredí
(1)Práce podľa § 2 ods. 3 tohto nariadenia možno vo vonkajšom prostredí na území mestskej časti Bratislava –Nové Mesto vykonávať výlučne v pracovných dňoch a v sobotu v čase od 0700 hodiny do 1900 hodiny.
(2) V ostatnom čase a v dňoch pracovného pokoja a štátnych sviatkov je zakázané vykonávať práce podľa § 2 ods. 3 tohto nariadenia s okrem havárií inžinierskych sietí a opráv komunikácií.
(3) Výnimku na základe odôvodnenej písomnej žiadosti udeľuje starosta mestskej časti.

05. august 2018

Anonymný užívateľ

Developeri potrebujú rýchlo točiť peniaze a preto si vymysleli dôvod ako stavať celý týždeň od rána do večera. Na úrad prinesú žiadosť, že čím skôr postavia, tým skôr budú ukončené dopravne obmedzenia. A bum-bác, pečiatka je na papieri!
06. august 2018

D

Ten hluk a otrasy, ktore robia stavebne stroje su naozaj priserne! Nie kazdy vstava o siestej rano do prace. Okrem toho su prazdniny decka nechodia do skoly, rodicia maju aj dovolenky. Navyse v tychto horucavach sa pri zatvorenych oknach neda spat. Ked ich nechate otvorene, budete mat rano od siestej!!! zaruceny budicek v podobe brutalneho rachotu. Neviem, kto normalny toto moze povolit na pozemku, ktory je obklopeny obytnymi domami. Ludia tam chcu normalne zit a normalne sa vyspat. Ano, sme na Vajnorskej, je to rusna ulica, jazdi tu kopec aut a elektriciek, ale to je rajska hudba oproti tomuto stavebnemu bengalu. Myslim, ze kompetentni by sa mali trosku zamysliet a robit nieco v zaujme obyvatelov. Ci naozaj je dnes uz vsetko len o prachoch a developeri vlastnia toto mesto?
06. august 2018

Paulína

Poslala som to mailom aj na staveb.oddelenie, 2.8., zatiaľ žiadna odpoveď.

Dobrý deň,

dovoľujem si Vás upozorniť na porušovanie stavebného poriadku na stavbe na križovatke ulíc Odbojárov a Vajnorská.

Každé ráno sa s hlučnými stavebnými prácami začína s úderom šiestej hodiny rannej, dokonca si dovolím tvrdiť, že najhlučnejšie práce sa vykonávajú práve v čase medzi šiestou a siedmou hodinou rannou. Podľa môjho názoru je takéto konanie v rozpore s vyhláškou MZ SR č. 549/2007 Z.z., ktorú má stavebník uvedenú aj v príslušnom stavebnom rozhodnutí č. 996/2016/UKSP/VIDM-43. Táto vyhláška hovorí o stavebnej činnosti vo vonkajšom prostredí v časoch od 7.00 do 21.00 h a v sobotu od 8.00 do 13.00 h..
Vzhľadom k vysokým teplotám naozaj nie je možné existovať pri zatvorených oknách, takže sú obyvatelia blízkeho okolia vyteňavení bezprostrednému hluku od skorého rána, čo je naozaj neúnosné.

Žiadam Vás týmto o zjednanie nápravy. Taktiež poprosím, aby ste ma informovali o postupe riešenia tohto podnetu.
Do kópie mailu pridávam pána starostu a zástupcu vlastníkov bytov Vajnorská 26-30.
Ďakujem za pochopenie.
06. august 2018

fero

a pridavam aj fotku prasnosti co ten bager vie narobit. je to naozaj neunosne. v tomto pocasi naozaj nedychatelne. zacnite s tym prosim nieco robit
13. august 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet. Podnetom sa zaoberá oddelenie územného konania a stavebného poriadku.

Kancelária starostu
13. august 2018

Elena

Chodievam okolo tej stavby doobeda okolo desiatej - dvanástej, vtedy tam nikdy nie je ani nohy, môj syn sa díva na odstavené bagre. Asi sa im nechce robiť v tom teple, tak si to odkrútia ráno. Tu je naozaj možné všetko.
15. august 2018

Interfejs Konfig

kvoli kseftu jedneho "nasho cloveka", ktory sedi v base a advokata ctihodneho obcana Bmg. Jozefa Marhulu, ktory to prevzal, tu maju vsetci obyvatelia okolia trpiet... stavebny urad nemal vobec povolit takuto stavbu uz v tak prehustenej zone. ale cuduje sa niekto, ked byvaly priemer byva pod strechou jedneho z nich? z byvalej budovy zakladnej skoly tu bude hnusna stavba napucena predrazenymi apartmanmi tvariacimi sa ako byty. som zvedava, ktori thebilkovia si to tam kupia. duvenblejt, hnus, moneytalks...
07. júl 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na základe obhliadky inšpektora verejného poriadku by som Vás chcela informovať, že podnet bol niekoľkokrát preverovaný, je monitorovaný inšpektorom verejného poriadku. Stavebné práce podľa našich vedomostí prebiehajú bez problémov.

Podnet navrhujem uzavrieť.

Za porozumenie ďakujem.

S pozdravom
Mgr. Zuzana Kriglerová
Odkaz pre starostu BANM
07. júl 2023

Paulína

Veľmi pekne ďakujeme, pani Kriglerová, za preverenie podnetu po 5 rokoch...! Podnet bolo treba riešiť, keď sa situácia diala. Takže áno, už tu hluk nie je. Stavba už stojí a obyvateľov v okolí ste mali po celý čas na háku. Ešte raz VĎAKA :(
10. júl 2023

Anonymný užívateľ

Paulina - presne!
Vládnu tu developeri + banky!!!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania