Odstránenie nepotrebných kolíkov + oprava cyklocesty

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Richard Guzmàn 11. augusta 2018

Na začiatku Trenčianskej ulice, je už dlho nevyhovujúci a neestetický stav cyklochodníku. Začína sa ta dočasnými provizórnymi zábranami, ktoré sú tam už roky, a končí to nezmyselne v strede Trenčianskej, kde už ani kolíky nemjú zmysel, pretože obrubník, je tak vysoko, že by tam ani autá nevyšli. Tam ani nikdy autá neparkovali, nevidím ani zmysel osadenia týchto zábran. Požadujem odstránenenie kolíkov v tej časti, kde ich netreba, neskôr by bolo dobré dobudovať cestu a zbaviť sa tejte neestetickej záležitosti.

13. august 2018

Eo

nehnevajte sa ale Vy asi vodic nebudete ze? pretoze na kazdej fotke je tak nizky obrubnik, ze tam vylezie vsetko napriek tomu ze parkovanie je tam zakazane tak po odstraneni zabran by tam auta zacali hromadne parkovat a mali by ste nasledne opacny podnet. Skor by stalo za uvahu urobit estetickejsie tie zabrany mozno vysadenie nejakej vyssej zelene ...
13. august 2018

Richard Guzmàn

Prepáčte, ale jazdím po Trenčianskej ako vodič už roky. To nehovorím o tom že som tam vyrastal už od roku 1993. Môžem Vám zodpovedne povedať, že na tej strane, kde obsadili zábrany, sa nedá parkovať, a ani tam nikto za tie desiatky rokov neparkoval. Je Skorej smutne a paradoxne, že ich dali tam, kde netreba. Ďalej po trenčianskej už záhadne nepokračujú, pretože asi zistili že to nemá zmysel. Žiadam iba odštátnenie tej zbytočnej časti a humanizáciu tej potrebnej.
27. august 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

cyklotrasa na Trenčianskej je v správe Magistrátu. Podnet postupujeme Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie.


s pozdravom,

Útvar pre styk s verejnosťou
27. august 2018

Richard Guzmàn

vdaka ale co to znamena, ze to postupujete na Magistratu? Kde sa dozviem dalsie informacie o procese a preco je tu dane ako neriesene?
27. august 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol postúpený vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie.
O výsledku Vás budeme informovať.

Ďakujeme a pekný deň


S pozdravom Oddelenie vzťahov s verejnosťou, Hlavné mesto SR Bratislava.
14. september 2018

Odpoveď samosprávy


Dobrý deň,

k Vašej žiadosti "Odstránenie nepotrebných kolíkov + oprava cyklocesty" zo dňa 8.8. 2018 dávame "zamietavé stanovisko" z nasledujúci dôvodov:
• dopravné koly osadené na Trenčianskej ulici pozdĺž cyklistickej trasy slúžia ako ochranný prvok pred možným ohrozením cyklistov vozidlami nárazom, taktiež neumožňujú v blízkosti cyklistickej trasy parkovanie vozidiel
• vodiace prahy "Klemmfix" uzatvárajú prejazdy komunikácie cez cyklistickú trasu a umožňujú plynulejšiu a bezpečnejšiu cyklistickú dopravu v danom mieste

Do budúcna je plánované rozširovanie siete cyklistických trás aj s napojením na Trenčiansku ulicu.

Ďakujeme za pochopenie a ostávame s pozdravom



Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
14. september 2018

Richard Guzmàn

Ja som mal na mysli odstránenie tých kolíkov, ktoré sú vzadu nad trávnatým chodníkom, kde je ich význam nezmyselný ako písete, nezabranujú ničomu. Voči kolíkom, ktoré zabranujú prejazdu ako aj prahom nič nemám aj ked tu by som odporúčal dobudovať ako inde vyvysenu bariéru a dokončiť osadenie travy ako aj vyvýsenej cesty. Neviem či ste si moj odkaz necitali pozorne ale odstranenie kolíkov hlavne na tých miestach kde, nemaju zmysel je potrebné minimálne s estetického hladiska. Odporúcam, sa tam íst pozriet kompetentným ako to tam vyzera!!!
14. september 2018

Richard Guzmàn

PS: Presnejsie sa jedná o tie kolíky, ktré sú umiestnené na vyvýšených trávnatých plochách. Cez tieto plochy nikdy nechodili autá, a ich význam je zbytočný. Význam vidím iba na tých prejazdoch, aj ked tam to tiez vyzerá ako iba dočasné riešenie v rámci stavby.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania