Cyklisti na chodníku

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Neriešený
meno
Stefan 10. augusta 2018

Ako rodic s dietatom v kociku, sa chcem informovat, pripadne navrhnut nejaky podnet na riesenie tejto situacie na Páričkovej. Nejeden krat sa stala kolizia, kedy cyklisti krizuju chodcom na CHODNIKU cestu.
Cyklista sa sice ospravedlnil, ale ako ucastnik cestnej premavky na jednostopovom dopravnom prostriedku sa ma presuvat na cestnych komunikaciach ako auta motorky a vsetky dopravne prostriedky. Teoreticky auta mozu tiez chodit po chodnikoch????

Prosim o navrhnutie riesenia. Niekedy bola iniciativa, kedy sa mali pokutovat chodci, ktori prechadzali na cervenu cez prechody na krizovatkach. Tiez to bolo k nicomu, nezmenilo sa to. Ale ak by sa zaviedlo pokutovanie cyklistov na chodniku, mozno sa to obmedzi aspon o par z nich. Dakujem vopred za snahu riesit to.

10. august 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol postúpený vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie.
O výsledku Vás budeme informovať.

Ďakujeme a pekný deň


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
11. august 2018

Michal

Ako každodenný cyklista súhlasím s tým, aby polícia pokutovala bezohľadných cyklistov ohrozujúcich chodcov. Nesúhlasím však so šikanou ohľaduplných cyklistov, pokiaľ v širokom okolí nemajú inú možnosť bezpečnej jazdy. Najviac by však pomohlo pokutovanie vodičov za ohrozovanie cyklistov na cestách, pretože práve oni nútia cyklistov jazdiť po chodníku.

Inak si myslím, že by pokutovnie cyklistov posunulo veci dopredu, pretože podstatná časť cyklistov si na jazdu po chodníkoch natoľko zvykla, že už nežiadajú magistrát o výstavbu cyklotrás, nepíšu podnety na OPS, nechodia protestovať na critical mass ani nevykonávajú inú aktivitu, ktorá by prispela k rozvoju cykloinfraštruktúry alebo lepším podmienkam pre cyklistov.

Žiaľ, nedávne osadenie bikesharingových staníc ďaleko od bezpečnej infraštruktúry pre cyklistov (napr. na Trnavskom mýte) priam vyzýva cyklistov k tomu, aby jazdili po chodníkoch. Mám preto dojem, že magistrát s jazdou cyklistov na chodníkoch veľmi dobre počíta.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.