Značenie Rusovská cesta

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Lubica 08. augusta 2018

Nebolo by možné spraviť otáčanie na križovatke Rusovská-Hálova v smere od nám. hraničiarov, aby bol lepší prístup k novému domu na Rusovskej ceste a hlavne, keď sa tam stavia nový dom.

08. august 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol postúpený vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie.
O výsledku Vás budeme informovať.

Ďakujeme a pekný deň


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
17. august 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

vo veci Vášho podnetu Vás informujeme, že v priestore medzi križovatkami Jantárová – Rusovská – Námestie hraničiarov a Rusovská – Hálova je vo výstavbe bytový komplex Petržalka City. Investor buduje objekty po etapách. Súčasťou výstavby sú aj pripojenia na komunikačnú sieť. Už vybudovaná I. etapa je v súčasnosti pripojená pravo-pravou organizáciou dopravy – výjazd z objektu len vpravo a príjazd do objektu len sprava. Avšak podľa projektovej dokumentácie, po dobudovaní celej tejto časti komplexu Petržalka City, bude pripojenie objektov z Hálovej ulice. Povolenie otáčania sa vozidiel zo smeru od Nám. hraničiarov do už vybudovaného objektu v súčasnosti nie je možné bez zásahu do riadiaceho režimu križovatky riadenej cestnou dopravnou signalizáciou. Otáčanie vozidiel by bolo v priamej kolízii s chodcami na priechode pre chodcov cez polovicu Rusovskej cesty.

Vzhľadom na to, že objekty Petržalka City majú navrhnutú výslednú organizáciu dopravy s pripojením zo všetkých smerov na Hálovej ul., považujeme podnet za neopodstatnený. Na príjazd od Nám. hraničiarov je potrebné využiť vhodné dopravné trasy.

Ďakujeme za porozumenie a ostávame s pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania